به گزارش بازار به نقل از پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)، زهره خوشنود، «مدیر امور حقوقی و سازش کانون کارگزاران بورس» با تایید مطلب فوق گفت: کمیته سازش در تیرماه امسال 383 پرونده به ثبت رساند، در حالی که در تیرماه 1401، تعداد پروندههای ثبتشده در کمیته رسیدگی در تیرماه امسال تنها 2 فقره بوده است. سال و 139 پرونده مختومه شد.
خوشنود افزود: کمیته سازش از ابتدای سال جاری تاکنون 639 پرونده ثبت کرده است در حالی که در سال گذشته 461 پرونده ثبت شده است که نشان می دهد ثبت درخواست به کمیته سازش در سال جاری افزایش یافته است.
مدیر امور حقوقی و سازش های مرکز ادامه داد: از جمله موارد مطرح شده در 383 پرونده ارائه شده به کمیته سازش می توان به مطالبه خسارت تاخیر در تحویل کالا یا عدم تحویل کالا، مطالبه وجه بابت بدهی معاملاتی مشتری و مطالبه سود اوراق بهادار اشاره کرد.
وی افزود: همچنین از 139 پرونده مختومه در تیرماه 105 پرونده منتهی به سازش و 34 پرونده منتهی به سازش نشده است.
تعداد پرونده هایی که منجر به سازش از ابتدای سال 1402 تاکنون شده است:
کمیته سازش چیست و چه کاری انجام می دهد؟
لازم به ذکر است، کمیته سازش کانون کارگزاران اوراق بهادار و اوراق بهادار بر اساس اجرای ماده 36 قانون بازار اوراق بهادار تشکیل شده و به کلیه تعارضات ناشی از فعالیت های حرفه ای اعضای کانون بین خود یا با اشخاص دیگر رسیدگی می کند.
مطابق دستورالعمل فرآیند سازش در مراکز حقوقی بورس، اختلافات مراجع خود انتظام مانند بورس، بازارهای خارج از بورس، شرکت های سپرده گذاری مرکزی یا آن دسته از شرکت کنندگان در بورس که مرکز مربوطه ندارند، در کمیته سازش مرکز کارگزاری بورس مطرح و به آن رسیدگی می شود.
همچنین طبق ماده 15 قانون توسعه ابزارها و مؤسسات مالی جدید، به منظور تسهیل در اجرای سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی، رسیدگی به مطالبات سود تقسیمی با کمیته سازش کانون کارگزاران و سپس هیأت داوری سازمان بورس اوراق بهادار مطابقت دارد.
بنابراین راه ورود به فرآیند رسیدگی به اکثر اختلافات بازار سرمایه و صدور تصمیم قطعی و لازم الاجرا در مورد آنها و استیفای حقوق سرمایه گذاران، مؤسسات مالی و سازمان های خود انتظام، تشکیل پرونده در کمیته سازش کانون کارگزاران است.