افزونه پارسی دیت را نصب کنید Wednesday, 4 December , 2024
3

جایگاه رئیس جمهور آینده مجلس؛ پیش بینی رقم کسری تا کجا پیش می رود؟ – خبرگزاری بیشتر اخبار ایران و جهان

  • کد خبر : 233263
جایگاه رئیس جمهور آینده مجلس؛  پیش بینی رقم کسری تا کجا پیش می رود؟  – خبرگزاری بیشتر اخبار ایران و جهان

خبرگزاری بیشتر، گروه سیاست: پس از پایان ماراتن انتخاباتی دوازدهمین دوره شورای اسلامی، یکی از اولین سوالاتی که ذهن ناظران را به خود مشغول کرد این بود که چه کسی ریاست مجلس آینده را برعهده می گیرد. اگرچه پاسخ تقریباً قطعی به این سؤال به نتیجه انتخابات در دور دوم بستگی دارد، اما در نگاه […]

خبرگزاری بیشتر، گروه سیاست: پس از پایان ماراتن انتخاباتی دوازدهمین دوره شورای اسلامی، یکی از اولین سوالاتی که ذهن ناظران را به خود مشغول کرد این بود که چه کسی ریاست مجلس آینده را برعهده می گیرد. اگرچه پاسخ تقریباً قطعی به این سؤال به نتیجه انتخابات در دور دوم بستگی دارد، اما در نگاه کلی می توان برخی افراد را به عنوان نامزد ریاست جمهوری شناخت. در این گزارش تلاش می‌کنیم تا شانس تصدی نامزدهای ریاست مجلس آینده را بررسی کنیم.

محمد باقر قالیباف; هنوز مدعی است

قالیباف مانند انتخابات مجلس یازدهم نتوانست موفقیت رهبری لیست تهران را تکرار کند و سه تن از منتقدان جدی او یعنی نبویان، ثابتی و رسایی بالاتر از او قرار گرفتند. از همه مهمتر نزدیک ترین همکاران قالیباف مانند احدیان و نگهداری حتی نتوانستند به دور دوم راه پیدا کنند.

همه این عوامل باعث شد که بسیاری از تحلیلگران نتیجه انتخابات را یک شوخی تلقی نکنند. شرایط برای قالیباف به گونه ای است که در روزهای اخیر برخی شبهات تایید نشده احتمال استعفای قالیباف از مجلس آینده را مطرح کرده است.

با در نظر گرفتن رتبه چهارم قالیباف و انتخاب تعداد زیادی از اعضای دو لیست ائتلاف مردمی نیروهای انقلاب (امنا) و صبح ایران که هر دو منتقد قالیباف هستند، نمی توان دوره ریاست قالیباف را در سال های آینده نهایی کرد. . مجلس مثل یازدهم، سهل و یک ایده ساده

«حمیدرضا ترقی» از اعضای شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی در گفت و گو با خبرآنلاین اعلام کرد: «ریاست مجلس قالیباف با چالش های جدی مواجه خواهد شد و احتمال اینکه او نتواند قدرت را به دست گیرد بسیار زیاد است». به راحتی ریاست جمهوری

اما برخی دیگر بر این باورند که غیر از قالیباف، شخص دیگری افتخار ریاست مجلس را ندارد و با وجود چهارم شدن در تهران، در نهایت شبح های انقلابی داخل و خارج مجلس بر سر ریاست وی به توافق خواهند رسید.

علاوه بر احتمال توافق طیف های انقلابی بر سر ریاست قالیباف، این احتمال نیز وجود دارد که در مجلس آینده رای دهندگان مرتبط با جریان موسوم به جریان اعتدالی و اصلاح طلب بر سر «تداوم ریاست جمهوری» به اجماع برسند. قالیباف».

اگرچه «مسعود مزیکیان» منتخب مردم تبریز در مجلس آینده، روز گذشته در گفت و گو با مهر، ریاست قالیباف را قابل پیش بینی ندانست، اما پیش از این در گفت و گوی دیگری با خبرگزاری دانشجو، به صراحت از تمایل خود برای اعتدالی شدن در مجلس خبر داده بود. ریاست قالیباف. وی تصریح کرد: اگر قرار باشد افرادی که در روزهای اخیر اظهارات غیراخلاقی و غیرمنطقی کردند رئیس مجلس شوند، ریاست آقای قالیباف منطقی تر به نظر می رسد… افرادی که از قالیباف انتقاد می کنند، کجا توانسته اند مشکل را درست کنند. کشور؟ ؟” انجام دادن”.

منوچهر متکی; محور جناح وحدت.

همانطور که می شنوید، متکی به سمت ریاست مجلس آینده رفته و معتقد است که می تواند با دیگر مدعیان رقابت کند. متکی اگرچه به دلیل تصدی وزارت امور خارجه در دولت نهم در زمزمه های عمومی به عنوان یک دیپلمات شناخته می شود، اما سابقه نمایندگی مجلس در دوره های اول و هفتم را نیز دارد و با روندهای مجلس بیگانه نیست.

متکی که سخنگوی شورای وحدت نیروهای انقلاب اسلامی است و توانسته در دور اول انتخابات به عنوان تنها عضو لیست شورای وحدت استان تهران وارد مجلس دوازدهم شود، اخیرا در گفت و گو با خبرنامه نیوز نمایندگی جمهوری اسلامی وی تاکید کرد: از 90 کاندیدای مورد حمایت شورای وحدت در سراسر کشور، 60 نفر به مجلس راه یافتند که 60 نفر از آنها کاندیدای انحصاری این شورا بودند. متکی در عین حال اعلام کرد که «گام اول ما در مجلس جدید تشکیل فراکسیون وحدت خواهد بود».

بر اساس این اظهار نظر می توان انتظار داشت متکی یکی از نامزدهای ریاست مجلس آینده باشد و حتی اگر نتواند به این سمت دست یابد، با حمایت فراکسیون وحدت و در تعامل با نمایندگان معتدل و اصلاح طلب، به این سمت خواهد رسید. یکی از نامزدهای معاونت رئیس جمهور باشد.

حمید رسایی; بعید اما بالقوه

در میان نامزدهای مجلس دوازدهم یکی از چهره هایی که این روزها حداقل در تهران نامش بیش از سایر منتخبان به گوش می رسد، حمید رسایی است. رسایی سابقه نمایندگی شورای اسلامی شهر تهران در دوره های هشتم و نهم را دارد.

رسایی در اسفند 1392 در انتخابات مجلس دهم از حوزه انتخابیه تهران رد صلاحیت شد و یک سال بعد در اسفند 1393 اقدام به شرکت در انتخابات میان دوره ای حوزه اصفهان کرد که صلاحیت وی نیز در این حوزه تایید نشد. . .

رسایی علیرغم تایید صلاحیت خود برای انتخابات مجلس یازدهم در منطقه تهران رای کافی را کسب نکرد. وی برای مجلس دوازدهم ابتدا توسط هیات اجرایی استان تهران رد صلاحیت شد اما پس از مدتی به تایید هیات مرکزی انتخابات شورای نگهبان رسید.

نماینده مجلس هشتم و نهم، ابتدا گمان نمی‌رفت در تهران برای انتخابات مجلس دوازدهم حرفی برای گفتن داشته باشد، اما با دادن ضریب به برخی نارضایتی‌ها از مجلس، توانست رای مثبت خود را افزایش دهد. مجلس یازدهم و در نهایت بالاتر از قالیباف در فهرست تهران و سایر مدعیان قرار گرفت تا سوم شود.

رسایی هرچند مدتی پیش در گفت و گو با پایگاه خبری جماران اظهار داشت که اصلا به ریاست مجلس فکر نمی کنم اما با توجه به عملکردش در مجلس هشتم و نهم می توان انتظار داشت که یکی از نمایندگان مجلس باشد. نمایندگان مؤثر و تعیین کننده در مجلس دوازدهم، در تعیین ریاست و ترکیب هیأت مدیره آینده مشارکت و حتی مستقیم یا غیرمستقیم دارند.

سید محمود نبویان; تهران اول مجلس اول می شود؟

کمتر کسی فکر می کرد که نبویان که پس از رایزنی صادق تدوی و جبهه پایداری با غلامعلی حدادعادل به جای محسن دهنوی در لیست نهایی شورای ائتلاف نیروهای انقلاب تهران قرار گرفت، بتواند جایگاه نخست لیست تهران را به خود اختصاص دهد. . فهرست حالا از نبویان به عنوان یکی از نامزدهای احتمالی ریاست مجلس آینده یاد می کنند.

مقام اول تهران این پتانسیل را در اختیار «نماینده مردم تهران در مجلس نهم و یازدهم» قرار داده است که می تواند به عنوان کاندیدای ریاست مجلس دوازدهم نامزد شود و نبویان برخلاف رسایی خواسته یا کمبود خود را علنی نکرده است. اراده رئیس مجلس دوازدهم است و معلوم نیست چه برنامه ای دارد.

با این حال نبویان در مقایسه با افرادی مانند قالیباف یا حتی متکی شانس کمتری برای رئیس جمهور شدن دارد زیرا اگر ائتلافی باشد قطعاً نمایندگان مربوط به شورای وحدت و حتی نمایندگان مرتبط با جریان اصلاح طلب کاندیداتوری را ترجیح می دهند. نبایو داد

علاوه بر چهره های ذکر شده، حمیدرضا حاجی بابایی منتخب همدان، علی نیکزاد منتخب اردبیل، مرتضی آقا تهرانی منتخب تهران و مجتبی ذوالنوری منتخب قم نیز برای ریاست مجلس آینده نام برده می شوند که البته شانس بسیار کمتری دارند و می توانند. در عوض برای معاونت رئیس جمهور شرکت کنید.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=233263

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.