افزونه پارسی دیت را نصب کنید Sunday, 17 November , 2024
4

توقف آزاد در اتوبان ارومیه-تبریز پس از چراغ قرمز، اختلاف نظر/این پروژه 12 ساله شد – خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان

  • کد خبر : 182826
توقف آزاد در اتوبان ارومیه-تبریز پس از چراغ قرمز، اختلاف نظر/این پروژه 12 ساله شد – خبرگزاری مهر |  اخبار ایران و جهان

خبرگزاری مهر – گروه استان ها – سکینه اسمی: بزرگراه ارومیه – تبریز یکی از پروژه های زیربنایی حوزه راه منطقه شمال غرب است. این بزرگراه در صورت تکمیل، علاوه بر کاهش فاصله 10 کیلومتری دو شهر، بستری برای رشد و شکوفایی اقتصادی منطقه شمال غرب و توسعه صنعت گردشگری در مناطق اطراف دریاچه ارومیه […]

خبرگزاری مهر – گروه استان ها – سکینه اسمی: بزرگراه ارومیه – تبریز یکی از پروژه های زیربنایی حوزه راه منطقه شمال غرب است. این بزرگراه در صورت تکمیل، علاوه بر کاهش فاصله 10 کیلومتری دو شهر، بستری برای رشد و شکوفایی اقتصادی منطقه شمال غرب و توسعه صنعت گردشگری در مناطق اطراف دریاچه ارومیه خواهد بود. .

پروژه بزرگراه آزاد تبریز ارومیه به طول تقریبی 164 کیلومتر از شهر ارومیه شروع و از پل بین دریاچه ارومیه و جزیره اسلامی عبور می کند و از سه راهی عبور می کند. جاسبان و جنوب شهر سهند با شهر تبریز مرتبط است.

این پروژه در 6 قطعه اجرا می شود که قسمت اول و دوم در محدوده جغرافیایی آذربایجان غربی قرار دارد و 6 قطعه این پروژه مهم راهسازی به صورت ناقص و قطعه سوم بین دو استان اجرا شده است. آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی بلاتکلیف مانده و حتی با گذشت بیش از یک دهه، عملیات اجرایی آن آغاز نشده است.

با توجه به هم مرز بودن آذربایجان غربی با سه کشور خارجی شامل ترکیه، عراق و جمهوری آذربایجان و همچنین عنوان شاهراه ارتباطی از ایران، متاسفانه این استان یک کیلومتر بزرگراه ندارد و اجرای این مهم طرح اقتصادی در خصوص ایجاد منطقه ویژه اقتصادی در مرز ممکن است استان به ویژه ارومیه باشد مرکز تبدیل به یک اقتصاد بزرگ.

با توجه به قرار گرفتن این بزرگراه در انتهای آذربایجان شرقی، گفته می شود این پروژه هیچ مزیت اقتصادی برای استان آذربایجان شرقی ندارد، اما برعکس برای این استان، تکمیل بزرگراه ارومیه – تبریز مزیت های اقتصادی زیادی دارد. و مزیت های حمل و نقل برای آذربایجان غربی هرچند هنوز اراده ای برای رفع نواقص آن با وعده های مکرر وجود ندارد.

در حال حاضر مدیریت ساخت بزرگراه ارومیه – تبریز که از سال 1398 آغاز شده است در اختیار وزارت راه و شهرسازی است اما تاخیر در خروج پیمانکار و جذب سرمایه گذاران جدید کند و متوقف شده است. اجرای این پروژه و یکی از چالش های اصلی و مطالبات جدی مردم است.

قطعه سوم این پروژه که با گذشت بیش از یک دهه هنوز وارد فاز اجرایی نشده است به طول 29 کیلومتر از ساحل شرقی دریاچه ارومیه تا گذرگاه سرای (جزیره اسلامی) و مسیر مصوب این قطعه است. گذرگاه اطراف جزیره اسلامی یا گزینه ساحلی دریاچه ارومیه بود اما با توجه به درخواست مسئولان استانی و شریک مبنی بر تغییر کریدور این بخش از گزینه ساحلی به گزینه کوهستانی در حال ساخت است. یک تونل

اصطلاح دستگاه قضایی به کارفرمایان محور آزاد ارومیه – تبریز

فلج شدن و ناقص بودن روند آزاد بزرگراه ارومیه – تبریز در حالی به روزهای پایانی دوازدهمین سال اجرای خود نزدیک می شود که رئیس دیوان عالی آذربایجان غربی در دی ماه امسال تصمیم به تعیین تکلیف کرد. عبارت دستگاه قضایی به متولیان محور آزاد اتوبان ارومیه – تبریز یک ماه مهلت داد.

ناصر عتباتی در این خصوص گفت: بر اساس وظایف حقوقی عمومی دستگاه قضایی به دلیل وجود مشکلات فراوان در محور آزاد بزرگراه ارومیه – تبریز از جمله محل گرفتنتعمیر، نوسازی خطوط، تعویض و مرتب سازی ریل ها و تابلوهای آسیب دیده و تامین روشنایی مناسب که معمولاً موجب بروز حوادث و جان شهروندان می شود، طی جلسه ای با متولیان امر مصوبات آن به تصویب رسید.

وی ادامه داد: بر اساس این مصوبات، تعمیر و نگهداری رایگان بزرگراه ارومیه – تبریز به اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان محول شد و مقرر شد نسبت به رفع نواقص شناسایی شده اقداماتی انجام شود و احداث مسیر بزرگراه آزاد و شرکت توسعه و بهره برداری و نگهداری آزاد بزرگراه ارومیه – تبریز موظف به رفع مشکلات این محور شد.

عتباتی افزود: شروع و اجرای عملیات تقاطع های درجه بندی شده این بزرگراه بر عهده این شرکت بود که تصمیم گرفت تا یک ماه آینده بر مصوبات دستگاه قضایی نظارت و پیگیری کند.

توقف رایگان در اتوبان ارومیه - تبریز بعد از چراغ قرمز اختلاف نظر/ طرح ۱۲ ساله شد

تلاش برای تعیین هدف بزرگراه ارومیه – تبریز بی نتیجه ماند

یکی از نمایندگان مردم ارومیه در شورای اسلامی با انتقاد از بلاتکلیفی وزارت راه در خصوص اتوبان ارومیه – تبریز گفت: این پروژه در 6 قطعه اجرا شده و تمامی آنها ناقص است و پیگیری های صورت گرفته در این خصوص انجام شده است. این پروژه هنوز انجام نشده است.

وحید جلال زاده گفت: برو خبرنگار مهر با بیان اینکه وزارت راه باید پاسخگوی این پروژه باشد، گفت: با توجه به ایجاد منطقه ویژه اقتصادی در مرز سرو، اجرا و تکمیل این پروژه مزیت های اقتصادی زیادی برای استان دارد.

وی گفت: قسمت سوم این پروژه با تغییر از طبرانی به شهرک سرای، اکنون متعلق به شهرک اوه گنبد گفت: دو تونل رفت و برگشت باید در این مسیر احداث شود که طول هر تونل 400 متر است اما اقدامات قابل توجهی در این زمینه انجام نشده است.

نماینده مردم ارومیه در شورای اسلامی با اشاره به وعده های متعدد وزارت راه برای تعیین تکلیف این پروژه گفت: تاکنون بسیاری از مسئولان کشوری از این بزرگراه بازدید کرده و قول های مکرر داده اند. وزرای راه دولت دوازدهم و سیزدهم نیز بارها این کار را انجام داده اند، اما تاکنون نه تنها به این وعده ها عمل نشده، بلکه اتفاق خاصی هم رخ نداده است.

جلال زاده با بیان اینکه این طرح روی زمین مانده است. بدون مالک بین دو استان آذربایجان غربی و شرقی است، وی بیان کرد: با تکمیل این پروژه با توجه به نزدیک بودن مسیر ترانزیتی از مرز سارو شاهد تحولی در حوزه حمل و نقل و اقتصاد استان خواهیم بود.

توقف رایگان در اتوبان ارومیه - تبریز بعد از چراغ قرمز اختلاف نظر/ طرح ۱۲ ساله شد

برای تعیین واگذاری آزاد بزرگراه ارومیه – تبریز باید وضعیت پیمانکار مشخص شود.

رئیس اداره حمل و نقل جاده ای و شهرسازی آذربایجان غربی در این مصاحبه برو خبرنگار مهر با بیان اینکه مدیر راهداری آزاد ارومیه – تبریز یک شرکت عمرانی است، گفت: اداره کل راهداری و شهرسازی استان با توجه به دغدغه ها و مطالبات مردم پیگیر این پروژه است.

ورود سرمایه گذار جدید و تسریع در روند اجرای پروژه مستلزم پرداخت بدهی پیمانکار و تعیین وضعیت آن است.

آرش امینی با بیان اینکه قرار بود پیمانکار قبلی این پروژه برکنار شود اما به دلیل بدهی با این پیمانکار هنوز امکان تعیین تکلیف پروژه در این زمینه وجود ندارد، افزود: ورود سرمایه گذار جدید و تسریع در فرآیند اجرای پروژه مستلزم پرداخت بدهی پیمانکار و تبدیل شدن به وضعیت آن است.

وی به اختلاف مالی شرکت ساختمانی و پیمانکار پروژه اشاره کرد و گفت: پیمانکار این پروژه می خواهد بدهی خود را از طریق عوارض قطعه 4 پروژه دریافت کند اما در این زمینه و در اخیر اختلاف نظرهایی وجود دارد. جلسه وزیر راه باید مورد بحث قرار گیرد.

حمزه آره وی افزود: محور ارومیه – تبریز با اتصال دو مرکز استان فاصله شهرهای ارومیه و تبریز را کاهش می دهد و علاوه بر اتصال شهر ارومیه به شبکه بزرگراهی کشور، به آن نیز متصل می شود. دسترسی به کریدور جاده ای غرب در محدوده منطقه دفاعی آذربایجان غربی و پایانه مرزی سرو دارد.

وی افزود: این محور به طول 151 کیلومتر به 6 قطعه تقسیم می شود که قطعات 1 و 2 به طول 40 کیلومتر در حوزه آذربایجان غربی و سایر قسمت ها در حوزه استحفاظی آذربایجان شرقی قرار دارند.

رئیس اداره حمل و نقل جاده ای و شهرسازی آذربایجان غربی ادامه داد: قطعه 3 این محور بزرگراهی به طول 17 کیلومتر در حوزه استحفاظی آذربایجان شرقی قرار دارد که شامل دو تونل به طول 2 کیلومتر است و با اجرای عملیات اجرایی این تونل ها مسیر ارومیه-تبریز به 15 کیلومتر نزدیکتر و کوتاه می شود که در کاهش تصادفات بسیار موثر است.

وی بیان کرد: برای اجرای این پروژه، شرکت مادر تخصصی زیرساخت های عمرانی و حمل و نقل کشور تفاهم نامه ای با سرمایه گذار جدید برای از سرگیری عملیات اجرایی امضا کرده است که گامی موثر در اجرای این زیرساخت مهم است. پروژه.”

این ضرب را مشخص می کند. عبارت نظام قضایی در دی ماه سال جاری در شرایطی تصمیم گیری شد که استاندار در دیدار با وزیر راه و شهرسازی تکلیف نهایی این پروژه و پروژه های راهسازی استان را مشخص کرد.

توقف رایگان در اتوبان ارومیه - تبریز بعد از چراغ قرمز اختلاف نظر/ طرح ۱۲ ساله شد

بزرگراه ارومیه به تبریز باید مشخص شود

استاندار آذربایجان غربی دی ماه امسال در دیدار با وزیر راه و شهرسازی خواستار تعیین و تکمیل بزرگراه ارومیه – تبریز و تسریع در مطالعات راه آهن ارومیه – تبریز شد.

تعیین تخصیص بزرگراه ارومیه به تبریز با توجه به تامین سرمایه‌گذار جدید، موجب افزایش ضریب ایمنی حمل‌ونقل بین استان‌های آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی و گسترش مبادلات تجاری در منطقه می‌شود. محمد صادق معتدیانیان با اشاره به اهمیت توسعه راه های مواصلاتی ارومیه به تبریز افزود: تعیین بزرگراه ارومیه به تبریز با توجه به تامین سرمایه گذار جدید، ضریب ایمنی حمل و نقل بین استان های استان را افزایش می دهد. آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی و گسترش مبادلات تجاری در منطقه.

استاندار آذربایجان غربی تصریح کرد: پیش بینی می شود روند اخذ مجوز و اجرای بزرگراه در مسیر گردنه ارومیه شرقی تسریع شود.

وزیر راه و شهرسازی در این جلسه با تاکید بر تکمیل بزرگراه ارومیه – تبریز، گفت: اقدامات لازم برای مطالعات قطار بین شهرهای ارومیه و تبریز انجام می شود.

با عنایت به همسایگی استان آذربایجان غربی با کشورهای ترکیه و عراق و کشورهای متعدد منطقه قفقاز، بهره برداری از بزرگراه تبریز- ارومیه می تواند زمینه ساز نقش موثرتر منطقه شمال غرب در سیاست توسعه منطقه باشد. روابط کشورمان با همسایگانش

زیرا ارتباط کریدور بزرگراه غرب کشور و همچنین بزرگراه بین بین المللی ارومیه – سرو با مرکز کشور باید تسهیل شود، قطعات باقی مانده از بزرگراه ارومیه – تبریز باید تکمیل شود و با توجه به نقش پدافند غیرعامل این پروژه، می توان گفت که تکمیل قطعه سوم ارومیه. – بزرگراه تبریز تبریز یک نیاز حیاتی برای توسعه است و زیرساخت لازم برای بخش های اقتصادی، صنعتی، کشاورزی و گردشگری آذربایجان غربی محسوب می شود.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=182826

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.