به گزارش خبرنگار بازار، فرش دستباف یکی از صنایع اصیل خطه خراسان جنوبی است که برای بسیاری از خانواده ها منبع درآمدی محسوب می شود، اما رکود بازار این هنر اصیل این روزها مشکلات زیادی را برای آن به وجود آورده است. قالی بافان اصیل استان.
محمدحسن صحیح ماسک مدیرعامل اتحادیه فرش دستباف خراسان جنوبی در گفت و گو با بازار گفت: در شش ماهه اول سال 1403 حدود 80 هزار متر مربع فرش دستباف تولید شد که ارزش آن برابر است. حدود 3600 میلیارد ریال.
رئیس اتحادیه فرش دستباف خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه در این فرش ها از نقوش ماهی ریز، خشت، نائین و ایلاتی استفاده شده است، گفت: میزان تولید فرش دستباف در خراسان جنوبی از نظر سایز 10 درصد کاهش یافته است. .
افزایش تحریم و رکود دلیل کاهش تولید فرش است
موفقیت ماسک ادامه داد: افزایش تحریم ها و رکود بازار دلیل کاهش تولید فرش دستباف در منطقه است.
وی با تاکید بر اینکه بسیاری از قالیبافان به دلیل شرایط بد اقتصادی برای تامین حداقل معیشت به این کار ادامه می دهند، افزود: تولید فرش دستباف بیش از تقاضای بازار است و صادرات نیز با مشکلات زیادی مواجه است.
رئیس اتحادیه فرش دستباف خراسان جنوبی با بیان اینکه بسیاری از بافندگان آثار خود را با قیمت پایین یا پیش فروش به بازرگانان می فروشند، یادآور شد: صادرات تمامی فرش دستباف کشور به 50 میلیون دلار در سال نمی رسد که این رقم به این میزان است. در این زمینه باید او برنامه های جدی داشت.
وی بیان کرد: فرش دستباف در خراسان جنوبی در رکود است، ادامه داد: باید بازارهای جدید صادراتی خارجی را شناسایی کنیم تا در این زمینه به موفقیت های بزرگ دست پیدا کنیم و از سوی دیگر برای مشکل تعهد ارزی چاره اندیشی کنیم. .
لزوم برنامه ریزی برای حل مشکل تعهدات ارزی صادرکنندگان فرش دستباف
رئیس اتحادیه فرش دستباف خراسان جنوبی با بیان اینکه پیشنهاد و راهکار ما رفع تکلیف ارزی فرش دستباف به دلیل حجم کم صادرات آن است که سالانه 50 میلیون دلار بوده است محصولات خود را مطابق با سلیقه بازار تنظیم کنند. آنها را در داخل خانه هل می دهند و فرش های 6 متری، 12 متری و 9 متری جفت پرفروش ترین فرش های داخل بازار هستند.
مساخ مساک گفت: حدود 50 هزار بافنده فرش دستباف در خراسان جنوبی وجود دارد.