افزونه پارسی دیت را نصب کنید Sunday, 24 November , 2024
2

تکلیف بنیاد مسکن برای ساخت مسکن روستایی.

  • کد خبر : 190271
تکلیف بنیاد مسکن برای ساخت مسکن روستایی.

به گزارش بازار، نمایندگان در جلسه علنی صبح امروز (دوشنبه 20 بهمن ماه) شورای اسلامی در جریان بررسی ایرادات شورای نگهبان به لایحه برنامه هفتم با طرح اصلاح مواد (48)، (51)، (57)، (61)، (67) و (71) به شرح زیر توافق کردند: نمایندگان با حذف بند (13) بند (ب) ماده (48) موافقت کردند. به همین ترتیب، […]

به گزارش بازار، نمایندگان در جلسه علنی صبح امروز (دوشنبه 20 بهمن ماه) شورای اسلامی در جریان بررسی ایرادات شورای نگهبان به لایحه برنامه هفتم با طرح اصلاح مواد (48)، (51)، (57)، (61)، (67) و (71) به شرح زیر توافق کردند:

نمایندگان با حذف بند (13) بند (ب) ماده (48) موافقت کردند.

به همین ترتیب، نمایندگان با اصلاح بند (الف) ماده (51) موافقت کردند.

طبق این بند؛ برای تمرکز امور روستاها و عشایر، افزایش جمعیت روستاها و توزیع متناسب بین آنها، مهاجرت معکوس، رونق تولید، تنوع بخشی به تولید با ایجاد زنجیره تامین و ارزش و ایجاد زیرساخت های تولید و تامین معیشت و درآمد پایدار برای روستاییان و عشایر. و ارتقای نقش خود در اقتصاد ملی، توسعه و عمران و رفع فقر و محرومیت روستاها و جوامع عشایری و ارتقای کیفیت زندگی آنها و تحقق عدالت و احیای فرهنگ جهادی با توانمندی مدیریت مسئول و پاسخگو وزارت جهاد کشاورزی موظف است تا پایان سال دوم برنامه موارد زیر را انجام دهد:

1- «سازمان امور عشایری ایران» به «سازمان توسعه و عمران روستاها و امور عشایری» تغییر یافته و واحدهای استانی آن نیز مشمول همین قاعده هستند.

2- کلیه واحدهای دارای وظایف مرتبط با اهداف مذکور از سایر واحدهای مرکزی وزارت جهاد و وظایف آنها جدا و به سازمان مذکور در بند (1) منتقل خواهند شد.

تبصره ـ بنیاد مسکن انقلاب اسلامی بر اساس وظایف و اساسنامه‌های قانونی خود حسب مورد نسبت به تامین زمین، ساخت و تحویل مسکن معیشتی و بررسی طرح‌های هادی و بهسازی اقدام می‌کند. روستاها در حدود منابع ملی، استانی و شهری و در قالب بودجه سنواتی و منابع داخلی.

در ادامه نمایندگان با اصلاح بند (1) ماده (51) الحاقی به شرح زیر موافقت کردند: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی موظف است با توجه به بعد خانوار و با رعایت تبصره (2) ماده (9) اقدام کند. قانون جهش تولید مسکن، با ایجاد زیرساخت‌های لازم و بازنگری در محدوده طرح‌های دهیاری‌های بدون زمین و تصویب مراجع ذی‌ربط به ساخت مسکن معیشتی روستایی (برای سکونت و فعالیت اقتصادی و تولیدی) , در خصوص واگذاری زمین به متقاضیان بی مسکن روستایی برای اقامت دائم به صورت اجاره یا واگذاری به مدت 99 سال اقدامات قطعی انجام شود. آیین نامه اجرایی این بند توسط وزارت راه و شهرسازی با همکاری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی تهیه و به تصویب هیأت وزیران می رسد. بنیاد مسکن انقلاب اسلامی موظف است هر ساله گزارش اجرای این بند را به کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی ارائه کند.

در ادامه، نمایندگان همچنین با اصلاح بند الف ماده 57 موافقت کردند که به شرح زیر است: «ستاد ترانزیت کشوری» به عنوان هماهنگ کننده و مسئول حوزه ترانزیت و آماده سازی و پشتیبانی (تدارکات) به ریاست رئیس جمهور (و در عدم حضور وی معاون اول رئیس جمهور) و ترکیب وزرای اقتصاد و دارایی، صنعت، معدن و تجارت، کشور، نفت، روابط خارجی، راه و شهرسازی، دفاع و پشتیبانی از نیروهای مسلح و نیروی انتظامی. فرماندهی جمهوری اسلامی ایران، رئیس سازمان و عضو ناظر کمیسیون عمران و با انتخاب مجلس تشکیل می‌شود. دبیرخانه این ستاد در وزارت راه و شهرسازی و با دبیری وزیر راه و شهرسازی تشکیل می شود.

وظایف شورای عالی هماهنگی حمل و نقل کشور در امور ترانزیت و آمادگی و پشتیبانی بین المللی از این شورای عالی حذف و به ستاد ملی ترانزیت منتقل می شود. وظایف این ستاد به شرح زیر است:

همچنین نمایندگان با اصلاح بند (1) بند (الف) ماده (57) موافقت کردند که به شرح زیر است: تدوین و برنامه ریزی خط مشی در کلیه امور مربوط به حوزه ترانزیت و تهیه و پشتیبانی بین المللی از جمله. حمل و نقل و ترابری، گمرک، بانک، بیمه و سوخت و تعیین مجوزهای اجباری مربوط و ارائه مشوق ها و حمایت های جدید با رعایت قوانین.

همچنین نمایندگان موافقت کردند که قسمت (3) بند (الف) و قسمت (3) بند (3) و بند (4) ماده (57) الحاقی را به شرح زیر اصلاح کنند: اصلاح و آماده سازی فرآیندهای ترانزیت و پشتیبانی لجستیک بین المللی (نرم افزار). اقدامات) از جمله بررسی مقررات در چارچوب قوانین و مصوبات مراجع قانونی از جمله هیئت وزیران و تشریفات موجود، حذف مجوزهای غیرضروری و محدودیت زمان پاسخگویی دستگاه‌های مرتبط، تعیین ضوابط سامانه اطلاع‌رسانی خدمات ترانزیت در خصوص ایجاد امکان رهگیری و تضمین تاریخ تقریبی تحویل کالا با هدف افزایش راحتی کریدورهای ترانزیتی از ایران و تسریع در فرآیندهای ترانزیت

طبق بند (3) بند (ج)؛ دولت موظف است با در نظر گرفتن بهره‌وری، زیان‌های بخش مسافری شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران را در بودجه سالانه پیش‌بینی و جبران کند. شرکت راه آهن موظف است از اعتبارات تخصیص یافته برای نوسازی ناوگان مسافربری، توسعه ایستگاه ها، افزایش ظرفیت خطوط در مسیرهای ریلی به صورت مستمر یا با محور شمارش (ردیابی)، اطمینان، بهبود و… استفاده کند. بازسازی زیرساخت های شبکه ریلی شامل خطوط، ساختمان های فنی، سیگنالینگ و سیستم های ارتباطی (سیستم) و نوسازی و توسعه ماشین آلات اتوماتیک (مکانیزه).

در بند (4) الحاقی بند (ج) ماده (57) مقرر شده است: دولت متعهد می شود حداکثر تا شش ماه پس از لازم الاجرا شدن این قانون، با هدف ارتقای جایگاه کشور در بازار جهانی تولید و تجارت و افزایش مشارکت زنجیره‌های ارزش منطقه‌ای و جهانی بر اساس مزیت نسبی مناطق مختلف کشور در رابطه با تهیه «سند پیشرفت شبکه یکپارچه پردازش و حمل‌ونقل (شیفت)» و سیاست های لازم برای تشویق و حمایت بخش خصوصی در ایجاد زنجیره ارزش با اولویت در مناطق محروم با رعایت موازین شرعی و ملاحظات امنیتی، اقدامات لازم برای اقدام

همچنین نمایندگان با اصلاح بند (پ) ماده (61) موافقت کردند که بر اساس این بند. وزارت راه و شهرسازی با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت، ظرف مدت شش ماه پس از لازم الاجرا شدن این قانون، متعهد می شود نظام تعرفه خدمات بندری را اصلاح و سازوکارهای لازم برای رقابتی شدن آن را ایجاد کند. نسبت به بنادر منطقه در چارچوب قوانین.

ادامه رسیدگی نمایندگان به ایرادات شورای نگهبان به لایحه برنامه هفتم؛ آنها با اصلاح تبصره و بند الحاقی ماده (67) موافقت کردند که مقرر می دارد:

تبصره- وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات موظف است نیاز دستگاه‌های اجرایی و بخش خصوصی و تعاونی به تصاویر و داده‌های ماهواره‌ای را بر اساس رقابت‌پذیری با اولویت شرکت‌ها و بنگاه‌های دانش‌بنیان برطرف کند. نرخ این خدمات به پیشنهاد وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به تصویب کمیسیون تنظیم مقررات استاندارد ارتباطات می رسد.

اطلاعات نهادهای امنیتی نظامی و مراکز حساس از شمول این تبصره مستثنی بوده و مسئولیت آنها بر عهده ستاد کل نیروهای مسلح است. ضمناً وظایف و اختیارات قانونی دستگاههای اجرایی از جمله سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران معتبر است.

این در بند تکمیلی ماده (67) مقرر شده است. به منظور هماهنگی و نظارت بر پیشرفت شبکه ملی اطلاعات و توسعه زیرساخت های فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور، انتخاب و فعالیت مدیرکل و اعضای هیأت مدیره شرکت های فناور اطلاعات و ارتباطات دارای مجوز. از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات پس از صدور صلاحیت فنی و حرفه ای توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات. انتخاب و فعالیت مدیر کل در چارچوب قوانین انجام می شود.

همچنین نمایندگان موافقت کردند بند (2) الحاقی ماده 71 را به شرح زیر اصلاح کنند. فهرست رسمی دارویی ایران بر اساس نظام ملی دارویی کشور (طرح ژنریک) حداکثر هر سه ماه یکبار توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تهیه و منتشر می شود. تجویز داروهای خارج از فهرست مذکور تخلف محسوب می شود و مرتکب حسب مورد حسب مورد مشمول مجازات های مندرج در تبصره (1) این قانون می شود. ماده (28) قانون سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران، مصوب 25/1/1382.

آیین نامه اجرایی این بند ظرف مدت سه ماه پس از لازم الاجرا شدن این قانون توسط سازمان و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تهیه و به تصویب هیأت وزیران خواهد رسید.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=190271

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.