افزونه پارسی دیت را نصب کنید Wednesday, 27 November , 2024
2

توصیه های غذایی به روزه داران / از افطار تا سحر چه بخوریم – خبرگزاری مهر اخبار ایران و جهان

  • کد خبر : 230383
توصیه های غذایی به روزه داران / از افطار تا سحر چه بخوریم – خبرگزاری مهر اخبار ایران و جهان

به گزارش خبرگزاری مهر، سیده زهرا شریعت پناهی با تاکید بر اینکه روزه دار باید طبق هرم غذایی از تغذیه سالم و کافی برخوردار باشد، گفت: در زمان روزه داری باید همه گروه های غذایی به طور متعادل و به مقدار مناسب مصرف شود. روزانه مورد نیاز است. برای جلوگیری از کمبود پروتئین و ریزمغذی […]

به گزارش خبرگزاری مهر، سیده زهرا شریعت پناهی با تاکید بر اینکه روزه دار باید طبق هرم غذایی از تغذیه سالم و کافی برخوردار باشد، گفت: در زمان روزه داری باید همه گروه های غذایی به طور متعادل و به مقدار مناسب مصرف شود. روزانه مورد نیاز است. برای جلوگیری از کمبود پروتئین و ریزمغذی ها مانند مواد معدنی و ویتامین ها.

وی با اشاره به میزان مصرف مواد غذایی مورد نیاز مردم گفت: مردم باید به میزان کافی غلات و حداقل دو واحد لبنیات، دو واحد میوه و سه واحد سبزی مصرف کنند. علاوه بر این، روزانه دو تا سه واحد گوشت یا جایگزین گوشت مانند تخم مرغ مصرف شود.

به گفته شریعت پناهی، در ماه مبارک رمضان این مواد مغذی باید به مقدار کافی در وعده های سحر، افطار و شام گنجانده شود تا نیاز روزه دار برطرف شود. البته می توانید مقدار نان و غلات را کاهش دهید اما دیگر گروه های غذایی را نباید کم کرد زیرا بدن دچار کمبود مواد مغذی خواهد شد.

وی غذاهای شیرین و چرب را بی کیفیت و تنها حاوی انرژی و کالری دانست و خاطرنشان کرد: مصرف آنها در وعده های غذایی ماه مبارک رمضان باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن می شود.

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر تغذیه سالم در ماه مبارک رمضان و پرهیز از افراط و تفریط گفت: غذا خوردن در ماه رمضان باید به گونه ای باشد که در پایان این ماه مبارک دچار اضافه وزن و چاقی نشویم زیرا چاقی یعنی ناکافی بودن. . تغذیه و سیستم ایمنی بدن فرد را ضعیف می کند.

شریعت پناهی هدف از مصرف سحری را به دست آوردن مواد مغذی مورد نیاز بدن و رفع تشنگی در روزه داری عنوان کرد و خوردن آن واجب است.

به گفته وی، وعده غذایی کامل مانند ناهار باید در سحر مصرف شود و حاوی سه گروه غلات، گوشت و سبزیجات باشد.

این متخصص تغذیه یادآور شد: در این غذا می توان از غلات، نان یا برنج استفاده کرد و باید گوشت یا جایگزین آن و سالاد یا سبزیجات مصرف شود. همچنین می توان از ماست در وعده صبحانه برای تامین لبنیات مورد نیاز بدن استفاده کرد.

دانشیار گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ضمن تشریح راه های پیشگیری از تشنگی در روزه داری گفت: مصرف غذاهایی مانند سرخ کردنی، ماکارونی، کله پاچه و آبگوشت در وعده صبحانه باعث تشنگی می شود، بنابراین بهتر است ازشون اجتناب کن. آنها

وی استفاده از سالاد و سبزیجات در وعده صبحانه را یکی از راه های حفظ آب و رفع تشنگی عنوان کرد و به مردم توصیه کرد: حداقل یک واحد سبزی خام یا سالاد (معادل یک لیوان) در وعده صبحانه مصرف کنند.

شریعت پناهی به افرادی که پس از خوردن سحری دچار سوء هاضمه، نفخ یا دل درد هستند توصیه کرد از مصرف مواد غذایی خودداری کنند. نفخ شکم از خوردن غذاهایی مانند سویا، قارچ، کلم و لوبیا در این وعده غذایی خودداری کنید.

وی با تاکید بر لزوم فاصله یک ساعته افطار تا شام، گفت: با توجه به اینکه در ماه رمضان ساعات زیادی روزه می گیریم و در برخی فصول حدود 15 ساعت روزه می گیریم و معده برای مدت طولانی خالی است، باید شروع کنیم. افطار با یک غذای سبک و گرم.

شریعت پناهی شیر گرم با خرما یا عسل، فرنی با شیرینی کم و کمی دارچین را بهترین گزینه برای شروع افطار برشمرد و به افرادی که به شیر حساسیت دارند توصیه کرد آب گرم یا چای کم رنگ با خرما بنوشند.

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد: پس از خوردن یک افطار سبک بهتر است تا یک ساعت چیزی نخورید، زیرا معده پس از ساعاتی استراحت غذای سنگین را تحمل نمی کند و یک ساعت دیگر شام را دیر میل کرد.

این استاد دانشکده تغذیه با بیان اینکه شام ​​باید به راحتی قابل هضم باشد، گفت: برای شام باید از غذاهای آسان هضم مانند حلیم کم چرب یا سوپ های سبک که فقط با برنج و عدس درست می شود و حبوبات آن سبک است استفاده شود. یا سوپ های سبک در وعده شام ​​باید یک تا دو واحد سبزیجات مانند نان، پنیر و سبزیجات مصرف کنید تا نیاز بدن را تامین کنید.

وی مصرف حداقل دو واحد میوه را در فاصله شام ​​تا سحر برای دریافت ویتامین ها و مواد معدنی به میزان مناسب ضروری دانست.

این متخصص تغذیه افزود: با توجه به فاصله زمانی شام تا طلوع آفتاب، افراد مصرف میوه را در زمانی که اهمیت زیادی دارد فراموش می کنند. متأسفانه بارها بعد از ماه رمضان افرادی که علائم کمبود ویتامین و مواد معدنی دارند به پزشک مراجعه می کنند.

شریعت پناهی یبوست را یکی از مشکلات شایع در ماه رمضان به دلیل کاهش مصرف مایعات عنوان کرد و یادآور شد: بهترین راه پیشگیری از این عارضه مصرف غذاهای حاوی فیبر در صبح، افطار و شام است.

به گفته وی، مصرف روزانه دو تا سه واحد میوه و سبزی می تواند میزان فیبر مورد نیاز دستگاه گوارش را تامین کند، اما مایعات لازم نیز باید بعد از افطار تا سحر به مقدار کافی مصرف شود.

دانشیار گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد: روزه داران در فاصله افطار تا سحر حداقل هشت لیوان مایعات بنوشند که چهار لیوان آن آب و مابقی را می توان از آبغوره، شیر و چای تهیه کرد. . ، و غیره. از یبوست جلوگیری می کند.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=230383

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.