برای تامین آب شرب مناطق محروم، گروهی از مهندسان یکی از شرکت های دانش بنیان، سیستم های نمک زدایی مبتنی بر پنل های خورشیدی را توسعه دادند که علاوه بر آب آشامیدنی می تواند آب گرم را نیز تامین کند.
به گزارش ایسنابا رشد روزافزون جمعیت و بالا رفتن استاندارد زندگی، نیاز به آب شیرین نیز در جهان افزایش یافته است. در حال حاضر نیمی از جمعیت جهان از کمبود آب شیرین رنج می برند، اگرچه سه چهارم سطح زمین را آب پوشانده است، اما تنها سه درصد از این آب قابل شرب است، یعنی میزان ppm آن کمتر از 500 است.
بسیاری از مراکز تصفیه آب از سوخت های فسیلی به عنوان منبع انرژی استفاده می کنند که بسیار گران است و خطراتی برای محیط زیست دارد. یکی از راه های حل این مشکل استفاده از انرژی خورشیدی است. در این راستا محققان یکی از شرکت های دانش بنیان مستقر در منطقه نوآوری شریف موفق به ایجاد سامانه های تولید آب شیرین شدند. در این روش سیستم های نمک زدایی خورشیدی با استفاده از تجهیزات ویژه پنل خورشیدی فرآیند نمک زدایی را انجام می دهند و همزمان برق و آب گرم تولید می کنند.
از جمله مزایای این روش می توان به دمای پایین عملیاتی و استفاده از انرژی خورشیدی اشاره کرد. این سیستم یکی از بهترین راه ها برای تامین آب شرب مناطق محروم می باشد.
میلاد قهرمانی، مدیر گروه فرآیند یکی از شرکت های دانش بنیان در گفت وگو با ایسناوی دستگاه نرم کننده آب را یکی از دستاوردهای فناورانه این شرکت دانست و گفت: این دستگاه به صورت قابل حمل طراحی شده و همچنین می توان انرژی لازم برای انجام فرآیندها را از طریق سلول های خورشیدی تامین کرد.
وی افزود: در سری دستگاه های PVT این شرکت هم امکان تولید آب شیرین و هم هوای گرم وجود دارد. برای بازاریابی این دستگاه یک سری برنامه های اقتصادی برای مشتریان تدارک دیدیم تا بخشی از هزینه های خرید آنها توسط سرمایه گذاران شرکت که جزو خیرین هستند تامین شود تا مردم هزینه کمتری برای خرید بپردازند.
قهرمانی با اشاره به مکانیزم عملکردی دستگاه آب شیرین کن این شرکت تصریح کرد: انرژی خورشیدی پس از انعکاس بر روی پنل های خورشیدی، الکتریسیته لازم را تولید می کند و از آنجایی که پنل های خورشیدی مورد استفاده از نوع PVT هستند، علاوه بر تولید برق، جریان آب نیز جریان پیدا می کند. گرمای عبوری از پشت پنل ها باعث افزایش راندمان پنل ها برای تولید برق بیشتر می شود و در عین حال آب گرم محیط را نیز تامین می کند.
مدیر گروه فرآیند این شرکت دانش بنیان تولید آب شیرین را از دیگر قابلیت های این سامانه برشمرد و یادآور شد: هدف ما از طراحی و ساخت این دستگاه تامین آب شیرین مناطق محروم و با استفاده از آن بوده است. با این دستگاه پروژه های آب شیرین کن را با هدف تامین آب شرب مناطقی مانند سیستان و بلوچستان اجرا می کنیم.
به گفته وی، این دستگاه ظرفیت 400 لیتر آب شیرین در ساعت را دارد.
گرمی افزود: آب ورودی به سیستم آب شیرین کن این شرکت بر اساس آب موجود در منطقه و میزان آلودگی خواهد بود.
انتهای پیام