افزونه پارسی دیت را نصب کنید Friday, 22 November , 2024
1

جنجال بر سر حضور جبهه پایداری و هواداران مصباح یزدی در دوران انقلاب

  • کد خبر : 140780
جنجال بر سر حضور جبهه پایداری و هواداران مصباح یزدی در دوران انقلاب

آفتاب نیوز در گفت و گو با فاضل میبدی به بررسی پرداخت آفتاب نیوز: در روزهای اخیر بحث های مختلفی بین کارشناسان درباره حضور جبهه پایداری و مصباح یزدی در دوران انقلاب و 8 سال جنگ مطرح شده است. روزنامه کیهان در مطلبی اعلام کرد که امام خمینی (ره) به مرحوم مصباح یزدی فرمودند هر […]

آفتاب نیوز در گفت و گو با فاضل میبدی به بررسی پرداخت

آفتاب نیوز:

در روزهای اخیر بحث های مختلفی بین کارشناسان درباره حضور جبهه پایداری و مصباح یزدی در دوران انقلاب و 8 سال جنگ مطرح شده است. روزنامه کیهان در مطلبی اعلام کرد که امام خمینی (ره) به مرحوم مصباح یزدی فرمودند هر وقت من به جبهه رفتم شما هم بروید. سایت نزدیک به دفتر حفاظت از آثار امام این نظریه را رد کرده و آن را مغایر با زندگی امام دانسته است.

محمدتقی فاضل میبدی، عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم و استاد دانشکده مفید در این زمینه کمک کننده است. آفتاب نیوز وی گفت: طبیعتاً از جزئیات زندگی شخصی آقای مصباح اطلاع چندانی ندارم، اما تا آنجایی که از زندگی بیرونی و سیاسی ایشان اطلاع دارم، مأموریت و کار اصلی ایشان در دهه 50 مبارزه با افکار دکتر بود. شریعتی . . دکتر شریعتی در جذب جوانان غیرمذهبی به اسلام نقش موثری داشت و درست زمانی که شریعتی تحت فشار ساواک بود، آقای مصباح نیز از نظر عقیدتی با دکتر شریعتی می جنگید. من شاگرد مکتب حقانی بودم و آقای بهشتی به مصباح گفت این روشی که شما در پیش گرفته اید روش درستی نیست و جوانان را از دین فراری می دهد آقای مصباح، اما پای خود را در کفشی می گذارند که دکتر شریعتی. دین را از بین بردند و ما باید با آنها بجنگیم که البته داستان مفصلی است، در اولین چهارراه مردان قم هم در یک حسینیه برای نقد آقای شریعتی که من هم می رفتم جلساتی داشتند.

وی در ادامه افزود: در اواسط انقلاب علما بیانیه ای درباره 40 شهید تبریز و قم صادر کردند اما آقای مصباح اصلا وارد نشد، بیانیه ای ندادند. در خصوص شهدای محراب و شهدای جنگ که چندین بار برای بیانیه به ایشان مراجعه کردم، آقای مصباح به هیچ وجه درج نشد و ایشان هم بیانیه ای ندادند. مرحوم مصباح تا آنجایی که من اطلاع دارم در دهه 50 و 60 هیچ ارتباطی با امام خمینی (ره) نداشتند و در امور انقلاب دخالتی نداشتند. بعد شروع کردند به نقد روشنفکری دینی که آقای سروش مطرح کردند و من دو سه جلسه برگزار کردم تا در این باره بحث های علمی داشته باشند.

این پژوهشگر حوزه دینی انقلاب در ادامه بیان کرد: اما زمانی که خمینی در سال 57 در نجف بودند، روشنایی و جشن نیمه شعبان را ممنوع کردند و در این باره بیانیه ای صادر کردند: «بارها از ایران نظر من در مورد مراسمی که به عنوان «جشن سوم و پانزدهم شعبان» برگزار می شود، خواسته شده است. متاسفانه رژیم منحط برای مسلمانان ایران عیدی نگذاشته است. دست شاه تا آرنج. [۱]در خون مردم ایران فرو رفته و اینک مردم عزیزش در سوگ عزیزانشان هستند. چگونه کسی می تواند فکر کند که باید جشن بگیرد و شاد باشد؟ شادی بر جنازه های خون فرزندان اسلام؟! شادی در مقابل مردم شریفی که در سیاه چال های زندان زیر شدیدترین شکنجه های جهنمی هستند؟ خوشبختی در برابر تبعیدیانی که بر خلاف تمامی موازین انسانی و قانونی از کشورهای مبدأ اخراج شده اند؟

وی افزود: آقای مصباح یزدی علی رغم دستور امام، مراسم جشن و نورافشانی را در شهر سرحق، خیابان آقازاده قم برگزار کردند و این خلاف دستور صریح امام بود. در آن سال همه به فرمان امام اطاعت کردند و هیچکس جشن نگرفت. در مورد انجمن حجتیه و حرکت آقای مصباح از این موضوع ناراحت شدم و با آقای استادی که از رهبران نهضت راه حق بودند صحبت کردم و ایشان گفتند با آقای مصباح آقا مصباح صحبت کنم. . یزدی بالاخره با تعطیلی این جشن ها موافقت نکرد. در دهه 40 خیلی ها اعلامیه ها را امضا کردند، یکی دو نفر را هم امضا کرد، اما بعد از آن دیگر حضور نداشت، در دهه 50 مصباح یزدی ارتباط خاصی با امام و انقلابیون نداشت.

فاضل میبدی در پاسخ به مطلب کیهان که می گوید: «امام به مصباح یزدی فرمودند من هر وقت به جبهه می روم تو هم به جبهه برو.» گفت: این دروغ محض است، این زندگی امام نبود. اصلاً امام، ما در مشهد از مرحوم آقا حاجی میرزا بزرگتریم. نه جواد، آقای تهرانی، پیرمرد متقی با آن قامت خمیده را داشتیم، نه مرحوم شیخ حسن شیرازی، آقای روح الله خاتمی و آقای صدوقی و خیلی از بزرگان دیگر. ، همه به جبهه رفتند، امام نه نهی کردند و نه خدمت امام رفتند که برای رفتن به جبهه بود و این حرفها اصلا نبود. در حالی که آقای مصباح در آن زمان خیلی جوان بود و کمتر از 50 سال داشت.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر ممنوعیت حضور شاگردان آقای مصباح از حضور در جبهه گفت: یکی از دوستان نزد من آمد و گفت: من را از مؤسسه آقای مصباح اخراج کردند چون به جبهه رفتم، نمی دانم. فلسفه اش چه بود، برای این به هر حال در دهه 60 هیچ جا وارد مسائل انقلاب نشد و امام راحل هم به این موضوع واقف بودند. یک بار یکی از مسئولانی که آن زمان وزیر بود به من گفت که آقای محسن رضایی بعد از مرحوم محلاتی به جای داماد آقای مصباح خدمت امام آمدند. آقای مصباح در ابتدا رابطه چندان خوبی با مقام معظم رهبری و آقای هاشمی رفسنجانی نداشتند. آقای مصباح دولت احمدی نژاد را امتداد دولت رسول الله دانستند، اما در دوران ریاست جمهوری و نخست وزیری از دولت آیت الله خامنه ای یا سایر دولت ها چنین دفاعی نکردند.

این استاد دانشگاه در ادامه بیان کرد: افرادی مانند آقای حددادال یا صادق تازابی در دهه 50 و تا اواخر دهه 50 تا آنجا که ما می دانستیم اثری از این آقایان در انقلاب ندیدیم، چهره های شاخص آن زمان. آیت الله خامنه ای، رفسنجانی، متکلمان و امثال اینها بودند، هیچ کدام از اینها که الان وکیل انقلاب شده اند، در آن دوره اثری از آنها نبود و شناخته شده و درگیر امور انقلاب نبودند. انقلاب، نام آقای حداد را می یابید که در انقلاب دهه 50 شرکت کرد، فعالیت پرباری داشته است. آقای حداد از دوستان دکتر نصر، رئیس دفتر فرح پهلوی بود و با آقای حداد نیز ارتباط غیرمستقیم داشت. هیچ بیانیه و امضای آقای عادل را در جایی پیدا نکردیم. حالا نمی خواهم بگویم آقای حداد عادل مخالف انقلاب بود، اما در نهایت مدافعان فعلی انقلاب در آن زمان سکوت کردند.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=140780

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.