به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، در شرایطی که بحران تغییرات اقلیمی چهره جهان را با سرعتی فوق العاده تغییر می دهد، حضور ایران در بیست و نهمین اجلاس جام جهانی فرصتی بی نظیر برای برجسته سازی نقش و تعهدات کشور در مقابله با تهدیدات زیست محیطی و همکاری های جهانی است. سارا نیکبانیاد دبیر کارگروه محیط زیست مرکز مطالعات راهبردی ریاست جمهوری در نشستی با عنوان «چرا رئیس جمهور در جام 2024 شرکت می کند» به اهمیت این مشارکت برای ایران اشاره کرد و تصریح کرد: این اقدام زمینه ساز حضور رئیس جمهور در جام 2024 است. این کشور به عضویت توافقنامه آب و هوای پاریس خواهد رفت.
تاکید بر اهمیت تغییرات آب و هوایی و نیاز به واکنش جدی
به گفته نیک بنیاد، تغییر اقلیم یکی از چالش های بزرگ ایران در سال های اخیر بوده که با مشکلاتی مانند کاهش منابع آبی، افزایش آلودگی گرد و غبار و کاهش نزولات جوی همراه بوده است. وی گفت: حضور رئیس جمهور در جام بیست و نهم می تواند توجه جامعه و دستگاه های اجرایی را به این مهم جلب کند و مسئولان را وادار به اتخاذ سیاست های جدی تری برای مقابله با تغییرات اقلیمی کند.
نیک بنیاد افزود: این حضور علاوه بر بازتاب داخلی، پیامی جدی به جامعه جهانی نیز دارد مبنی بر اینکه ایران متعهد به مدیریت پیامدهای اقلیمی و کاهش اثرات آن است و میخواهد نقش خود را در کاهش انتشار گازهای گلخانهای ایفا کند خطرات تغییرات آب و هوایی
هم افزایی و تقویت همکاری های بین المللی برای کاهش آلودگی مرزها
حضور رئیس جمهور در جام بیست و نهم فرصت مناسبی برای طرح مسائل زیست محیطی مرزی از جمله پدیده گرد و غبار ناشی از کشورهای همسایه است. نیک بنیاد در این زمینه گفت: بخشی از مشکلات زیست محیطی ایران ناشی از آلودگی هایی است که از مرزها وارد کشور می شود و آثار زیانباری بر سلامت و اقتصاد مردم دارد و حضور رئیس جمهور می تواند زمینه ساز مذاکرات و جلسات موازی برای مردم باشد. همکاری های منطقه ای و حل این مشکلات».
تسهیل الحاق ایران به توافقنامه پاریس و لزوم لغو تحریم ها
محمد درویش، کارشناس برجسته محیط زیست نیز معتقد است که حضور جدی ایران در نشست های اقلیم می تواند به جامعه جهانی این پیام را بدهد که اگر نقش ایران در کاهش انتشار گازهای گلخانه ای نیاز باشد، حمایت های لازم صورت خواهد گرفت.
وی تاکید کرد که جامعه بین المللی باید نشان دهد که تحریم ها را از بین می برد و همکاری های فناوری را برای دستیابی به هدف کاهش اثرات تغییرات آب و هوایی تقویت می کند. درویش گفت: اگر جامعه بینالمللی واقعاً متعهد به مهار مخاطرات اقلیمی است، باید به ایران کمک کند تا به فناوریهای جدید برای کاهش مصرف سوختهای فسیلی، استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر مانند خورشید، باد و جزر و مد و توسعه زبالهسوزهای دوستدار محیطزیست دست یابد. برای کمک به “ایران برای دستیابی به این اهداف نیاز به فناوری های مدرن دارد و رفع تحریم ها برای رسیدن به این اهداف ضروری است.”
گامی به سوی توسعه پایدار با استفاده از انرژی های تجدیدپذیر
این فعال محیط زیست می گوید: ایران با داشتن شرایط منحصر به فرد جغرافیایی و منابع طبیعی گسترده، ظرفیت عظیمی برای تولید انرژی های پاک و تجدیدپذیر دارد. اما تحریم ها در سال های اخیر مانع از دستیابی به فناوری های لازم برای بهره برداری از این قابلیت ها شده است.
درویش در این خصوص گفت: کشور برای کاهش عدم تعادل انرژی و کاهش مصرف سوخت به فناوری های روز دنیا نیاز دارد که این مشارکت و دیپلماسی زیست محیطی می تواند به عنوان ابزاری برای دستیابی به فناوری های سبز و همکاری های بین المللی عمل کند و زمینه توسعه پایدار را فراهم کند.
ارتقای جایگاه ایران به عنوان یک کشور مسئول در جامعه جهانی
یکی از اعضای هیئت علمی پژوهشکده جنگلها و مراتع ایران گفت: حضور ایران در بیست و نهمین اجلاس سران COP میتواند نشاندهنده تعهد این کشور بهعنوان عضوی مسئول در جامعه جهانی به دنبال راهحلهای جهانی برای مشکلات اقلیمی باشد. این امر نه تنها وجهه بین المللی ایران را بهبود می بخشد، بلکه جایگاه کشور را در جامعه بین المللی بهبود می بخشد و روابط با سایر کشورها را تقویت می کند.
جام بیست و نهم فرصتی برای تحقق آرمان های زیست محیطی ایران است
رئیس کمیته محیط زیست ایران در یونسکو با اشاره به حضور رئیس جمهور ایران در اجلاس CUP 29 گفت: این حضور می تواند نقطه عطفی در تاریخ محیط زیست کشور باشد. این فرصت به ایران اجازه می دهد تا با جامعه جهانی تعامل داشته باشد و از حمایت های بین المللی بهره مند شود. انتظار می رود این حضور سرآغازی برای اجرای پروژه های بزرگ و پایدار در حوزه محیط زیست، کاهش مصرف انرژی های فسیلی و استفاده از انرژی های تجدیدپذیر در کشور باشد.
وی تاکید کرد: با چنین اقداماتی می توان ایران را به عنوان کشوری مسئول متعهد به حفاظت از محیط زیست و مقابله با تغییرات اقلیمی در جهان شناخت و با دستیابی به فناوری های سبز راه خود را به سوی توسعه پایدار و حفظ منابع طبیعی هموار کرد. آن را نرم کنید