افزونه پارسی دیت را نصب کنید Wednesday, 13 November , 2024
1

جنگ اقتصادی چین و آمریکا در دوره ترامپ

  • کد خبر : 427165
جنگ اقتصادی چین و آمریکا در دوره ترامپ

به گزارش رکنا، سازمان تجارت جهانی می گوید: تعرفه های فولادی ترامپ قوانین تجاری را نقض کرده است، روابط تجاری بین دو اقتصاد بزرگ جهان در دولت بایدن بدتر شده است. به گزارش دنیای اقتصاد، در سال‌های اخیر موافقت‌نامه‌های چندجانبه و منطقه‌ای متعددی برای تقویت تجارت بین کشورها امضا شده است که چین پای ثابت […]

به گزارش رکنا، سازمان تجارت جهانی می گوید: تعرفه های فولادی ترامپ قوانین تجاری را نقض کرده است، روابط تجاری بین دو اقتصاد بزرگ جهان در دولت بایدن بدتر شده است.

به گزارش دنیای اقتصاد، در سال‌های اخیر موافقت‌نامه‌های چندجانبه و منطقه‌ای متعددی برای تقویت تجارت بین کشورها امضا شده است که چین پای ثابت اکثر این قراردادها بوده است.

دومین اقتصاد بزرگ جهان برای کاهش وابستگی خود به تجارت با ایالات متحده سرمایه گذاری زیادی در کشورهای آسیایی و آفریقایی انجام داده است. این کشور با سرمایه گذاری در زیرساخت های آفریقا و اعطای وام به این کشورها، پیوند عمیقی بین خود و کشورهای آفریقایی ایجاد کرده است.

درگیری چین و آمریکا

با توجه به اینکه چین دومین اقتصاد بزرگ جهان و بزرگترین منبع واردات ایالات متحده است، انتظار می رود ترامپ جنگ تجاری را که در اولین دوره ریاست جمهوری خود آغاز کرده بود تشدید کند، زیرا او بارها ایده تاثیرگذاری بر واردات چین را مطرح کرده است. چین.

تعرفه 60 درصدی بر کالاهای چینی پیشنهادی است که پیامدهای گسترده ای در پی خواهد داشت و شرکت های آمریکایی را مجبور می کند در زنجیره تامین خود تجدید نظر کنند. کسری تجاری ایالات متحده با چین در سال گذشته به پایین ترین سطح خود از سال 2010 کاهش یافت، زیرا واردات از چین بیش از 100 میلیارد دلار نسبت به سال قبل کاهش یافت. در واقع، واردات از بزرگترین صادرکننده جهان حتی کمتر از سال 2020 بود.

بر اساس گزارش اداره سرشماری ایالات متحده، کسری تجاری با چین در سال 2023 با بیش از 25 درصد کاهش به 279 میلیارد دلار خواهد رسید، زیرا تنش ها – اعم از اقتصادی و سیاسی – بین دو ابرقدرت همچنان بالاست. در میان این تنش ها، بسیاری از شرکت ها تلاش کرده اند با تنوع بخشیدن به زنجیره تامین خود یا انتقال مونتاژ نهایی کالاها به سایر کشورهای آسیایی، وابستگی خود را به چین کاهش دهند. در این شرایط چین به افزایش تجارت با کشورهای آسیایی و آفریقایی متوسل شده است تا خود را از دست دادن تجارت با آمریکا نجات دهد. این سیاست منجر به افزایش سرمایه گذاری شرکت های چینی در کشورهای آفریقایی در زمینه زیرساخت ها و ماشین آلات شده است و به نظر می رسد دومین اقتصاد بزرگ جهان کشورهای جنوب را علیه ایالات متحده متحد می کند.

صنایع الکترونیک، ماشین آلات و پوشاک از بزرگترین صادرکنندگان به ایالات متحده در سال های اخیر بوده اند. تجارت بین دو کشور در سال 2022 به اوج خود رسید، اما به دلیل اینکه بسیاری از شرکت های بزرگ آمریکایی تولید خود را از چین خارج کردند، کاهش یافت. به نظر می رسد کاهش تجارت بین ایالات متحده و چین در سال گذشته نشانه ای از دور شدن این دو اقتصاد باشد، اما اگر به افزایش واردات از جنوب شرق آسیا به ایالات متحده نگاه کنید، به نظر می رسد که بسیاری از این افزایش ناشی از شرکت‌های چینی است که داده‌های تولید را جابه‌جا می‌کنند یا صرفاً محصولات خود را از طریق کشورهای ثالث منتقل می‌کنند تا از تعرفه‌ها جلوگیری کنند.

توسعه اقتصادی چین فشارهای رقابتی زیادی را در سراسر جهان ایجاد می کند. برخلاف بسیاری از کشورهای غنی از نفت و انرژی فسیلی که تنها بر عملیات تجاری و تقویت ارزش پول محلی خود تمرکز کرده اند، چین با تضعیف ارزش یوان و در پیش گرفتن سیاست های صنعتی در سطح داخلی و بین المللی، بازارهای جهانی را یکی یکی فتح کرده است. و در حال حاضر بزرگترین صادرکننده است. دنیا تغییر کرده است.

سازمان تجارت جهانی می گوید؛ تعرفه های فولادی ترامپ قوانین تجاری را تضعیف کرده است، روابط تجاری بین دو اقتصاد بزرگ جهان در دولت بایدن بدتر شده است و ایالات متحده و چین موانع جدیدی را بر سر راه تجارت وضع کرده اند، از جمله محدودیت هایی در صادرات تراشه های رایانه ای که اخیراً با کمبود مواجه شده است . این باعث نگرانی فزاینده ای شده است که جهان در حال تقسیم شدن به دو بلوک تجاری است. جهان باید بسیار مراقب باشد، زیرا اگر این روند ادامه یابد، می تواند آسیب واقعی به اقتصاد جهانی وارد کند. سازمان تجارت جهانی در مطالعه‌ای نشان داد که چنین تقسیم‌بندی می‌تواند 5 درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی را برای کشورهای جهان هزینه داشته باشد.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=427165

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.