به گزارش آرمان ملی آنلاین، معاون کنسولی، مجلس و امور ایرانیان وزارت امور خارجه، با اشاره به برنامه سفر ایرانیان به خارج از کشور، گفت: نزدیک به 5 میلیون ایرانی در خارج از کشور هستند و آمریکا، ترکیه، کانادا، انگلیس و … آلمان پنج است. بیشتر ایرانی ها در آنجا زندگی می کنند. ایلنا نوشت: علیرضا بیکدالی معاون کنسولی، مجلس و امور ایرانیان وزارت امور خارجه درباره طرح درخواست تردد ایرانیان مقیم خارج از کشور گفت: موضوع ایرانیان مقیم خارج از کشور در دستور کار دولت و وزارت امور خارجه قرار گرفته است. وزارت خارجه و شورای عالی ایرانیان خارج از کشور مخالف این پیشنهاد. این سرویس یک ماموریت دارد و از تلاش های شما حمایت خواهد کرد. در این زمینه جلساتی با حضور رئیس جمهور و شورای عالی ایرانیان برگزار شد و مصوبات لازم برای اجرای آن در دبیرخانه موجود است.
و افزود: یکی از آن مصوبات تصویب طرح درخواست ترانزیت بود. طرح مشاوره ترافیک به معنای مشاوره آنلاین اتباع ایرانی خارج از کشور است. همزمان با تصویب این طرح، کمیسیون ویژه ای برای بررسی این موضوع تشکیل شد. شورای عالی و کمیسیون ویژه مسائل ترافیکی نمایندگان ارگانی هستند که مسئولیت تردد ایرانیان را بر عهده دارند، بنابراین اگر کسی در مورد ورود به کشور سوالی دارد می تواند پاسخ دقیق بدهد.
به گزارش ایلنا، معاون کنسولی وزارت امور خارجه اظهار داشت: تعداد زیادی از ایرانیان خارج از کشور هستند و از سال 2018 به طور منظم 850 هزار ایرانی به کشور سفر کرده اند. این رقم در طول ویروس کرونا کاهش یافت و امسال این رقم به سال 2018 نزدیک شده است که از آن فراتر خواهد رفت. برنامه سفر برای ایرانیانی است که به هر دلیلی فکر می کنند در صورت سفر به ایران دچار مشکل می شوند یا هنگام خروج از کشور دچار مشکل می شوند، در حالی که تجربه کار در آژانس های مختلف نشان می دهد که هیچ مشکلی وجود ندارد یا برای بسیاری از ایرانیانی که به خارج از کشور سفر می کنند، موانعی از کشور به ایران وجود ندارد، بنابراین ما مشکل را حل کردیم.
وی افزود: در سال 1400 پروژه پرسمن را در سامانه میخک وزارت امور خارجه ایجاد کردیم و از ایرانیان خارج از کشور سوال پرسیدیم تا پاسخ داده شود. در سیستم کنسولی با کلیک بر روی گزینه درخواست تردد وارد می شوند، اطلاعات خود را ثبت می کنند و پس از ثبت اطلاعات مطلع می شوند که هیچ مانعی برای سفر به ایران وجود ندارد. به طور کلی هیچ مانعی برای ورود هیچ ایرانی به کشور وجود ندارد. در این کمیسیون ویژه ترافیک به شما این امکان را می دهیم که سوالات خود را جمع آوری کرده و از طریق این سامانه پاسخ آنها را ارسال کنید.
بیکدلی گفت: در صورت وجود مشکل اطلاع رسانی می کنیم تا از طریق نماینده کشور پیگیری کنند. کسانی که گذرنامه منقضی دارند و تابعیت ایرانی دارند و پاسپورت ایرانی هم دارند می توانند وارد کشور شوند و هیچکس مشکلی برای ورود آنها ایجاد نمی کند. سوالی که مطرح می شود این است که آیا مواردی در ایران وجود دارد که مانع خروج من از کشور شود که ما نیز به آن پاسخ خواهیم داد.
وی یادآور شد: از ساعت 14 اسفندماه تا امروز 12 هزار و 770 نفر درخواست خود را در سامانه مشاوره ترافیکی پرسمان ثبت کردند که رصد شده است که از این تعداد 301 نفر پرونده قضایی در محاکم دادگستری داشتند که اعلام شده و بقیه مردم هم اعلام کرده اند که مشکلی برای ورود ندارند.
معاون کنسولی وزارت امور خارجه یادآور شد: با توجه به آماری که چه کشورهایی با ما تماس گرفتند، بیشترین تعداد درخواست از سوی ایرانیان در ترکیه، آمریکا، آلمان و کانادا صورت می گیرد. همچنین تعداد ایرانیان مقیم انگلستان، ایتالیا، سوئد و استرالیا نسبتاً قابل توجه است. علاوه بر این، 114 کشور وجود دارند که درخواست خود را به صورت جداگانه ثبت کرده اند.
وی افزود: از هموطنان خواهشمندیم هر نقطه نظری که دارند به ما اطلاع دهند و ما نیز حاضریم اطلاعات بیشتری ارائه دهیم. همه کسانی که از طریق سیستم ناخن پاسخ مثبت دریافت کردند که هیچ مانعی وجود ندارد، این افراد قطعا می توانند بدون هیچ مانعی وارد سواری ها و خارج شوند و هیچ مانعی وجود ندارد و این امنیت وجود دارد و این یک روش بسیار مطمئن است. کسانی که در فضای روانی نسبت به نظام جمهوری اسلامی تردید دارند باید با مراجعه به این نظام شک و شبهه خود را برطرف کنند.
بیکدلی خاطرنشان کرد: آمارهای متعددی در بین ایرانیان خارج از کشور بر اساس منابع اطلاعاتی موجود وجود دارد. اخذ تابعیت دوم آنها را از تابعیت ایرانی خارج می کند، اما به نظر ما ایرانی هستند و با اخذ تابعیت دوم، تابعیت آنها نقض نمی شود. اما تابعیت دوم موقت تلقی می شود. بنابراین آمار کامل نیست.
وی با بیان اینکه در سال 2016 در زمان راه اندازی سامانه Clove و در 6 سال گذشته، همه ایرانیان از خدمات کنسولی ما استفاده نکردند، گفت: پیش بینی می کنیم که تقریباً 5 میلیون ایرانی در خارج از کشور در آمریکا، ترکیه، کانادا، انگلیس و آلمان زندگی کنند. پنج کشور است. جایی که اکثر ایرانیان در آن زندگی می کنند.
معاون کنسولی وزارت امور خارجه درباره ایجاد مشکل در موضوع دو تابعیتی گفت: دیروز بررسی قانون حمایت از ایرانیان خارج از کشور در کمیسیون سیاست خارجی مجلس به پایان رسید و اکنون این لایحه به تصویب رسیده است. به جلسه علنی مجلس ارائه شد. امیدواریم در مجلس فعلی مطرح و تصویب شود. در مورد تابعیت نیز پیش نویس آن را منتشر کردیم. ما معتقدیم رویکرد جمهوری اسلامی ایران هیچ مانعی برای حرکت ایجاد نمی کند و مترقی ترین قانون را داریم. طبق قانون مدنی، ما تابعیت دوم را به رسمیت نمی شناسیم. شهروندان خارج از کشور می توانند در این کشور سفر، زندگی و کار کنند. محدودیت های تابعیت دوم نسبت به شغل حساس است، بنابراین هیچ محدودیتی برای تردد و فعالیت اتباع ایرانی خارج از کشور در ایران وجود ندارد.