افزونه پارسی دیت را نصب کنید Sunday, 24 November , 2024
3

جزئیات مدیریت سیلاب سیستان و بلوچستان پشت سدها برکت بارندگی پس از 4 سال خشکسالی

  • کد خبر : 223848
جزئیات مدیریت سیلاب سیستان و بلوچستان پشت سدها برکت بارندگی پس از 4 سال خشکسالی

گزارش کردن بازار سیف الله آقابیگی با اشاره به پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو، با اشاره به اقدامات پیشگیرانه که منجر به مهار قابل توجه سیل در جنوب سیستان و بلوچستان شد، گفت: سامانه بارشی فعال در این منطقه باعث مرگ 36 نفر در کشورهای همسایه از جمله پاکستان و افغانستان تقریباً 26 نفر جان […]

گزارش کردن بازار سیف الله آقابیگی با اشاره به پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو، با اشاره به اقدامات پیشگیرانه که منجر به مهار قابل توجه سیل در جنوب سیستان و بلوچستان شد، گفت: سامانه بارشی فعال در این منطقه باعث مرگ 36 نفر در کشورهای همسایه از جمله پاکستان و افغانستان تقریباً 26 نفر جان باختند.

مدیرکل دفتر پدافند غیر عامل و مدیریت بحران شرکت مدیریت منابع آب ایران افزود: امری که منجر به کنترل و مدیریت خوب سیل اخیر در جمهوری اسلامی ایران شد و باعث شد که قربانیان در بین هموطنان باقی نماند. اجرای آیین‌نامه مدیریت سیلاب وزارت نیرو بود که وظایف و مسئولیت‌های حوزه‌های داخلی بخش‌های آب و برق و آب و فاضلاب را مشخص می‌کند و تمرکز اصلی آن بر اقدامات پیشگیرانه است.

کاهش خسارت باران با کنترل سیل

آقابیگی مهمترین نکته در مدیریت بخش عمده ای از سیلاب های اخیر را اجرای موفق اقدامات پیشگیرانه قبل از وقوع سیل دانست و گفت: با توجه به اینکه جبهه فعال در استان سیستان و بلوچستان جبهه های پی در پی باران بود، با تحلیل های ارائه شده در ستاد مدیریت منابع آب در قالب جلسات ستاد پشتیبانی فرماندهی عملیات مدیریت سیلاب، همکاران آب منطقه ای استان نسبت به رهاسازی آب از چندین سد منطقه به منظور ایجاد حجم مناسب در مخازن اقدام کردند. مهار سیل و کاهش شدت خسارت.

مدیرکل دفتر پدافند غیر عامل و مدیریت بحران شرکت مدیریت منابع آب ایران خاطرنشان کرد: مخزن سد زیردان یکی از سدهای استان سیستان و بلوچستان در بارندگی های اخیر دارای پیک 2800 متر مکعب بر ثانیه بود. . اگر این میزان سیلاب پیش‌بینی نمی‌شد و مخزن سد کنترل و مهار نمی‌شد، می‌توانست مناطق جمعیتی پایین دست سد را با مشکل مواجه کند و ساختار سد را نیز تهدید کند.

مهار 200 میلیون متر مکعب آب توسط سد کهیر

وی بیان کرد: گاهی مشاهده می شد افرادی که اطلاعات خوبی در زمینه سدسازی نداشتند در فضای مجازی اظهارنظرهای نادرستی کرده بودند. در مورد موقعیت سد کهیر به این نکته بسنده کنیم که موقعیت این سد توانسته حدود 200 میلیون متر مکعب آب را با میانگین پیک 2 هزار متر مکعب در ثانیه در فاصله کمی از برداشت کنترل کند. بهره برداری از آب امسال.

به گفته آقابیگی، اگر موقعیت این سد مناسب نبود، این میزان ورودی به سد می توانست خسارت وارد کند و مهمتر از آن بدون استفاده وارد دریا شده و شور می شود.

وی گفت: امروز در این استان مخزنی به حجم حدود 240 میلیون مترمکعب وجود دارد که با توجه به مکان یابی صحیح و مدیریت صحیح در جریان سیل اخیر، تمامی سیلاب ها در مخزن سد مهار شد و ورودی از 2. هزار متر مکعب در ثانیه به خروجی صفر شد. بدون نیاز به بازکردن دریچه های سد برای سرریز و تخلیه از طریق دریاچه های پایین دست و پایین دست و پس از بارندگی در قسمت پایین، اثرات هم افزایی مشاهده نشد و بر شدت سیلاب افزود.

حداکثر استفاده از بارندگی با عملکرد خوب سدها

مدیرکل دفتر پدافند غیر عامل و مدیریت بحران شرکت مدیریت منابع آب ایران تاکید کرد: با اقدامات خوب انجام شده در مدیریت پیشگیرانه و در حالی که منطقه چندین سال متوالی دچار خشکسالی بود، عملکرد روان سدها باعث شد. بیشترین بارندگی روزهای اخیر را می توان در مخازن سدها انجام داد که با رهاسازی تدریجی میزان آب ذخیره شده می توان از آن برای مصارف مختلف در بخش کشاورزی، شرب و محیط زیست در فصول مختلف سال استفاده کرد.

آقابیگی گفت: به عنوان مثال سدی که حجم مخزن آن 70 میلیون مترمکعب است و بهار سال آینده نگران پر شدن آن بودیم در آخرین بارندگی ها سرریز شد و این یعنی حداکثر حجم آب برداشت شده است. در این سد

وی خاطرنشان کرد: سلسله بررسی ها در خصوص پدیده بارندگی اخیر در جنوب سیستان نشان می دهد که اجرای اقدامات پیشگیرانه در چارچوب مقررات وزارت نیرو نتایج خوبی را به همراه داشته و توانسته است با هشدارها و به موقع از قربانیان انسانی جلوگیری کند. اقدامات و اطلاعیه ها و قربانیان حیوانات در حداقل ممکن بود این اتفاق بیفتد و از طرف دیگر زهکشی خوبی در سدها وجود داشته باشد.

آقابیگی تصریح کرد: اگر از تصاویر مشاهده می شود که منطقه زیر آب است، این مشکل از یک طرف به شدت بارندگی بسیار زیاد در منطقه مربوط می شود و از طرف دیگر به این دلیل است که بیشتر بارندگی ها در پایین دست سدها رخ داده است.

وی بیان کرد: از آنجایی که جغرافیای منطقه سیستان به گونه ای است که رودخانه پردیواری ندارد و دشتی آبرفتی است، بالا آمدن سطح آب باعث گسترش آن به دشت می شود که به نوبه خود سفره های زیرزمینی را تغذیه و ذخایر آب زیرزمینی را افزایش می دهد. در منطقه که یک نعمت است.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=223848

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.