عضو شورای اطلاع رسانی دولت در خصوص اتهاماتی مبنی بر ارتباط یکی از پسران رئیس جمهور با شخصیت های پان ترکیسم گفت: همیشه ادعاهایی مطرح شده است، من یک سوال دارم، آیا واقعاً امکان دارد چنین چیزی در فردی وجود داشته باشد. و به تایید شورای نگهبان برسد یا رهبر انقلاب بگویند پیروزی او پیروزی جمهوری اسلامی است؟
اطلاع رسانی کند عرشه آنلاین; روزنامه اصولگرا توضیحاتی از نزدیکان دولت درباره یک عکس رسوایی منتشر کرد.
مسعود بیزیکیان اخیرا با تعدادی از آذربایجانی ها دیدار کرده است. رئیس جمهور در این دیدار به موضوعاتی همچون لزوم حل معضل آلایندگی نیروگاه حرارتی تبریز، مشکلات و راهکارهای عملی برای حل آن و موضوعاتی همچون توجه به مسائل فرهنگی و هنری این منطقه پرداخت.
علاوه بر این موارد، دو تن از چهره های سرشناس آذربایجانی که سابقه فعالیت پان ترکیسم و تجزیه طلبی داشتند و در فعالیت های تجزیه طلبانه خود دارای شناسنامه بودند نیز در این جلسه حضور داشتند. یکی از این افراد یونس زارعیان بود که با نگاهی به مطالبی که وی در شبکه اجتماعی خود منتشر کرده است، می توان موارد زیادی از رفتارهای نژادپرستانه و توهین به ایرانیان را مشاهده کرد.
سیامک کوشی یکی دیگر از افرادی است که تصویر او در دیدار اخیر با رئیس جمهور دیده شد که گفته می شود بارها به اتهام فعالیت های امنیتی بازداشت شده و سابقه فعالیت های تجزیه طلبانه علیه ایران را نیز دارد. انتشار خبر حضور این افراد با واکنشهای منفی بسیاری در فضای مجازی همراه بود و برخی اشاره میکنند که اجازه ملاقات با هچیرا که حتی ضدایرانی است نباید صرفاً بر اساس شعار پرسشهای متداول داده شود. پیش از این نیز در جریان حضور رئیس جمهور در نیویورک، حضور برخی افراد در دیدار با اقلیت های دینی، حواشی و واکنش های بسیاری را به همراه داشت که با تکرار، چند نکته در این زمینه جلب توجه می کند. اگر حضور این افراد به دلیل بی احتیاطی مسئولان رخ داده باشد، مقصران باید توبیخ شوند. زیرا این موضوع در ابتدا هزینه هایی را برای دولت به همراه دارد و همچنین منجر به مخدوش شدن چهره رئیس جمهور و از همه مهمتر مشروعیت بخشیدن به آن چهره ها می شود که آشکارا بر خلاف امنیت ملی است. همچنین لازم است دولت در قبال این اقدام موضع شفافی اتخاذ کند و از تکرار مجدد آن خودداری کند. برای بررسی بیشتر ابعاد ماجرا و حواشی آن با سید شهابالدین طباطبایی، عضو شورای اطلاعرسانی دولت گفتوگو کردهایم که متن آن را در ادامه میخوانید.
گوش دادن به آنچه دیگران می گویند به معنای تایید آن نیست
شهاب طباطبایی معتقد است شنیدن سخنان و اظهارات افرادی که با آنها اختلاف نظر داریم لزوماً به معنای پذیرش آن افراد و سخنان نیست و در پاسخ به حواشی سفر رئیس جمهور گفت: اجازه دهید کمی بیشتر به این ماجرا نگاه کنیم. اساساً پرداختن به حواشی جذابتر است و مردم بدون اینکه به اصل ماجرا فکر کنند به حاشیه کشیده میشوند، اگر یادتان باشد سالها پیش قرار بود صندلیهای آزاداندیشی باز شود، یکی از معانی آن. این کرسی های آزاداندیشی برای این بود که مردم نظرات خود را بیان کنند. یعنی شنیده شدن و دانستن دیدگاه های مختلف در کشور تا احساس تبعیضی که معتقدند وجود دارد و حرف هایشان شنیده نشود. ناپدید می شود. موقعیت دیگری که داشتیم جذب افرادی بود که در این کشور زندگی می کنند و نظرات متفاوتی دارند. در حالی که آنها نظرات خود را بیان می کنند، ما نیز نظر خود را به اشتراک بگذاریم و به جایی برسیم که آنها متقاعد شوند که برخی از نظرات آنها در اداره کشور صحیح نیست. اصول آقای مزیکیان که روشن است، بارها بیان شده است، از جمله یکپارچگی ایران و عدم اعتقاد ایشان به هیچ یک از گرایش های پان ترکیستی. اجماع فقط این نیست که رئیس جمهور با رئیس قوه قضائیه، رئیس قوه مقننه و نهادهای مختلف اجماع ایجاد کند. موضوع این است که دولتی که قوه مجریه می تواند نمایندگی کند باید با اقشار مختلف و دیدگاه های مختلف صحبت کند و به حرف آنها گوش دهد.»
طباطبایی گفت: برخی از این افرادی که در جلسه رئیس جمهور حضور داشتند از چهره های پان ترکیست بودند. “گوش دادن به حرف های دیگران معتبر نیست و آنها را تایید می کنیم، ما این دو را با هم اشتباه می گیریم، در اصل شکل کار می توانست بهتر باشد اما ماهیت این کار، یعنی ملاقات با کسانی که دیدگاه ها و نظرات متفاوتی دارند. به نظر ما، این چیز خوبی است یا خیر، ما باید این دو را از هم جدا کنیم آیا ایشان شناسنامه دارند یا نه، آیا بهتر است در مورد جلسه اخیر دکتر نظری نداشته باشم؟ از نظر اینکه آنها علیه ما هستند، آیا خوب است یا بد که تنها شنونده باشیم و بتوانیم آنها را جذب کنیم یا نه، مسئله دیگر این است که گاهی اوقات حاشیه ها آنقدر غالب می شود که اساساً هیچ کس نیست در مورد ماهیت و ماهیت آن صحبت می کند. شاید من از کسانی باشم که می گویند باید با خود مدل کارها انجام شود. البته این جلسه علنی بود و تنها دو نفری نبودند که در این جلسه حضور داشتند. آیا روندهای متفاوتی در جریان اصلاحات وجود ندارد؟ در مجموع یک نفر در گروه اصلاح طلبان بازکننده است، فردی معتقد به عدم شرکت در انتخابات. ملاقات می کنند و با مسئولین جلسه می گذارند. آیا کسی می گوید با کسی که مخالف شرکت در انتخابات است نشستند، یعنی قبول کردند که در انتخابات شرکت نکنند؟ ما یک تنوع عجیب و غریب داریم.
نظرات فرزندان رئیس جمهور در مورد تمامیت ارضی ایران با نظر رئیس جمهور تفاوتی ندارد.
طباطبایی درباره اتهامات مطرح شده مبنی بر ارتباط یکی از پسران رئیس جمهور با شخصیت های پان ترک نیز اظهار داشت: همیشه ادعاهایی مطرح شده است، من یک سوال دارم، آیا واقعاً ممکن است چنین چیزی در فردی وجود داشته باشد و مورد تایید قرار گیرد. آیا رهبر انقلاب میگویند که پیروزی جمهوری اسلامی ایران است تمامیت ارضی و ادغام ایران، اما اگر دیدیم فردی با حجاب است، باید به فرد بی حجاب بگوییم: آیا واقعاً هیچ کس این را نمی پذیرد؟ جهت گیری که می شود آن نظرات را جلب کرد و آنها را متقاعد کرد که اینها برای کشور خوب است یا بد؟ در انتخابات سال گذشته شرکت کنید و چه کسی گفت نه؟ اما نظر آقای مدزیکیان در مورد انتخابات چیست؟ در همه دورهها و در دو دورهای که انتخابات از سوی بخشی مجاز بود، خود آقای مزکیان کاندیدای انتخابات بود. من اصلا به عنوان نمونه وارد این جلسه و مردم نمی شوم. من هم این حرف های شما را دیده ام اما نمی دانم و اگر چنین اعتقادی داشته باشند نمی پذیرم. اما فکر نمیکنم صحبت کردن با آنها عجیب یا ناراحت کننده باشد.”