اما پیام رئیس جمهور به این کنگره که از سوی حدادال مطرح شده و ضبط عکس معاون پارلمانی دولت این شبهه را ایجاد کرده است که دولت به عنوان بازوی اجرایی انتخابات تمایل خود را به سمت جریان خاصی علنی می کند.
عباس سلیمی نمین، فعال سیاسی اصولگرا و از چهره های نزدیک به قالیباف در گفتگو با خبرآنلاین گفت: من پیام رئیس جمهور را که حداددل به آن استناد می کند در راستای حضور معاونت دولت در جلسه بنا نمی بینم.
او البته تاکید می کند که «حضور مسئولان انتخاباتی در رویدادهای انتخاباتی خلاف عرف است».
مشروح گفت و گو با عباس سلیمی نمین را بخوانید:
آقای. سلیمی نمین! با توجه به اینکه دولت بازوی اجرایی انتخابات است، تحلیل شما از حضور معاون پارلمانی دولت در راهپیمایی انتخاباتی بنا و حتی نقل قول رئیس جمهور که می خواست در این تجمع باشد چیست؟
به گفته القاعده، نیروهای ناظر و سازماندهی انتخابات باید مراقب باشند و تلاش جدی کنند تا هیچ گرایش سیاسی در رفتار آنها احساس نشود و بی طرفی آنها مخدوش نشود. قطعا شرکت نایب رئیس مجلس در جلسه سیاسی که به مناسبت انتخابات برگزار شد، ناپخته و بی تدبیری تلقی می شود که هرگز نباید اتفاق می افتاد.
حضور مقامات انتخاباتی در رویدادهای انتخاباتی خلاف عرف است.
آیا می توان گفت که اقدام غیرقانونی از سوی دولت صورت گرفته است؟
حالا ممکن است خلاف قانون تلقی نشود، اما قطعا خلاف عرف است، زیرا مجریان انتخابات نباید در مراسم رویدادهای سیاسی که در ارتباط با انتخابات برگزار می شود شرکت کنند. آنها می توانند به عنوان مهمان در جلسه سالانه یک حزب شرکت کنند، اما قطعاً در مراسم انتخاباتی خلاف عرف تلقی می شود و باید مراقب بود.
همان طور که رئیس جمهور از شرکت در این جلسه طفره رفت و به نوعی بابت آن عذرخواهی کرد، معاون پارلمانی نیز باید متوجه می شد که حضور وی مطابق ارزیابی های جامعه نیست. طبیعتا جامعه ایجاب می کند که مدیران در رفتار خود دقت بیشتری داشته باشند.
من پیام رئیسی را در راستای حضور معاونت دولت در جلسه بنا نمی بینم
آیا پیام آقای رئیسی و حضور معاون پارلمانی در این کنگره باعث ایجاد شبهه در جهت گیری انتخابات به نفع یک جریان سیاسی نمی شود؟
شما اینها را منسجم دانستید و من این موضوع را منسجم نمی دانم، برعکس رئیس جمهور محترمانه رفتار می کند و محترمانه دعوت را رد می کند، اما معاون رئیس جمهور برعکس می کند و اینها به یک سمت نمی روند. و به نظر من موافق نیستند.
با این حال می توان به نوعی دخالت مدیر اجرایی در روند انتخابات را درک کرد و…
نمی توان اسمش را تداخل گذاشت، اما قطعاً مایه شبهه است و طبیعتاً باید از شبهات پرهیز کرد. اساساً هر چیزی که نظر برخی گروه ها را نسبت به گرایش گروه های اجرایی انتخاباتی به پیروی از یک جریان ایجاد کند، مضر است.
در دولت سازندگی که قرار بود حزب کارگری تشکیل شود، برخی از وزرا در شورای مرکزی حضور داشتند و رهبری پیغام دادند که تشکیل حزب مشکلی ندارد، اما وزرا نباید در مجلس حضور داشته باشند. . با توجه به فرمایش رهبری این رفتار دولت فعلی را چگونه ارزیابی می کنید؟
البته در آن زمان وزرا در حزب ماندند اما تذکر رهبری بسیار درست بود. این اقدام می تواند تصورات نادرستی را در جامعه ایجاد کند.