منوچهر لاگی در خصوص برنامه وزارت امنیت برای خودروهای برقی گفت: نه تنها کشور ما، بلکه چندین کشور نیز برای برقیسازی خودروهای خود و عقد قراردادهای فناوری با شرکتهای خودروسازی چینی به چین روی میآورند که این به دلیل موقعیت ممتاز چین است. در اين زمينه.”
وی افزود: برای رقابتی شدن صنعت خودروهای برقی، استراتژی دو مرحله ای در وزارت امنیت تدوین شده است. اولین قدم طراحی برنامه هایی برای استفاده صحیح از خودروهای برقی و بهره گیری از مزایای آنها برای کاهش سوخت و بهبود آلودگی هوا است. کاری که در این مرحله باید انجام دهیم ایجاد زیرساخت های لازم برای معرفی محصول جدید است تا بتوان از فناوری جدید با کارایی بالا استفاده کرد.
وی ادامه داد: با یک محصول اتوماتیک و هوشمند روبرو هستیم. این خودروهای برقی به دلیل شتاب بالای خود نیاز به کنترل دقیق تری دارند، بنابراین در مرحله اول باید رانندگان از طریق شبیه سازی مطلع و آموزش ببینند، در حالی که خود این خودروها به دلیل هوشمند بودن دائماً رانندگان را از وضعیت شارژ باتری و باتری مطلع می کنند. وضعیت از عملکرد خودرو .
راقی به خدمات پشتیبانی خودروی برقی اشاره کرد و گفت: این موضوع مهم است، فردی که از محصول استفاده می کند باید حمایت شود، همچنین سه برنامه در این زمینه داریم؛ اول اینکه این محصول با چه اسناد، تجهیزات و قطعات یدکی انجام می شود. باید بتوانیم به درستی از آن حمایت کنیم، در این راستا 2 مرکز تحقیقاتی را برای تدوین این موضوع اختصاص داده ایم.
وی گفت: بخش بعدی شبکه های هوشمند نمایندگی است که با خودروسازان صحبت کردیم تا بهترین نمایندگان را برای ایجاد واحد خدمات پس از فروش جدید، جذب نیروهای متخصص و جدید و تهیه مدارک و تجهیزات لازم معرفی کنیم، بنابراین نه تنها در ما خدمات پس از فروش را در تهران و همچنین در شهرهای بزرگ برنامه ریزی کرده ایم.
معاون صنایع حمل و نقل وزارت صنعت، معدن و تجارت درباره جایگاه های شارژ خودروهای برقی گفت: بسته به نوع ناوبری و پیچیدگی های جغرافیایی، نیاز خودروها به شارژ باتری متفاوت است. از این نظر ما به ایستگاه های شارژ در داخل و بین شهرها نیاز داریم. ایستگاه های شهری با همکاری شهرداری توسعه می یابد و خودروسازان با کمک استانداری های کشور تامین ایستگاه های بین شهری را بر عهده گرفته اند.
وی خاطرنشان کرد: در خصوص محدود کردن انرژی به ایستگاه های شارژ بحث شده است و شایان ذکر است که در خودروهای برقی نه تنها از نیروگاه های برق استفاده می شود، بلکه از ظرفیت نیروگاه ها نیز استفاده می شود. باد به این معنا، شرکتی از سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران با استفاده از سرمایه گذاران بخش خصوصی ایجاد خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه خودروهای برقی پکیج هوشمندی هستند که اطلاعات زیادی تولید می کنند، بیان کرد: از این اطلاعات برای نظارت بر عملکرد دقیق خودرو و حتی نظارت بر وضعیت راننده استفاده می شود، یک سری اطلاعات نیز ایجاد می شود که می توان از آن ها استفاده کرد. کنترل ترافیک و کاهش تصادفات
وی به طور منطقی بیان کرد: در کشورهای مختلف اپراتورهای تلفن همراه از تجزیه و تحلیل داده ها استفاده می کنند، به این معنی که می توان بین خودرو با خودرو یا خودرو با شخص یا سیستم ارتباط برقرار کرد که در نتیجه هوش تولید می شود. برنامه هایی است که در مرحله اول در نظر گرفته شده و تا پایان سال جاری اجرا می شود.
وی با اشاره به بخش دوم راهبرد وزارت امنیت در خصوص طراحی خودروهای برقی و تولید ملی گفت: در این مرحله قرار است خودروهای برقی طراحی و قطعات پیشرفته آن در کشور تولید شود تا رقابتی شود. صنعت خودروی الکتریکی، ما می توانیم صادر کنیم.
روگی ادامه داد: همچنین در این اداره برنامه های متعددی پیش بینی شده است. در مرحله اول نیازمند ایجاد و تقویت مراکز طراحی و ساخت خودروهای برقی هستیم. در حال حاضر چنین مرکزی وجود دارد و تاکنون دو محصول برقی طراحی کرده است. وزارت امنیت از ایجاد شرایط برای همکاری شرکت های بزرگ و معتبر خارجی با این مرکز و نیز بودجه تحقیقاتی آنها حمایت خواهد کرد.
وی درباره موضوع پیادهسازی و ساخت خودروهای برقی توسط شرکتهای دانشبنیان گفت: هزار شرکت دانشبنیان داریم، برنامهریزی کردهایم که قطعهساز خودروهای برقی شوند و قطعات مختلف آن را بهصورت تخصصی تولید کنند.
معاون صنایع حمل و نقل وزارت صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: در مرحله بعدی خودروهای برقی با همکاری معاونت علمی ریاست جمهوری و سازمان شهرهای صنعتی وزارت حراست و یک شهرک میکروالکترونیکی ایجاد می شود. دانشگاه بزرگ، به طوری که ریزتراشه ها، موتورهای الکتریکی و انواع حسگرها برای ساخت قطعات خودروهای برقی در داخل کشور ضروری است تا حداقل وابستگی به آنها داشته باشیم.
وی گفت: در صورت ایجاد این زیرساخت ها می توانیم انواع خودروهای برقی را با فناوری روز طراحی و تولید کنیم.
وی موضوع باتری های لیتیومی را یکی از موضوعات مهم در حوزه خودروهای برقی عنوان کرد و گفت: اکنون شرکت مپنا در حال ایجاد کارخانه ای برای تولید باتری های لیتیومی است که باید برای تولید باتری های لیتیومی برای تمامی خودروسازان توسعه یابد. بازیابی باتری یکی از موارد مهمی است که باید به آن توجه کرد و موضوع دیگر این است که خطوط تولید از نظر نرم افزاری و فرآیندها بسیار پیچیده هستند که باید مورد توجه قرار گیرد.
روگی گفت: موضوع دیگر تدوین استاندارد خودروهای برقی است. تدوین و اجرای استانداردها نیاز به آزمایشگاه های مختلفی دارد، بنابراین یک شبکه آزمایشی برای زیرسیستم ها و این کار لازم است. ایجاد شبکه آزمایشگاهی با تکمیل آزمایشگاه های موجود انجام می شود.
این مقام مسئول با انتقاد از کسانی که بدون توجه به راهکارهای وزارت امنیت از واردات خودروهای برقی از چین انتقاد کرده اند، گفت: چین یکی از پیشتازان صنعت خودروهای برقی در جهان است و اکنون چندین کشور پیشرفته در حال چرخش هستند. به چین و بستن قرارداد با تولیدکنندگانی که از نظر فناوری بسته هستند، به عنوان مثال، شرکت آلمانی فولکس واگن چند ماه پیش قرارداد انتقال فناوری را در زمینه ایجاد کارخانه باتری لیتیوم امضا کرد.
وی تاکید کرد: هر خودروسازی باید استراتژیک کار کند و سازنده بتواند 50 درصد قطعات کلیدی را در داخل تولید کند یا خودروسازان داخلی مرکز تحقیقات مشترک با سازندگان خارجی داشته باشند. در همین راستا یکی از خودروسازان خصوصی تولیدکننده خارجی اقدام به راه اندازی مرکز تحقیقات مشترک و استخدام 100 نفر کرده است که این تعداد به 1000 نفر افزایش می یابد و هزینه کامل این مرکز تحقیقاتی بر عهده شریک چینی این شرکت است. .
معاون صنایع حمل و نقل وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به سفر معاون اول رئیس جمهور به چین گفت: بحث برق رسانی در قالب یک برنامه راهبردی 25 ساله انجام شده و پیگیری می شود. به طور جامع.”
وی بیان کرد: اکنون این ذهنیت ایجاد شده که محصولی را تهیه می کنیم و فقط شبکه پشتیبانی برای آن ایجاد می کنیم، در حالی که نمی خواهیم فقط در حوزه خودروهای برقی کار مونتاژ یا واردات انجام دهیم، بلکه با یک برنامه مشترک می خواهیم. خودروهای برقی که باعث رقابت و صنعتی شدن می شود.
منطق تاکید کرد: ما در خودروهای برقی سه مزیت مهم داریم. اولاً متخصصان درجه یک در حوزه مخابرات و اطلاعات داریم، ثانیاً معادن مواد اولیه پیشرفته داریم و ثالثاً نیروی کار ارزان داریم.
وی از برگزاری همایش دانش بنیان وزارت حراست در حوزه خودروهای برقی در پایان دی ماه خبر داد و گفت: در این همایش شرکت های دانش بنیان به طور جامع با راهبردهای وزارت حراست در حوزه خودروهای برقی آشنا می شوند. حوزه خودروهای برقی تا بتوانند در این زنجیره ارزش سرمایه گذاری کنند.
معاون صنایع حمل و نقل وزارت صنعت، معدن و تجارت افزود: در کشور ما از نظر طراحی محصول توانمند هستیم، هم اکنون دو خودروساز بزرگ داخلی و خودروساز خصوصی مدل خودروهای برقی تولید کرده اند، در حالی که از 10 سال پیش تاکنون وجود دارد. برنامه های خوبی در مپنا بوده است و در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در زمینه برقی سازی خودروها شروع شده است، منابع خوبی در بخش های تخصصی داریم که باید از این ظرفیت استفاده کنیم.
منبع: تسنیم