افزونه پارسی دیت را نصب کنید Thursday, 21 November , 2024
3

تورم 27 درصد کاهش یافت!

  • کد خبر : 249775
تورم 27 درصد کاهش یافت!

آفتاب نیوز: بانک مرکزی اعلام کرد: روزنامه ای آمارهای شاخص قیمت کالاها و خدمات مصرفی و نرخ تورم سال های 1321 تا 1402 را بر اساس سال پایه 1395 منتشر کرده و بانک مرکزی منبع آن را اعلام کرده است. در عین حال، در پی تغییر سال پایه شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی توسط […]

آفتاب نیوز:

بانک مرکزی اعلام کرد: روزنامه ای آمارهای شاخص قیمت کالاها و خدمات مصرفی و نرخ تورم سال های 1321 تا 1402 را بر اساس سال پایه 1395 منتشر کرده و بانک مرکزی منبع آن را اعلام کرده است. در عین حال، در پی تغییر سال پایه شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی توسط بانک مرکزی از 100=1395 به 100=1400 در اوایل سال 1402، تولید ارقام تورم بر اساس سال پایه 1395 بوده است. عملا در بانک مرکزی متوقف شده و ادعای این روزنامه مطرح شده است، مشکل وجود دارد.

همچنین بر اساس جدول ارائه شده در گزارش مذکور، تورم سال 1402 به اشتباه 52.3 درصد اعلام شده است که بالاترین نرخ تورم کشور از سال 1322 تاکنون بوده است. سال پایه 1400، آیا رقم تورم 1402 در محدوده 50 درصد خواهد بود؟ همچنین با استناد به این ارقام گیج‌کننده، ادعا می‌شود که دولت علیرغم بهبود عملکرد متغیرهای مهم اقتصادی از جمله کاهش رشد نقدینگی و افزایش درآمدهای نفتی طی سال‌های 1402-1400، نتوانسته تورم را کاهش دهد. نرخ ارائه شده:

نگاهی به آمار منتشر شده توسط این روزنامه در تاریخ 21 اردیبهشت 1403 نشان می دهد که ارقام استفاده شده در گزارش مذکور از جدول نرخ دیرکرد بدهی بانک مرکزی ارسالی به قوه قضائیه و اساساً از نرخ تورم استخراج شده است. شاخص قیمت کالاهای مصرفی و خدمات از این رو محاسبه شد. ارقام صحیح نیست. لازم به ذکر است برای اینکه محاسبات مربوط به حل پرونده های مالی مبنی بر تغییر سال پایه شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی را تحت تاثیر قرار ندهد، شاخصی به نام شاخص معوقات پرداختی محاسبه می شود که به دادگاه های قضایی بدیهی است استفاده از این شاخص برای محاسبه نرخ تورم که حاکی از افزایش هزینه مصرف خانوار بر اساس سبد مصرفی سال پایه است منجر به نتایج نادرستی خواهد شد و به این موضوع توجهی نشده است در محاسبات گزارش روزنامه هم میهن و نتیجه گیری های بعدی آن.

با اشاره به نرخ تاخیر در پرداخت بدهی و اعلام آن به عنوان رکورد تورم 80 ساله در دولت سیزدهم، علیرغم اینکه بر اساس آمار مرکز آمار ایران و همچنین گزارش های بانک مرکزی، تمایل کاهش نرخ تورم نقطه به نقطه و طی دوازده ماه در دولت سیزدهم کاملا مشهود و قابل توجه است. این یک نظر غیر واقعی و غیرحرفه ای است که به نظر می رسد برای سردرگمی افکار عمومی در مورد سیاست ها و اقدامات انجام شده برای مهار بیان شده است. و تورم را کنترل کند.

اما با وجود تهمت های برخی افراد و روزنامه ها، نتایج سیاست ها و اقدامات مجموعه اقتصادی دولت و بانک مرکزی برای بهبود متغیرهای کلان اقتصادی در سال 1402 به ویژه در کنترل نرخ تورم کاملاً مشهود است. 23.2 امتیاز درصد تورم نقطه‌به‌نقطه شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی از فروردین تا اسفند 1402 (براساس اطلاعات منتشر شده توسط مرکز آمار ایران) نشان‌دهنده اجرای سیاست تثبیت اقتصادی بانک مرکزی در قالب است. کنترل رشد نقدینگی و قابل پیش بینی کردن نرخ ارز برای واردات توانسته است فشار تورمی را تا حد زیادی کاهش دهد.

با توجه به انتظار کاهش بیشتر نرخ تورم، علیرغم اتخاذ سیاست کنترل نقدینگی و پر شدن خزانه ارز، باید توجه داشت که کاهش نقطه به نقطه تورم نرخ تورم در سال 1402 در حوزه کالایی شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی برابر با 43.0 واحد درصد بوده که به وضوح تأثیر سیاست تثبیت اقتصادی در سال 1402 را نشان می دهد. عدم کاهش بیشتر نرخ تورم علیرغم کاهش چشمگیر نرخ پایه. محصولات موجود در سبد شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی، ناشی از تغییر ناچیز تورم نقطه به نقطه اجاره بها با ضریب قابل توجه 33.6 درصد در گروه خدمات است که ناشی از نرخ بالای تورم اجاره قیمت سال گذشته بود. پیش بینی می شود با تداوم ثبات در بازار ارز و رشد مثبت بازار مسکن، امسال تورم نقطه به نقطه گروه ویژه «خمت» نیز کاهش یابد و از این نقطه، نقطه تورم نقطه به نقطه تورم نقطه ای کالاها و خدمات مصرفی به میزان قابل توجهی افزایش خواهد یافت.

در رابطه با انتساب علت اصلی تورم به کسری بودجه دولت، لازم به توضیح است که با آغاز به کار دولت سیزدهم، رابطه دولت و بانک مرکزی از جمله وابستگی بیشتر به منابع داخلی بازتعریف شد. عملیاتی‌سازی حساب‌های بخش دولتی و واحد خزانه‌داری و همچنین استفاده محدودتر از مدیریت خزانه‌داری در دستور کار قرار دارد. بررسی درآمدهای عمومی و هزینه های جاری دولت در سال 1402 نیز حکایت از افزایش بیشتر درآمدهای پایدار دولت نسبت به مخارج آن دارد. همچنین رشد کمتر هزینه های جاری نسبت به نرخ تورم در سال 1402، کاهش کسری تراز عملیاتی دولت در سال 1402 نسبت به سال 1401 و عدم استفاده از تراز خزانه در سال 1402 نشان از اتخاذ سیاست های انقباضی و تلاش دولت برای انضباط بیشتر سیاست های مالی.

در پایان و به منظور تنویر افکار عمومی، طبق آمار بانک مرکزی، شاخص تورم نقطه‌به‌نقطه قیمت کالاها و خدمات مصرفی در فروردین ماه 1302 نسبت به فروردین 1402 معادل 27.7 کاهش یافته است. ٪. و کمتر از میانگین سطح کانال که به 30 درصد رسیده بود، نشان می دهد که گمانه زنی های بانک مرکزی نرخ تورم کاملا غیر واقعی و مغرضانه بوده است.

باید در نظر داشت که بهبود متغیرهای کلان اقتصادی در دولت سیزدهم در شرایطی محقق شده است که اقتصاد کشور همچنان تحت شدیدترین و غیرقانونی ترین تحریم ها قرار دارد. از این رو انتظار می رود کارشناسان و سردبیران روزنامه ها و رسانه ها در ارائه آمار و اطلاعات و تفاسیر نادرست دقت بیشتری داشته باشند که بانک مرکزی بارها به آن پاسخ داده است، اما متأسفانه بعداً در برخی رسانه ها از آن غفلت می شود. و از تفسیرهای نادرست و تشویش اذهان عمومی بپرهیزید. ،

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=249775

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.