افزونه پارسی دیت را نصب کنید Sunday, 17 November , 2024
3

جنگ غزه تأثیر چندانی بر روابط ایران و عربستان نخواهد داشت ادامه مسدود کردن دارایی‌های ایران برای آمریکا بد است.

  • کد خبر : 109799
جنگ غزه تأثیر چندانی بر روابط ایران و عربستان نخواهد داشت ادامه مسدود کردن دارایی‌های ایران برای آمریکا بد است.

بازار؛ گروه بین الملل: نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد روز پنجشنبه در واکنش به ادعای روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال مبنی بر تصمیم ایالات متحده آمریکا و قطر برای مسدود کردن ۶ میلیارد دلار پول آزاد شده از ایران در قطر گفت. ما این موضوع را در چارچوب سیاست داخلی، آمریکا و مبارزات […]

بازار؛ گروه بین الملل: نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد روز پنجشنبه در واکنش به ادعای روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال مبنی بر تصمیم ایالات متحده آمریکا و قطر برای مسدود کردن ۶ میلیارد دلار پول آزاد شده از ایران در قطر گفت. ما این موضوع را در چارچوب سیاست داخلی، آمریکا و مبارزات سیاسی گروه های رقیب می دانیم و این گزارش را غیر قابل اعتماد و دور از واقعیت می دانیم. این خوابی است که قابل تعبیر نیست.

نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران در واکنش به ماجرای واشنگتن پست اعلام کرد: این خبر صحت ندارد و انتشار آن به اعتبار واشنگتن پست لطمه می زند.

نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نیز به مقاله این روزنامه آمریکایی پاسخ داد و افزود: سناتورهای مورد نظر و دولت آمریکا کاملاً آگاه هستند که نمی توانند از توافق خارج شوند. این پول حقاً متعلق به ملت ایران است و توسط دولت جمهوری اسلامی ایران برای رفع کلیه نیازهای ضروری و غیرمجاز ایرانیان استفاده خواهد شد.

جان کربی، هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید، این اتهامات را رد کرد و اظهار داشت: 6 میلیارد دلار پول ایران همچنان در بانک قطر بود و مورد استفاده قرار نگرفت.

جان کربی، هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی در شورای امنیت ملی آمریکا، روز پنجشنبه ۲۱ مهر ۱۳۹۲، ۲۹ مهر ۱۳۹۲ به خبرنگاران گفت: دولت ایران هرگز قرار نبود این پول را دریافت کند. این حساب که قبلاً در کره جنوبی بود، در واقع توسط دولت سابق آمریکا به همین منظور ایجاد شده بود.

کربی افزود: مایک پمپئو، وزیر امور خارجه وقت آمریکا نیز اعلام کرد که این پول صرف اهداف بشردوستانه خواهد شد و ما کار متفاوتی در این زمینه انجام نداده ایم. تنها کاری که انجام دادیم این بود که این پول را از کره جنوبی که به دلایل فنی پول ایران را غیرقابل دسترس کرده بود به قطر انتقال دادیم و این باعث دسترسی بیشتر این کشور می شود.

سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا افزود: دولت ایران از هیچ یک از این پول ها استفاده نکرده است و در صورت استفاده از آن به فروشندگان مجاز برای خرید محصولات کشاورزی، دارو و تجهیزات پزشکی واریز می شود. درگیر ما هر پنی از این پول و اهداف استفاده از آن را کنترل می کنیم.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا که در پی عملیات طوفان الاقصی به سرزمین‌های اشغالی فلسطین سفر کرده بود، روز پنجشنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی در تل‌آویو گفت: هیچ‌یک از پول‌هایی که به قطر منتقل شده توسط ایران خرج نشده یا او خرج نکرده است. انجامش داد.” اصلا قابل دسترسی بوده

بلینکن افزود، در واقع، وجوه موجود در آن حساب تحت نظارت وزارت خزانه داری است و فقط می تواند برای کالاهای بشردوستانه (غذا، دارو، تجهیزات پزشکی) استفاده شود. هرگز به دست ایرانی ها نرسیده است. ما به دقت بر وجوه نظارت می کنیم و حق مسدود کردن آنها را برای خود محفوظ می داریم.

گروهی متشکل از 20 سناتور جمهوری خواه از جمله مارشا بلکبرن و مارکو روبیو، لیندسی گراهام، جان تون، مایک لی، آر یوتا، ریک اسکات، جیمز لنکفورد، جان کورنین و تام کاتن در نامه ای به حملات حماس به اسرائیل پاسخ دادند. رئیس جمهور ایالات متحده جو بایدن خواستار مسدود شدن دارایی های ایران به ارزش 6 میلیارد دلار شده است که ماه گذشته بر اساس قرارداد تبادل زندانیان آمریکا از حساب های کره جنوبی در قطر آزاد شده است.

در پی عملیات غافلگیرانه و گسترده «طوفان الاقصی» توسط نیروهای مقاومت فلسطین علیه رژیم اشغالگر قدس که نه تنها این رژیم، بلکه آمریکا را نیز در شوک فرو برد، رسانه های آمریکایی سعی در ایجاد فضایی برای کشاندن جمهوری اسلامی دارند. ایران در یک جنگ تبلیغاتی روانی وارد این جنگ می شود، در حالی که مقامات آمریکایی به صراحت این موضوع را رد کرده اند.

در این زمینه خبرنگار بازار با پروفسور شیرین هانتر از اعضای شورای روابط خارجی آمریکا گفت و گو کرده است که در ادامه می آید.

هانتر کارشناس مسائل سیاسی ایران، خاورمیانه و اسلام سیاسی است. قبل از انقلاب 1957 ایران، هانتر یکی از اعضای وزارت خارجه ایران بود و بعداً به ایالات متحده مهاجرت کرد. وی به زبان های فارسی، انگلیسی، فرانسوی و ترکی مسلط است. او همچنین عضو شورای روابط خارجی آمریکاست. کتاب «روابط اعراب و ایران، فرآیندهای تنش و انطباق» از جدیدترین کتاب های هانتر است. این کتاب تلاشی است برای درک بهتر تأثیرات رقابت فرهنگی، نوسازی، تفاوت‌های قومی و مذهبی، دولت‌سازی، نقش قدرت‌های بزرگ و نظام سیاسی بین‌الملل بر روابط ایران و اعراب طی دهه‌های اخیر.

*در جریان جنگ بین حماس و اسرائیل، برخی منابع در آمریکا و رسانه های وابسته به آن از مسدود شدن مجدد پول ایران در قطر خبر دادند که بعدا تکذیب شد. به نظر شما آیا پیامی در این تبلیغ پنهان بود؟

حتی قبل از آغاز درگیری بین حماس و اسرائیل، صداهایی در آمریکا شنیده می شد که از توافق ایران و آمریکا انتقاد می کردند که در ازای آزادی چند شهروند آمریکایی زندانی در ایران، سرمایه های بلوکه شده ایران آزاد شد. با توجه به ارتباطات حماس و ایران، مسدود شدن مجدد منابع مالی می تواند به عنوان هشداری به ایران برای کمک به حماس تعبیر شود.

*این امکان وجود دارد که آمریکا در آینده از این منابع مالی به عنوان اهرمی علیه ایران استفاده کند؟ اگر چنین است، چه ضرری برای آمریکا خواهد داشت؟

هر زمان که لازم باشد، واشنگتن از هرگونه نفوذ مالی، سیاسی و نظامی علیه ایران استفاده خواهد کرد. استفاده از فشار مالی کم خطرترین این اهرم هاست. استفاده از این دارایی‌های مالی به‌عنوان ابزاری برای فشار بر تهران، به جز بی‌اعتمادی فزاینده ایران به آمریکا و بنابراین درک آینده را دشوارتر می‌کند، آسیب چندانی به واشنگتن وارد نخواهد کرد.

* تاثیر این جنگ بر آینده مذاکرات هسته ای ایران چیست؟

با توجه به ارتباط برقرار شده بین اقدامات حماس و حمایت ایران از فلسطینی ها، دولت های واشنگتن از هرگونه توافق با ایران بیمناک تر خواهند بود. در همین حال، اسرائیل فشار خود را بر ایالات متحده افزایش خواهد داد تا سیاستی سختگیرانه در قبال ایران اتخاذ کند و حتی استراتژی تغییر رژیم را با شدت بیشتری دنبال کند. به طور خلاصه، خصومت‌های بین حماس و اسرائیل مذاکرات هسته‌ای را برای مدت نامحدودی فلج می‌کند. اکنون هیچ راهی وجود ندارد که واشنگتن بتواند تحریم ها علیه ایران را لغو کند، حتی اگر بخواهد.

* این جنگ چه تأثیری بر بهبود روابط ایران و عربستان خواهد داشت؟

پیش بینی واکنش ریاض به این درگیری دشوار است. یک احتمال این است که عربستان سعودی برای محافظت از خود در برابر حملات عناصر حامی ایران در منطقه مانند حوثی ها، سعی کند روابط خود را با تهران تقویت کند. از سوی دیگر، می تواند تصمیم بگیرد که تهران یک کشور رادیکال باقی بماند و بنابراین روند آشتی را متوقف کند. با این حال، من معتقدم که حداقل در کوتاه مدت، این جنگ تأثیر عمده ای بر روابط عربستان سعودی و ایران نخواهد داشت. پیشرفت در این روابط تاکنون محدود بوده است و من معتقدم که همینطور خواهد بود.

*تاثیر جنگ حماس و اسرائیل بر عادی سازی روابط عربستان و اسرائیل چیست؟

من فکر می کنم روند عادی سازی با اسرائیل نیز متوقف خواهد شد. ریاض مطمئناً خطر برقراری روابط دیپلماتیک با اسرائیل را نخواهد داشت. با این حال، همکاری مخفی بلند مدت ادامه خواهد داشت.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=109799

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 1در انتظار بررسی : 1انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.