به گزارش رکنا از همدان، رضا بهراملو با اشاره به لزوم حفظ خاک در آستانه روز جهانی خاک گفت: 23 آذر روز جهانی خاک با شعار «خاک و آب، مایه حیات» به ویژه در سال جاری است. در شرایطی که غذا یک سلاح و خاک یک کارخانه است، تولید این سلاح در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه هیچکس اهمیت خاک های حاصلخیز را برای تامین و حفظ امنیت غذایی به ویژه در محصولات استراتژیک کتمان نمی کند، گفت: تنها 6 درصد از اراضی کشور را خاک حاصلخیز کلاس 1 و 23 درصد را خاک حاصلخیز تشکیل می دهد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان یادآور شد: حفاظت از خاک حاصلخیز الزامی است بنابراین در زمینه احداث یا ایجاد واحدهای تولیدی این 29 درصد باید لحاظ شود.
وی در جای دیگر به اقدامات انجام شده برای حفظ اراضی حاصلخیز اشاره کرد و گفت: علاوه بر برنامه های مکتوب و ترویجی در بخش های مختلف کشاورزی، اقداماتی برای حفظ خاک نیز در نظر گرفته شده است.
بهراملو با اشاره به اینکه سالانه حدود 300 هزار هکتار از یک میلیون سطح زراعی استان همدان به صورت آیش رها می شود، گفت: در طرح افزایش تولید در دیم، استفاده از اراضی آیش در اولویت است. آیش زرد به آیش سبز به ترتیب است. کار واقع شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان در بخشی دیگر از سخنان خود اظهار داشت: تشکیل هر سانتی متر خاک کشاورزی 200 تا 300 سال طول می کشد بنابراین پیشگیری از فرسایش به شدت پیگیری می شود.
وی علاوه بر اهمیت خاک به استفاده بهینه از آب نیز اشاره کرد و افزود: میانگین مصرف آب کشاورزی در دنیا 70 درصد است که این رقم در استان همدان بین 70 تا 75 درصد برآورد می شود.
بهراملو این رقم را سند دانست و یادآور شد: حدود 90 درصد از اراضی استان مجهز به سیستم های نوین آبیاری است و راهکارهای افزایش تولید با آب کمتر از اولویت های سازمان جهاد کشاورزی است.