افزونه پارسی دیت را نصب کنید Tuesday, 19 November , 2024
2

جنگل کاری در بالادست و سیل بابلرود در پایین دست – خبرگزاری مهر اخبار ایران و جهان

  • کد خبر : 140442
جنگل کاری در بالادست و سیل بابلرود در پایین دست – خبرگزاری مهر اخبار ایران و جهان

خبرگزاری مهر، گروه استانی: طغیان رودخانه بابلرود زنگ خطری است که سالهاست به صدا در آمده و باید با توجه به اتفاقات اخیر و اقلیم به صدای این سیل گوش داد. بر اثر بارندگی های اخیر دبی آب بابلرود به 300 مترمکعب در ثانیه رسیده است و بررسی ها و پایش ها نشان می دهد […]

خبرگزاری مهر، گروه استانی: طغیان رودخانه بابلرود زنگ خطری است که سالهاست به صدا در آمده و باید با توجه به اتفاقات اخیر و اقلیم به صدای این سیل گوش داد.

بر اثر بارندگی های اخیر دبی آب بابلرود به 300 مترمکعب در ثانیه رسیده است و بررسی ها و پایش ها نشان می دهد که عرض بستر رودخانه در برخی مناطق از 18 متر به دو یا سه متر کاهش یافته است.

ساخت و ساز غیرمجاز، جمع آوری بی رویه مصالح و تخریب بستر و حریم از مشکلات دیرینه رودخانه های مازندران از جمله بابلرود است و هر بار سیلابی آثار خود را بر جای می گذارد.

«محمدباقر اسماعیلی» یکی از فعالان محیط زیست که در سال های اخیر بارها نسبت به سیل بابلرود هشدار داده بود، در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: متأسفانه عدم توجه به ملاحظات فنی در طراحی زیرساخت های شهری و ترافیک بین شهری موجب شده است. منجر به خسارات مالی و حتی جانی در طول سال ها شد.

تخریب جنگل های هیرکانی عامل اصلی سیل است

وی افزود: از این حیث یکی از عوامل اصلی سیل اخیر در شهرستان بابل، تخریب جنگل های هیرکانی بندپی و تغییر کاربری جاده های مجاور آن است که در حال حاضر شرایط را برای آبگرفتگی در این مناطق ایجاد کرده است. .

وی تصریح کرد: لایروبی به موقع و آماده سازی رودخانه ها برای پذیرش حجم زیاد آب ناشی از سیل از جمله اقدامات فنی لازم است که می توان برای جلوگیری از خطرات احتمالی سیل انجام داد، اما در سال های اخیر کم توجهی به خسارات جدی ناشی از سیلاب منجر شده است. سیل اخیر

اسماعیلی تصریح کرد: متأسفانه با وجود هشدارهای متعدد فعالان محیط زیست منطقه و کشور و انتشار تصاویر ماهواره ای از پاکسازی هکتارها از جنگل بندپی بابل، موضوع مسکوت مانده است.

وی با بیان اینکه تعداد زیادی قطع در دل جنگل های مازندران با اسناد و مدارک دقیق و موثق در اختیار رسانه ها قرار گرفته است، تصریح کرد: آیا ممکن است در سال های اخیر به بهانه های واهی اکوسیستم های ارزشمند جنگلی کشور اصلاح شده باشد؟ ? و به مکانی امن برای ساخت ویلا و خانه در اراضی ملی تبدیل شده است.

این فعال محیط زیست با تاکید بر اینکه چرا گاهی مسئولان پاسخگو هستند و اجازه پاسخگویی را سلب می کنند، گفت: این عدم پاسخگویی باعث می شود عده ای برای رسیدن به منافع خود به طبیعت روی بیاورند.

صالح خدایاری یکی از اهالی بندپی که 70 سال است در حاشیه جنگل های هیرکان بندپی زندگی می کند با انتقاد از کشتار درختان از انسان ها اظهار داشت: متاسفانه افزایش جمعیت و طمع انسان ها باعث شده این دوستی با طبیعت به خشم طبیعی تبدیل شود و باعث شود. طبیعت درس خوبی به انسان بدهد و با سیل و بلایای طبیعی حریم خصوصی خود را بازیابد.

خدایاری با اشاره به اینکه در گذشته مراتع جنگلی زیادی وجود داشت که به صورت سنتی در دل مراتع و جنگل ها ایجاد می شد، گفت: بسیاری از اراضی به صورت اجاره منابع طبیعی در اختیار دامداران برای چرای دام بدون هیچ مزاحمتی است. . . روستاییان اسکان داده شدند، اما حالا مراتع به مالکیت خصوصی درآمد.

رحمان احمدی نژاد کارشناس جهاد کشاورزی منطقه بندپی غرب بابل نیز سیل اخیر شهرستان بابل را ناشی از تداخل بی رویه با طبیعت دانست و اظهار داشت: در حال حاضر شاهد تخریب پوشش گیاهی در کوهستان هستیم. سرعت فرسایش خاک را افزایش داده و کوچکترین بارندگی موجب طغیان رودخانه ها شده است.

از بین رفتن پوشش گیاهی در کوهستان ها سرعت فرسایش خاک را افزایش داده و با کوچکترین بارندگی باعث طغیان رودخانه ها شده است. وی ادامه داد: سیل یک پدیده طبیعی است و باید با طبیعت مهربان بود و سیل می تواند بر شوری خاک تاثیر بگذارد و خاک غنی و مغذی را در دشت پخش کند اما متاسفانه در سال های اخیر به دلیل عدم رعایت قوانین پیشگیرانه و ورود محدودیت رودخانه ها باعث خشم طبیعت آنها شده است.

سیل بابلرود عصبانیتی است که بیان شده و تخریب و پاکسازی طبیعت در بالادست، تهاجم به بستر و حریم رودخانه در پایین دست و کمبود امکانات و تجهیزات بر میزان تخریب بسیار افزوده است.

جنگل زدایی بالادست و سیلاب پایین دست بابلرود

قاسم عزیززاده گرجی فرماندار ویژه بابل و معاون سیاسی امنیتی استانداری مازندران در جلسه مدیریت بحران اضطراری این شهرستان با اشاره به خسارات سیل شب گذشته در این شهرستان با تاکید بر لایروبی رودخانه ها، تامین اعتبار را ضروری دانست. برای اجرای این طرح گفت: شش میلیارد تومب برای لایروبی رودخانه در نظر گرفته شده است

وی خواستار تشکیل کمیته ویژه بیلان مصالح رودخانه ها در شهرستان بابل شد و افزود: با این اقدام می توان ساماندهی و ساخت دیواره رودخانه ها را برنامه ریزی کرد.

ما باید محدوده رودخانه ها را آزاد کنیم

وی با تاکید بر جدی گرفتن موضوع آزادسازی حریم رودخانه ها گفت: بسیاری از حوادث و خسارات ناشی از تجاوز به حریم رودخانه ها است که باید برای آزادسازی این حریم ها اقدامات جدی صورت گیرد.

گرجی با بیان اینکه سیلاب در برخی مناطق از جمله چاله پی به دلیل عدم لایروبی رودخانه ها تکرار شده است، تصریح کرد: امکانات کافی در شهرستان نداریم و اداره راه شهرستان از نظر امکانات لایروبی تجهیزات ضعیف است.

فرماندار ویژه بابل با بیان اینکه شهرستان بابل از امکانات اولیه محروم است، وسعت شهرستان را برجسته کرد و خواستار استقرار ادوات و تجهیزات لازم برای جلوگیری از بروز بحران در شهرستان شد.

به گزارش مهر، در سال های اخیر در برخی نقاط بستر رودخانه استان توسط عده ای دستکاری شده است که باعث شده رودخانه در برخی نقاط نتواند حجم سیلاب را جذب کند و در صورت وقوع سیلاب، حریم خود را از آب خارج کند. دست اشغالگران

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=140442

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.