برنامه ها و محرک های بزرگ اقتصادی ملی باید به طور شفاف گنجانده شوند
شورای عالی نظارت فصل دهم برنامه هفتم را که به مباحث صنعت، معدن و رشد تولید اختصاص دارد، مورد بحث و بررسی قرار داد.
به گزارش مرکز رسانه و روابط عمومی شورای تشخیص رفاه، در این جلسه بند الف ماده 48 که پروژه های بزرگ ملی اقتصادی، موتوری، زیرساختی و نوسازی را تعریف می کند، مورد بحث و بررسی قرار گرفت. از آنجایی که این گونه طرح ها به طور مشخص تدوین نشده بود، این بند مغایر با بند 9 سیاست های کلی برنامه هفتم تلقی شد. هیأت عالی نظارت بند الف ماده 48 پس از توضیحات عبدالرضا مصری، نماینده سخنگوی شورای اسلامی و بیان نظرات برخی از اعضا، از آنجایی که این بند کلی است و به جای پرداختن به برنامه ها و طرح ها، سیاست داده شده است. طرح ها به صورت شفاف بیان نشد و مصداق آن با بند 9 سیاست های کلی برنامه هفتم همخوانی نداشت.
اعضای هیأت نظارت در ادامه به بررسی جزء «1-2» بند ب ماده 48 پرداختند که در این قسمت ایجاد خطوط اعتباری برای تأمین مالی بینالمللی پروژههای معدنی مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. پس از توضیحات فاطمی امین نماینده رئیس جمهور و مصری نماینده رئیس شورای اسلامی، نماینده بانک مرکزی و نظرات برخی از اعضای هیئت مدیره، شورای عالی نظارت این بند را به دلیل تصویب کرد. محدودیت خطوط اعتباری به منابع بانک مرکزی و عدم تامین منابع مالی، موجب خلق پول و تورم و مغایر با بند (2) سیاستهای کلی برنامه هفتم است. وی همچنین با توجه به اینکه تنها بر پروژه های معدنی تاکید شده و سایر صنایع از جمله صنایع معدنی کنار گذاشته شده است، بند “2-1” بند ب ماده 48 را مبهم و مغایر با بند 3 بند 9 سیاست های کلی قانون اساسی دانست. نظام قانونگذاری
ماده 48 بند ب جزء 3 نکته بعدی مورد بررسی شورای عالی نظارت بود. در این قسمت نحوه خصوصی سازی معادن جزو وظایف سازمان نوسازی و توسعه معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) قرار گرفته است. شورای عالی پس از بحث و بررسی، این امر را از وظایف حاکمیتی و از اختیارات وزارت صنعت، معدن و تجارت و دولت و مغایر با سیاست های کلی اصل 44 دانست.
در ادامه هیأت عالی بند 1 ماده 48 بند x را مورد بررسی قرار داد. این بخش به وزارت صنعت، معدن و تجارت اجازه ایجاد محلات، مناطق و مجتمعهای تخصصی فناوری اطلاعات و غیره را میدهد. پس از بحث و تبادل نظر و توضیحات عزیزی نماینده مجلس و فاطمی امین نماینده ابراهیم رئیسی و ارائه نظرات اعضا، شورای عالی نظارت به این نتیجه رسید که عبارت «پسماندهای ویژه در محدوده شهری و روستایی» برخلاف بند 3 دارای ابهام است. 9 سیاست کلی نظام قانونگذاری دانش.