به گزارش بازار، بیرانوند در مراسم افتتاح سامانه نانوکلر در تاکستان های استان قزوین با بیان اینکه شرکت های آب و فاضلاب با توجه به شرایط کشور در حال تحول و تغییر برای به روز رسانی فناوری هستند، افزود: پیش از این آلودگی به آرسنیک در حد یک بود. محدوده مشخصی دارد، اما اکنون با توجه به شروع خشکسالی، مشکلات ما در تامین آب شرب افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه نمی توان با فناوری های قدیمی مشکل تامین آب را حل کرد، گفت: این در حالی است که دسترسی به فناوری های روز ارتباط مستقیمی با تحریم ها دارد و از سوی دیگر صنعت آب صنعت گرانی است. بنابراین بهره برداری از توانمندی های پایگاه های دانش ضروری است.
بیرانوند یکی از مشکلات شرکت های دانش بنیان را عدم آشنایی با چالش های این صنعت عنوان کرد و یادآور شد: تمرکز وزارت نیرو بر حل مشکلات کشور در زمینه های مرتبط با همکاری فناوران است. بهره برداری از سامانه نانوکلر اولین تفاهم نامه ما در این زمینه است.
مدیرعامل استانداری قزوین با اشاره به کاربرد فناوری های تولید داخل در صنعت تصفیه آب گفت: فیلترهای سرامیکی در استان قزوین از جمله فناوری هایی است که توسط یکی از شرکت ها بر اساس دانش از طریق عقد قرارداد توسعه یافته است. . از این فناوری برای تامین آب به خصوص در مناطق صعب العبور استفاده می شود.
وی تجهیزات و سیستم های ضدعفونی را از دیگر دستاوردهای فناورانه ای عنوان کرد که یکی از شرکت های دانمارکی برای رفع شوری آب از آن استفاده می کند و گفت: از دیگر خدمات ارائه شده توسط دانش می توان به سیستم حذف یون نیترات و آرسنیک و تعمیر و ترمیم دستگاه ها و تجهیزات معیوب اشاره کرد. در استان مورد بهره برداری قرار گرفته است.
به گفته وی، فناوری های مورد استفاده وارداتی است و در صورت معیوب شدن، هزینه زیادی می طلبد، اما شرکت های دانش بنیان با هزینه کمتری این تجهیزات وارداتی را تعمیر می کنند.
بیرانوند طراحی سیستم حذف یون آرسنیک با گرانول آهن احیا شده را از دیگر فناوری های مورد استفاده در این استان برشمرد و ادامه داد: مواد جاذب توسط شرکت هایی تامین شده که می توانند به طور همزمان رنگ، بو و آرسنیک را بهتر از نمونه های خارجی حذف کنند.
مدیر کل آبفای استان قزوین خوردگی و فرسودگی مخازن هوا را از دیگر چالش های آبفای استان دانست و گفت: مخازن با روکش اپوکسی راه حل شرکت های دانش بنیان هستند.