افزونه پارسی دیت را نصب کنید Tuesday, 26 November , 2024
2

تولید 2300 مگاوات پنل خورشیدی در بزرگترین کارخانه زنجیره ارزش فتوولتائیک ایران

  • کد خبر : 299025
تولید 2300 مگاوات پنل خورشیدی در بزرگترین کارخانه زنجیره ارزش فتوولتائیک ایران

به گزارش بازار، علی پژوهان اظهار داشت: در گام اول با حمایت دولت سیزدهم، اولین خط تولید سلول خورشیدی کشور از ساعت 14 با حضور وزیر نیرو راه اندازی شد و در گام بعدی با روندا- با حمایت و تلاش مستمر اولین کارخانه تولیدی در تیرماه 1401 افتتاح شد. پنل خورشیدی این شرکت با ظرفیت […]

به گزارش بازار، علی پژوهان اظهار داشت: در گام اول با حمایت دولت سیزدهم، اولین خط تولید سلول خورشیدی کشور از ساعت 14 با حضور وزیر نیرو راه اندازی شد و در گام بعدی با روندا- با حمایت و تلاش مستمر اولین کارخانه تولیدی در تیرماه 1401 افتتاح شد. پنل خورشیدی این شرکت با ظرفیت سالانه 500 مگاوات با حضور رئیس جمهور شهید آیت الله سید ابراهیم رئیسی به بهره برداری رسید. اکنون با راه اندازی کارخانه تولید پنل دوم این ظرفیت به 2300 مگاوات در سال با امکان تولید پنل های خورشیدی تا 700 وات و اشتغال مستقیم و غیرمستقیم 2000 نفر رسیده است و هم اکنون واحدهای تولید پنل خورشیدی با این تولید ظرفیت. آنها در کارخانه های مانا انرژی هستند. در استان مرکزی مورد بهره برداری قرار می گیرند.

وی از نصب 17 کارخانه تولید تجهیزات صنعت فتوولتائیک در ایران با ظرفیت دو برابر اشتغال خبر داد و خاطرنشان کرد: همزمان با احداث ده ها نیروگاه خورشیدی با پنل های ایرانی در مناطق مختلف کشور، با راه اندازی شمش و سیلیکون. ویفر خطوط تولید و تجهیزات مربوطه مانند شیشه خورشیدی، پروفیل آلومینیوم، ورق و بک شیت EVA و سایر تجهیزات، در مجموع 17 کارخانه عظیم ایجاد و ظرفیت اشتغال آنها دو برابر خواهد شد که گام بزرگی در زمینه مکان یابی خواهد بود. بررسی صنعت فتوولتائیک در ایران، افزایش رقابت پذیری اقتصادی و ایجاد اشتغال در این صنعت.

پژوهان با اشاره به توسعه خطوط تولید پنل خورشیدی در کارخانه با فناوری روز، تصریح کرد: در خطوط تولید پنل 700 واتی، یک سیستم کاملا رباتیک در مدت 20 تا 22 ثانیه پنل تولید می کند. خط تولید جدید با ظرفیت 1800 مگاوات با تولید پنل های 550 وات و 700 وات که قبلا وارد شده بود راه اندازی شد.

وی با بیان اینکه خط تولید در حال حاضر برای رسیدن به حدود 1600 مگاوات سلول خورشیدی با مدرن ترین تکنولوژی روز دنیا خریداری شده است که طی ماه های آینده وارد کشور می شود، گفت: ساخت تجهیزات آن هم اکنون آغاز شده است.

پژوهان در تشریح روند اجرای طرح های تولیدی این کارخانه اظهار داشت: احداث واحدهای بازیافت آرگون در جنوب ایران، خط تولید آلومینیوم با تمامی تجهیزات جانبی، خط تولید نوارهای نواری و همچنین بخشی از خط تولید شیشه. موارد مورد استفاده در تولید پنل های خورشیدی در حال اجرا هستند. خط تولید پروفیل آلومینیوم به صورت کامل با تمامی لوازم آن خریداری شد که طی ماه های آینده وارد کشور خواهد شد.

وی با بیان اینکه خط تولید EVA در کارخانه مانا انرژی پاک امسال وارد مدار تولید می شود، در خصوص طرح تولید ویفر به عنوان یکی از محصولات مورد استفاده در ساخت پنل های خورشیدی، گفت: خط تولید EVA این حساس است. قطعه سال آینده وارد مدار تولید کارخانه می شود. همچنین در تلاش هستیم خط تولید پلی سیلیکون و زنجیره کامل تولید پانل را در کشور ایجاد کنیم. اجرای پروژه پلی سیلیکون یک ابر پروژه در زنجیره تولید پنل خورشیدی در منطقه مکران در جنوب ایران محسوب می شود.

پژوهان درباره روند اجرای پروژه احداث نیروگاه خورشیدی 1500 مگاواتی که توسط شرکت مانا انرژی پاک در استان های مختلف انجام شده است، بیان کرد: آیا اخذ مجوز، مراحل اداری، تامین منابع مالی پروژه ها تسهیل و تسریع می شود و واردات برخی اقلام مورد نیاز با ویژه با پشتیبانی، اجرای پروژه ها سرعت بیشتری به دست خواهد آورد. 34 ساختمان با مساحت بیش از 2250 هکتار برای احداث 1500 مگاوات نیروگاه خورشیدی در نظر گرفته شده است که با همت و همدلی دولت و بخش خصوصی می توان به این مهم دست یافت.

وی با تشریح نیاز و مزایای احداث نیروگاه های تجدیدپذیر در کشور، ایران را سرزمینی پهناور با آفتاب خوب و توجیه اقتصادی استفاده از انرژی خورشیدی دانست و تصریح کرد: در نیروگاه های حرارتی کشور به ازای هر کیلووات ساعت برق تولیدی در نیروگاه های حرارتی بین 10 تا 12 سنت غذا مصرف و سوزانده می شود. هنگام سوزاندن سوخت، آلودگی تولید می شود و از طرفی گاز به عنوان غذای نیروگاه ها کمیاب است، بنابراین هر چه در ساخت نیروگاه های خورشیدی پیشرفت کنیم، آلودگی هوا کمتر می شود زیرا این نیروگاه ها به هیچ نوع نیازی ندارند. انرژی سایر مواد خام به جز خورشید؛ تولید برق تجدیدپذیر اقتصادی است و به محیط زیست کمک می کند و آلودگی را کاهش می دهد.

این محقق با پیش بینی جهش قابل توجهی در توسعه صنعت تجدیدپذیر کشور در دو سال آینده گفت: در گذشته به این صنعت به عنوان یک فعالیت فانتزی نگاه می شد اما با کمک ساتبا فعالیت های مهمی در این زمینه انجام شده است. بخش در دو سال گذشته اگر دولت ها از صنعت انرژی های تجدیدپذیر حمایت کنند، این صنعت توسعه خواهد یافت. در غیر این صورت اتفاق خاصی نمی افتد. اگر مشکل کمبود برق با انرژی های تجدیدپذیر حل نشود، کشور در سال های آینده با مشکلات اقتصادی مواجه خواهد شد.

بر اساس این گزارش، برای دستیابی به چشم‌انداز تبدیل کشور به بزرگترین تولیدکننده زنجیره انرژی خورشیدی در خاورمیانه، طراحی، نصب و راه‌اندازی خطوط تولید پیشرفته با آخرین فناوری روز دنیا انجام شد. از سال 2017؛ فعالیت های اصلی شرکت مانا انرژی پاک تولید یکپارچه زنجیره ارزش فتوولتائیک، اجرای نیروگاه ها و همچنین تحقیق و توسعه در زمینه انرژی های تجدیدپذیر می باشد. این شرکت توانسته است دانش زنجیره ارزش فتوولتائیک را جانمایی کند و ظرفیت تولید ویفرهای سیلیکونی این مجموعه 1500 مگاوات، سلول های خورشیدی 1500 مگاوات و ظرفیت تولید پنل های انرژی پاک مانا 2300 مگاوات می باشد.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=299025

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.