به گزارش بازار به نقل از وزارت راه و شهرسازی، شهریار افندی زاده با اشاره به لزوم توجه به حمل و نقل پاک در برنامه ریزی ها و سیاست گذاری ها در حوزه حمل و نقل و شهرسازی، گفت: حمایت از گسترده ترین روش های ممکن حمل و نقل پاک مانند پیادهروی، طی تصویب شورای عالی شهرسازی و معماری در ابلاغ آییننامه طراحی معابر شهری در سال 1398، وزارت کشور و شهرداریها را موظف کرد در ساختار سازمانی خود بخش ویژهای را پیشبینی و اجرا کنند. مدیر این نسبت جابجایی در شهرها ظرف یک سال.
معاون حملونقل کشور با تاکید بر استفاده حداکثری از ظرفیتهای قانونی، اجرایی و تخصصی در این زمینه، افزود: طراحی مسیرهای دوچرخهسواری همانند عابران پیاده در جلد یازدهم و مطابق با ادبیات بینالمللی در مورد نظر کارشناسان ملی و الزامات داخلی و خارجی با حساسیت زیادی در آیین نامه منعکس شده است.
وی ادامه داد: علاوه بر این برای اولین بار در کشور قابلیت سفر با دوچرخه به عنوان وسیله حمل و نقل موثر در طراحی و تعیین نقش راه ها مورد توجه قرار گرفته است به گونه ای که ظرفیت تا 3 هزار نفر در ساعت در تعیین نقش عملکردی جاده ها موثر است. البته برای برنامه ریزی توسعه دوچرخه در شهرهای کشور علاوه بر شاخص های فنی معیارهای دیگری نیز وجود دارد که این توسعه را محدود می کند.
افندی زاده در ادامه چالش های موجود در این زمینه را تشریح کرد: رویکردهای فرهنگی و اجتماعی، توپوگرافی ناهموار دوچرخه در برخی شهرها، شرایط نامساعد آب و هوایی، بسیار سرد یا بسیار گرم، هزینه بسیار پایین استفاده از خودروی شخصی به عنوان روش رقابتی و از نظر سوخت. . قیمت گذاری، مقرون به صرفه بودن قیمت دوچرخه متناسب با شرایط و ابعاد اقتصادی مشکل و البته وضعیت بودجه شهرداری ها و عدم توجه به توسعه شبکه دوچرخه و در نهایت کاهش ترافیک. ایمنی آنها تنها بخشی از سوالات مطرح شده در این زمینه هستند.
معاون حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی در پایان تصریح کرد: لازم به ذکر است آیین نامه مذکور به گونه ای تدوین شده است که استانداردهای فنی لازم را برای تمامی سطوح شهری ارائه کند. بدیهی است در صورت نیاز شهرداری های شهرهای مختلف با در نظر گرفتن ضوابط کلی این آیین نامه، امکان تدوین آیین نامه های خاص با توجه به وضعیت آن شهر در بخش های مختلف از جمله حمل و نقل پاک وجود خواهد داشت.