عباس حاج کناری در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص عملکرد تیم ملی کشتی فرنگی در لیگ پادوبانی و پیروزی ایران مقابل روسیه اظهار داشت: از نکات مثبت این دوره از مسابقات، فرصت دادن به کشتی گیران جوان برای رقابت با المپیک و جهان بود. تیم ها قهرمان شوند و خود را در معرض آزمایش قرار دهند. خدا را شکر در تیم ملی سازماندهی مجددی به وجود آمد و کادرفنی به بازیکنان جدید اعتماد کرد.
در وزن 57 کیلوگرم علی مومنی مقابل حریف خود نتیجه را واگذار کرد. فکر می کنم کادر فنی باید این توصیه را به او بدهند. مومنی اگر می خواهد مدال بگیرد باید وارد کشتی شود و روی تشک بیشتر کار کند و بهترین باشد. شروع کننده باشید و ریسک کنید، در غیر این صورت نمی توانید در مقابل حریفان خود چیزی برای گفتن داشته باشید. کشتی ورزش ثانیه ای است و اگر کشتی گیر لحظه ای بی خیال شود حریف به راحتی از موقعیت استفاده می کند.
وی گفت: رضا مومنی در مسابقات قبلی در وزن 61 کیلوگرم عملکرد خوبی داشت و در این مسابقات بسیار خوب مبارزه کرد و به نظر من با توجه به سنش مبارزات قابل قبولی ارائه کرد. البته از شما انتظار می رود خودتان را پیدا کنید و اعتماد به نفس پیدا کنید. رضا ثابت کرده است که می تواند با قهرمانان بزرگ مبارزه کند و حتی پیروز میدان باشد به شرطی که با ذهنیت برنده روی تشک بیاید. همه ما در این شرایط بودیم و فقط فعل خواستن را در خود ایجاد کردیم، پس شاید او هم باور کند که با کمک مربیان کادرفنی می تواند در مقابل نام های معروف کشتی پیروز میدان شود.
مربی کشتی به عملکرد رحمان عموزاد اشاره کرد و گفت: هنوز رحمان را آنطور که انتظار داشتم در این مسابقات ندیده ام. با وجود اینکه حریف او یک مبارز برجسته بود و قبلاً با هم جنگیده بودند و همدیگر را می شناختند، اما به نظر می رسید از آنچه انتظار می رفت دور باشد. رحمان باید در تمرین با هر مبارزی که سبک رقیبش است مبارزه کند و این موضوع را در خود درونی کند که نمی توان با همه مبارزان با یک سبک مبارزه کرد.
حاج کناری تاکید کرد: او باید تاکتیک را به تکنیک خود اضافه کند و از این مبارزه بی پروا خارج شود زیرا مبارزی که با او روبرو می شود قهرمان است و با لحظات جنگی در می آمیزد و با کوچکترین اشتباه بهترین نتیجه را می گیرد به همین دلیل رحمان نیاز به کاهش دارد. میزان خطای او و انتظار می رود هوشمندانه مبارزه کند. من خودم کشتی را وقتی فهمیدم که همزمان با حمله ضد حمله را هم یاد گرفتم، بعد کشتی را فهمیدم و راحتتر جنگیدم. بنابراین اگر رحمان قصد مبارزه به سبک خودش را دارد باید لحظه ها را بشناسد و با درایت و هوشمندی زیاد مبارزه کند.
این کارشناس کشتی گفت: فکر می کنم سینا خلیلی در این مسابقات نمره قبولی گرفت و باید از اعتماد کادرفنی به این کشتی گیر تشکر کرد. البته او از ناحیه زانو آسیب دید. اما او همچنان بی تجربه است و تفاوت 6 دقیقه مبارزه روی بوم در رده بزرگسالان و جوانان را نمی داند. فکر می کنم او نیاز به توجه و اعتماد به نفس بیشتری دارد و باید در تمرینات به این موضوع توجه کند.
وی با اشاره به عملکرد امیرمحمد یزدانی گفت: امیرمحمد یزدانی از نظر روحی و روانی و سبک مبارزه باید صحبت شود. برای امیرمحمد خیلی مهم است که بداند با چه کسی و با چه سبکی مبارزه می کند. او باید سبک گارد خود را در مقابل مبارزان متخاصم تغییر دهد و از دستان خود استفاده کند تا حریف به راحتی روی پاهایش قرار نگیرد. او مهارت های بالایی دارد و قطعا می تواند بهتر از این مبارزه کند. او بی خیال روی سیداکوف می جنگید در حالی که باید لحظه به لحظه هوشیارتر می شد.
حاج کناری گفت: مهدی یوسفی در این دوره از مسابقات چراغ اول پیروزی را روشن کرد با اینکه از حریف عقب بود اما توانست نتیجه را برعکس کرده و با استفاده از دستان خود در این مسابقه پیروز شود. از قایق شما لذت بردیم خدا را شکر اعتماد کادر فنی جواب داد و امیدوارم این روند ادامه داشته باشد.
وی درباره عملکرد کامران قاسم پور گفت: فکر می کنم کامران در سه دقیقه اول زمین خورد و حتی می توانست به شکست او منجر شود. او اخیراً خیلی تغییر کرده بود و طبیعتاً تحت فشار زیادی قرار گرفت. خوشبختانه در نیمه دوم کشتی کامران خوب شد و به دلیل دو شکست قبلی تسلیم نشد و به کار خود ادامه داد و توانست به این پیروزی شیرین دست یابد. فکر می کنم این برد برای او خیلی مهم بود چون از دوره رکورد بیرون آمد و به این برد دست یافت.
حاج کناری گفت: این پیروزی نقطه عطفی برای کامران بود و فکر می کنم تنها چیزی که در حال حاضر اهمیت دارد این است که در انتخاب وزن خود بتواند تصمیم درستی بگیرد. اگر بتوانید تصمیم درستی بگیرید، می توانید مانند یک المپیکی فکر کنید زیرا یک مدال جهانی دارید. او باید از این به بعد فکر کند و حتی شنیدم قبل از این مسابقه در مورد وزن 92 کیلوگرم صحبت کرده است. البته نمی خواهیم به او شک کنیم، اما تنها توصیه من به او این است که خوب فکر کند و وزنه المپیکی انتخاب کند. کامران باید تصمیم بگیرد که می خواهد در وزن 86 یا 97 کیلوگرم مبارزه کند. امیدوارم تصمیم درستی بگیرد و شاهد مدال خوش رنگ المپیک او باشیم.
وی گفت: جنگنده بعدی امیرحسین فیروزپور بود که توانست به عنوان برنده زمین را ترک کند که البته اعتراض او به داور باعث شد تا شرایط کمی تغییر کند و جنجال به پا شود. اعتراض آنها باعث بهبود تصمیمات داور شد. مبارز بعدی که با پیروزی تشک را ترک کرد مجتبی گلژ بود. او در سال های اخیر تنها یک پیروزی به دست آورد اما در این مسابقه توانست با یک نتیجه عالی پیروز مسابقه شود. آخرین دیدار نیز گل اصلی شاگردان امیرحسین زارع بود که خوشبختانه امیرحسین با درایت پیروز شد و حریفش یک امتیاز گرفت. این پیروزی در روسیه و مقابل جنگنده های روسی برای ما بسیار مهم بود.
حاج کناری خاطرنشان کرد: درست است که 5 پزو اول خیلی مهم بود و متاسفانه همه قایق ها را واگذار کردیم اما در 5 پزو اول از افرادی استفاده کردیم که تجربه کافی نداشتند. اگر مغرضانه فکر نکنیم این برد خیلی به درد ما خورد و به نوعی اجباری بود و حتی کسانی که نتیجه را واگذار کردند به نظر من پیروز ظاهر شدند. دیدم سبک مبارزه کامران با حریف روسی اش یکی است. این تورنمنت به دلیل جایزه دلاری بسیار مهم بود و خوشحالم که کشتی گیران ایرانی به آن رسیدند، البته مهم ترین نکته این بود که کشتی گیران ایران پا به پای حریفان روسی رفتند تا این اتفاق بیفتد.