افزونه پارسی دیت را نصب کنید Tuesday, 5 November , 2024
0

جزئیات طرح تقویت نظام آموزشی

  • کد خبر : 421074
جزئیات طرح تقویت نظام آموزشی

به گزارش گروه پارلمانی خبرگزاری تسنیمنشست تخصصی بررسی طرح تقویت نظام تعلیم و تربیت با حضور بابک نگهداری رئیس پژوهش سرای مجلس و همچنین موسی بیات مدیرکل دفتر مطالعات فرهنگ و معارف پژوهشگاه مجلس برگزار شد. به عنوان جمعی از کارشناسان و فعالان عرصه آموزش. *نیاز به تصویب قوانین برای اجرای سند تحول بنیادین بابک […]

به گزارش گروه پارلمانی خبرگزاری تسنیمنشست تخصصی بررسی طرح تقویت نظام تعلیم و تربیت با حضور بابک نگهداری رئیس پژوهش سرای مجلس و همچنین موسی بیات مدیرکل دفتر مطالعات فرهنگ و معارف پژوهشگاه مجلس برگزار شد. به عنوان جمعی از کارشناسان و فعالان عرصه آموزش.

*نیاز به تصویب قوانین برای اجرای سند تحول بنیادین

بابک نگهداری در این نشست رویکرد مرکز پژوهش های مجلس را توجه به نظرات کارشناسان از ذینفعان هر حوزه در تهیه گزارش های کارشناسی دانست و گفت: برگزاری این جلسات در راستای استماع نظرات کارشناسان و فعالان حوزه است. . در حوزه تعلیم و تربیت، نهایتاً برنامه محکم تری برای تقویت نظام آموزشی و آموزش و پرورش تدوین شود.

وی به مشکل عدم هماهنگی در کشور در حوزه سیاست ها و اجرا اشاره کرد و گفت: طرح تقویت نظام آموزش و پرورش گام مهمی در مهار این نارسایی خواهد بود چرا که تلاش می شود ناهماهنگی های سیاست ها و اجرا در نظام آموزشی برطرف شود. کشور حوزه آموزش

رئیس مرکز پژوهش های مجلس افزود: در سال های اخیر تلاش هایی برای اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش انجام شده اما هنوز به نتیجه و وضعیت مطلوب نرسیده ایم. بنابراین باید قوانین مورد نیاز این سند را تصویب کنیم تا بسترهای لازم برای اجرای آن فراهم شود.

وی با اشاره به روند تدوین گزارش ها و ارائه پیشنهادات مرکز پژوهش های مجلس در خصوص طرح تقویت آموزش و پرورش گفت: این مرکز به سیاست پژوهی می پردازد. بنابراین، وقتی بحث های نظری به حد بلوغ رسید، متن مورد نظر تولید می شود و سپس گفتگو و بحث پیرامون آن متن پیش می آید; در طرح تقویت نظام آموزشی نیز همین روند در حال وقوع است.

رئیس مرکز پژوهش های مجلس با بیان اینکه تداخل سازمان های متولی باعث نارسایی در اجرای طرح ها و مصوبات می شود، گفت: در طرح تقویت نظام آموزش و پرورش، سازمان های مختلف دولتی و غیردولتی برای مدیریت ناموفق سازماندهی شده اند. .

*روند بررسی طرح در کمیته تخصصی آغاز شده است

موسی بیات در این جلسه در توضیح مختصری با اشاره به اینکه طرح تقویت نظام آموزشی در کمیسیون آموزش مجلس ابلاغ و کلیات آن تصویب شد، اظهار داشت: روند بررسی این طرح در کمیسیون تخصصی و تخصصی جلسات کارشناسی برای بررسی دقیق و تخصصی با فعالان و پژوهشگران حوزه آموزش آغاز و برگزار شده است و برای تقویت طرح از نظرات فعالان این حوزه استفاده خواهیم کرد.

مدیرکل دفتر آموزش و مطالعات فرهنگی مرکز پژوهش های مجلس بیان کرد: مرکز پژوهش ها 9 گزارش در زمینه تقویت نظام آموزشی به عنوان مستندات حمایتی این طرح تهیه و منتشر کرده است.

* تقویت آموزش با تمرکززدایی امکان پذیر است

محمدصادق عبداللهی، مدیر اداره آموزش و پرورش دفتر مطالعات فرهنگ و معارف پژوهشگاه مجلس نیز تاکید کرد: هدف اصلی طرح تقویت نظام آموزشی، تقویت مدارس دولتی از طریق تمرکززدایی و افزایش مشارکت مردمی است. از مدارک اولیه کشور به ویژه در حوزه آموزشی است و قرار نیست موازی کاری با این اسناد داشته باشیم.

وی هدف از اجرای این طرح را چابک سازی وزارت آموزش و پرورش عنوان کرد و افزود: از این حیث با تجمیع ادارات مرتبط در استان ها، سازمان آموزش و پرورش استان ایجاد می شود تا بخشی از اختیارات از مرکز منتقل شود. به استان ها این سازمان ها شایستگی هایی مانند مدیریت منابع انسانی و منابع مالی نیز خواهند داشت.

مدیر اداره آموزش و پرورش دفتر مطالعات فرهنگ و معارف مرکز پژوهش های مجلس هدف از این تحول را تحقق عدالت آموزشی و افزایش کیفیت آموزش دانست و تصریح کرد: در این طرح پیشنهاد کردیم که معاونت سرمایه انسانی و همچنین معاونت مالی و اقتصادی ریاست جمهوری تشکیل شود تا سرمایه های جاری آموزش و پرورش با تمرکز بیشتر و سودآوری بیشتر مدیریت شود.

وی با اشاره به اینکه در این طرح معاونت های ابتدایی و متوسطه ادغام و معاونت آموزشی تشکیل می شود، گفت: یکی از محورهای مهم این طرح انعطاف پذیری تقویم آموزشی است.

عبداللهی تصریح کرد: ایجاد انگیزه در نیروی انسانی و افزایش درآمد حاصل از آموزش و توزیع عادلانه منابع از دیگر اهداف طرح تقویت آموزش و پرورش است که با ایجاد بانک اطلاعاتی جامع مدارس محقق خواهد شد. در این پایگاه اطلاعات مدارس دسته بندی شده است تا بتوان منابع را با اطلاعات دقیق مورد هدف قرار داد.

به گفته مدیر گروه آموزش و پرورش پژوهشگاه، تقویت انگیزه معلمان و بازنگری در نحوه ساماندهی نیروی انسانی از دیگر محورهای این طرح است.

وی در ادامه توضیحات خود به محور مشارکت مردمی پرداخت و ادامه داد: بهترین راه برای مشارکت مردمی اصلاح ساختار انجمن اولیا و مربیان است. در این طرح پیشنهاد می کنیم این انجمن به یک نهاد عمومی غیردولتی تبدیل شود.

عبداللهی تصریح کرد: در بحث تشکیل معاونت اقتصادی که این روزها بحث هایی را به راه انداخته است باید اشاره کنم که این نیز مطابق اسناد قبلی است چرا که در این اسناد بحث تنوع تامین مالی نیز مطرح است. ذکر شده . .

وی با بیان اینکه ایجاد معاونت اقتصادی در آموزش و پرورش به معنای کارآفرینی نیست افزود: آموزش و پرورش در حال حاضر ظرفیت های اقتصادی بسیاری از مراکز درمانی یا زمین های کشاورزی را دارد که به صرفه نیستند. در حالی که یک ساختار متمرکز اقتصادی می تواند این قابلیت ها را مهار کند و از ضرر و زیان آنها که در نهایت به نفع معیشت معلمان و کارکنان این وزارتخانه خواهد بود جلوگیری کند، این ساختار متمرکز، مدیران آموزشی را نیز از ورود به فعالیت های اقتصادی باز می دارد.

در پایان این نشست فعالان حاضر به ارائه نظرات خود پرداختند و مقرر شد این جلسات هم اندیشی ادامه یابد.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=421074

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.