به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیمدر ادامه بررسی دومین گزارش کمیسیون ویژه جهش و رشد تولید و نظارت بر اجرای اصل چهل و چهارم قانون اساسی 44 در خصوص طرح تامین مالی و جهش تولید با اصلاح قوانین حداکثر ظرفیت تولید و خدمات کشور و حمایت از محصولات ایرانی و رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای دستور کار امروز نظام مالی کشور در دستور کار جلسه امروز نظام مالی کشور قرار گرفت.
در این جلسه وکلای ملت پس از استماع نظرات موافقان و مخالفان، با 152 رأی موافق، 3 رأی مخالف و 5 رأی ممتنع از مجموع 196 نماینده حاضر در صحن با ماده 3 طرح مذکور موافقت کردند.
بر اساس ماده 3 این طرح؛ ثبت شرکت اعتبار سنجی منوط به اخذ موافقت اصولی از شورا و اخذ جواز تاسیس از دبیرخانه شورا می باشد. نظارت بر عملکرد شرکت های مذکور به عهده دبیرخانه شورا بوده و لغو و تعلیق پروانه فعالیت آنها به پیشنهاد دبیرخانه و تصویب شورا صورت می گیرد.
تبصره 1- شرکتهای فعال در زمینه اعتبارسنجی که در حال حاضر دارای مجوز از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران هستند، موظفند حداکثر ظرف مدت تعیین شده توسط شورا، وضعیت خود را با مفاد این قانون و مصوبات شورا تطبیق دهند. در غیر این صورت دبیرخانه موظف است از فعالیت آن جلوگیری و از طریق شورا نسبت به لغو مجوز اقدام نماید.
تبصره 2- افراد می توانند در صورت احراز هویت، گزارش اعتبار خود را دریافت کنند. دریافت اطلاعات یا گزارش اعتباری اشخاص حقیقی و حقوقی از شرکت های اعتبار سنجی توسط اشخاص ثالث منوط به موافقت اشخاص مذکور می باشد.
* مکانیسم ثبت اعتبار شرکت ها مشخص شد
بر اساس این گزارش، در ادامه این جلسه نمایندگان با 146 رای موافق، 2 رای مخالف و 6 رای ممتنع از مجموع 196 نماینده حاضر در جلسه با ماده 4 این طرح موافقت کردند.
در ماده 4 طرح مذکور آمده است: ثبت شرکتهای اعتبار سنجی در اداره کل شرکتها ثبت و ثبت صورتجلسه مجامع و هیئت مدیره آنها بدون تصویب دبیر شورا ممنوع است.
تبصره – صورتجلسه مجامع و هیأتهای شرکتهای اعتبارسنجی به صورت الکترونیکی ارسال میشود و بررسی و تعیین تکلیف حداکثر پس از سه (3) روز کاری ضروری است. در غیر این صورت صورتجلسه تایید شده تلقی خواهد شد.
همچنین نمایندگان با 155 رای موافق، 4 رای مخالف و 7 رای ممتنع از مجموع 197 نماینده حاضر در جلسه با ماده 5 این طرح موافقت کردند.
بر اساس ماده 5 طرح مذکور؛ مؤسسات مالی فعال در بازارهای پول و سرمایه و مؤسسات بیمه و ضمانتنامه میتوانند از گزارشهای پایگاه اعتباری کشور، گزارش اعتباری شرکتهای اعتبارسنجی یا گزارش رتبهبندی اعتباری مؤسسات رتبهبندی موضوع بند (21) ماده (1) قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی ایران مصوب 1383/09/01 با اصلاحات و الحاقات بعدی برای ایجاد خدمات مالی، پرداخت تعهد یا بازپرداخت تسهیلات مالی استفاده کنند. این امر نافی مسئولیت موسسات مذکور در شناسایی ریسک اعتباری متقاضی نخواهد بود. دستورالعمل اعمال این ماده به تصویب شورا خواهد رسید.
وزارت اقتصاد و بانک مرکزی متولی تشکیل، فعالیت و نظارت بر موسسات و صندوق های تضمینی بودند.
در ادامه رسیدگی به طرح جهش تولید و تامین مالی با اصلاح قوانین به منظور حداکثر سازی ظرفیت تولید و خدمات کشور و حمایت از محصولات ایرانی و رفع موانع تولید رقابت پذیر و بهبود نظام مالی کشور، نمایندگان با 151 رای موافق، 5 رای مخالف و 7 رای ممتنع از مجموع 20 نماینده حاضر در مجلس با ماده 6 این طرح موافقت کردند.
بر اساس ماده 6 طرح مذکور؛ متن زیر جایگزین بندهای (الف) و (ب) ماده (9) قانون حداکثر استفاده از ظرفیت تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالای ایرانی مصوب 1392/02/15 میشود.
الف- وزارت امور اقتصادی و دارایی موظف است به منظور رفع مشکل تأمین ضمانتنامه در تأمین مالی، ظرف مدت دو ماه از تاریخ لازمالاجراء شدن این قانون، دستورالعملهای اجرایی نحوه تشکیل، فعالیت و نظارت بر مؤسسات یا صندوقهای ضمانتنامه را برای تصویب به شورا و کسب مجوز از دبیرخانه شورا ارائه کند. صندوقهای ضمانت میتوانند توسط اشخاص حقیقی یا حقوقی، سازمانهای حرفهای یا گروهی از اعضای یک تجارت یا صنعت خاص ایجاد شوند و به صورت عمومی، تخصصی، ملی یا منطقهای فعالیت کنند. صندوقهای ضمانتنامه موظفند تمام یا بخشی از ابزارهای ضمانت مورد نیاز بخشهای تولیدی و خدماتی کشور از جمله ضمانتنامه تعهد پرداخت، شرکت در مناقصه یا مزایده، پیشپرداخت، حسن اجرای تعهدات، استرداد وجه ضمانتنامه، ضمانتهای گمرکی و سایر ضمانتهای تعهدات قراردادی و همچنین ضمانتنامههای مورد نیاز برای صدور اوراق بهادار در چارچوب مقررات بازار سرمایه را فراهم کنند.
تبصره 1- به استثناء وجوهی که طبق قانون به صورت دولتی تأسیس یا تأسیس و اداره می شود، صندوق های ضمانت به صورت غیردولتی تأسیس و اداره می شود. دستگاههای اجرایی میتوانند برای انجام وظایف تخصصی خود با رعایت قانون اعمال سیاستهای کلی اصل ۴۸ (۴۴) قانون اساسی در تشکیل یا مشارکت صندوقهای غیردولتی (خصوصی، تعاونی و عمومی غیردولتی) مشارکت کنند.
تبصره 2- ثبت وجوه ضمانت منوط به اخذ موافقت اصولی از هیأت می باشد.
ب- به منظور حمایت های قانونی و مالی لازم برای تشکیل و توسعه فعالیت صندوق های ضمانت و نقش آنها در حل مشکل تامین مالی واحدهای اقتصادی:
1- بانک ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی و شرکت های بیمه می توانند علاوه بر تأسیس یا مشارکت در تأسیس صندوق های ضمانت، سبد تضمینی صندوق های ضمانت را مجدداً یا بیمه کنند.
2- ضمانت نامه های صادره توسط صندوق های ضمانت جزء ضمانت نامه های قابل قبول موسسات موضوع ماده (2) قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و حفاظت از دارایی های ایران مصوب 1392/02/13 می باشد و موسسات مالی و موسسات تضمین شده اعم از بانک ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی، شرکت های بیمه و سایر صندوق های ضمانت مالی و سازمان بورس و اوراق بهادار و سازمان بورس و اوراق بهادار می توانند به کار گیرند. ضمانت، متناسب با وضعیت اعتباری وجوه مذکور را می پذیرد.
3- دستگاههای اجرایی و صندوقهای ضمانت یا ضمانتنامه دولتی مجازند منابع مالی در اختیار خود را به روشهای مختلف از قبیل کمک، واسطهگری منابع یا وجوه ادارهشده، تسهیلات کمهزینه و مشارکت در ریسک صدور ضمانتنامهها با رعایت قوانین و مقررات مربوط تأمین کنند.
4- قراردادهایی که توسط صندوق های ضمانت تنظیم و اجرا می شود طبق الگوی مصوب شورا، اسناد لازم الاجرا بوده و دارای کلیه مزایای اسناد تجاری از جمله لزوم واریز خسارات احتمالی اخذ حکم ضمانت نامه مورد درخواست می باشد.
دارایی ها و دارایی های قابل تأیید تعیین شد
همچنین در این جلسه نمایندگان با 146 رای موافق، 6 رای مخالف و 6 رای ممتنع از مجموع 193 نماینده حاضر در جلسه با ماده 7 این طرح موافقت کردند.
بر اساس ماده 7 این طرح؛ کلیه اموال و دارایی ها اعم از اموال، منافع، مطالبات و حقوق مالی، اموال منقول و غیرمنقول، اموال مشهود و نامشهود از قبیل واحدهای مسکونی یا تجاری شهری یا روستایی، اراضی کشاورزی شهری یا روستایی، ماشین آلات و تجهیزات تولیدی، فلزات گرانبها، اوراق بهادار، سپرده ها و اسناد ریالی ودیعه در چارچوب مصوبات ودیعه ودیعه ارزی و اسنادی از محل درآمدهای ارزی و سهام شورای پول و اعتبار. اجرای پروژههای تولیدی و زیرساختها، اشیاء، میراث و بناهای تاریخی غیردولتی، مانده پاداش پایان خدمت و ذخیره مطالبات کارکنان واحدهای تولیدی قابل تأیید، حقوق و مزایای مستمر دریافتی، مطالبات قراردادی، علامت تجاری (برند)، مالکیت معنوی، کالاهای بادوام، بیمه مسئولیت، مرخصی اداری، یارانههای موجود در انبارها و کالاها.
یادداشت 1-
دستورالعمل این ماده توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی با همکاری بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تهیه و حداکثر برای مدت سه ماه از تاریخ ابلاغ این قانون به تصویب شورا خواهد رسید.
تبصره 2-
نامه شرط صحت عقد ضمان نیست. این امر مانع از جمع آوری دارایی ها توسط سازمان های وثیقه نمی شود.
تعیین مکانیسم نحوه ارائه تضمین در فرآیند اجرای قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر.
به گزارش تسنیم، وکلای ملت در جلسه امروز و در جریان بررسی گزارش کمیسیون ویژه جهش و رشد تولید و نظارت بر اجرای اصل چهل و چهارم قانون اساسی 44 در مورد برنامه تامین مالی و جهش تولید با اصلاح قوانین حداکثر ظرفیت تولید و خدمات کشور و حمایت از محصولات ایرانی با رای 1 و رفع موانع تولیدی کشور و رفع موانع تولید 3 کشور و رفع موانع تولید 44 قانون اساسی رای مخالف و 3 رای ممتنع از مجموع 195 نماینده حاضر در جلسه با مفاد ماده 8 این طرح موافقت کردند.
ماده ۸ این طرح مقرر میدارد: بند (الف) ماده (۱۹) قانون رفع موانع رقابتپذیری تولید و بهبود نظام مالی کشور مصوب ۱۳۹۲/۰۱/۰۲ با اصلاحات و الحاقات بعدی به شرح زیر اصلاح و یک تبصره اضافه میشود:
الف- در صورت درخواست ضامن، مؤسسه ضامن موظف است با توجه به استرداد هر قسمت از اعتبارات اعطا شده یا انجام تعهدات نسبت به رفع مازاد ضمانت نامه یا تعویض ضمانت نامه اقدام نماید. همچنین مؤسسه ضمانتشده موظف به پذیرش ضمانتنامه جایگزین است که به گفته مؤسسه مذکور، از نظر ارزش و ریسک، متناسب با باقی مانده اعتبار یا تعهدات است. ضامن مسئولیت پرداخت حق الزحمه کارشناسی، تعویض و آزادسازی وثیقه را بر عهده دارد.
تبصره- در صورتی که ارزش ضمانت نامه از مبلغ تعیین شده توسط سازمان ضمانت نامه یا دستگاه اجرایی تعیین کننده ضمانت نامه به دلیل افزایش قیمت آن بیشتر باشد، سازمان ضمانت نامه یا دستگاه اجرایی ذی ربط موظف است نسبت به رفع مازاد ضمانت نامه یا جایگزینی ضمانت نامه موضوع این بند اقدام کند.
انتهای پیام/