به گزارش بازار به نقل از ابنا، فرهنگ حسینی; این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه رشد صنعت از 3.3 درصد به 9.5 درصد در سال 1401 با افزایش 3 برابری نسبت به سال 1400 رسیده است، گفت: تولید خودروهای سواری نسبت به سال 1400 بین 20 تا 50 درصد افزایش یافته و خودروسازان تجاری نیز 200 درصد افزایش تولید داشته اند. در مورد زنجیره فولاد نیز در محصولاتی مانند آهن اسفنجی، فولاد خام و محصولات فولادی شاهد رشد 5 تا 10 درصدی بوده ایم.
وی ادامه داد: از طریق افزایش نسبت تولید به ظرفیت در سایر صنایع و شرکت ها شاهد رشد بوده ایم، علاوه بر این چند شرکت بورسی یا زیرمجموعه آنها در صنایع پتروشیمی، دارویی، غذایی، لاستیک سازی، شیشه، کاشی، سرامیک و کشاورزی طرح های توسعه ای را آغاز کرده و بخشی از این رشد را شامل می شود.
این کارشناس بازار سرمایه در خصوص رشد سال گذشته اظهار داشت: یکی از مهمترین ویژگی های سال 1401 تک نرخی بودن ارز بود. حذف ارز 4200 تومانی و ثبات نسبی قیمت دلار در سه فصل اول سال 1401 باعث شده تا منابع از قسمت غیرواقعی و رانتی اقتصاد به سمت واقعی و مولد سوق پیدا کند.
حسینی با بیان اینکه بخشی از رشد سه گانه صنعت از طریق شرکت های بورسی بوده است، گفت: شرکت های بورسی در سال گذشته رشد خوبی را تجربه کردند که از جمله دلایل این رشد خوب می توان به تولید در شرکت های بورسی، شفافیت مالی این شرکت ها و سهولت نسبی تامین مالی از طریق افزایش سرمایه و انتشار اوراق صکوک اشاره کرد.
وی افزود: معافیت مالیاتی و افزایش سرمایه محل انباشته در بودجه 1401 موجب حفظ و انباشت بخشی از سود شرکت ها شد که موجب بهبود سرمایه در گردش و تسریع در تخصیص منابع به پروژه ها شده است. با توجه به تمدید معافیت مالیاتی و اجرای طرح های جدید توسعه ای، امکان رشد در سال آینده وجود دارد. البته قطع برق و گاز برای صنایع خطری برای حفظ و افزایش سطح تولید است.
حسینی در پایان تاکید کرد: سود شرکت های بورسی شامل تولید عمده فرآورده های پالایشی و پتروشیمی، تولید عمده سنگ آهن، فولاد و مس در کشور است که افزایش سودآوری از 620 میلیارد تومان به حدود 810 میلیارد تومان داشته است.