به گزارش بازار، عباس علی آبادی در جلسه علنی امروز شورای اسلامی شهر و در جریان بررسی اجرای قانون ساماندهی بازار خودرو اظهار داشت: من به عنوان فردی که دو سوم عمر خود را در سناریوهای مختلف سپری کرده ام. در کشور و در زمینه های چالش برانگیز و در مدیریت شرکت های بزرگ؛ در مجموع معتقدم تحول اقتصادی تنها با صنعت دانش بنیان و صادرات محور محقق می شود. این اهمیت را می توان در دستورالعمل های 12 سال اخیر تعیین شده توسط مدیریت به خوبی درک کرد.
وی در ادامه گفت: طی یک سال گذشته که مسئولیت وزارت صنعت، معدن و تجارت را با نظر رئیس جمهور صادق القدر و نمایندگان شورای اسلامی بر عهده گرفتم، با اطمینان بیشتری به این باور رسیدم که یک دانش صنعت محور و صادرات محور تنها راه توسعه اقتصادی کشور است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه تصریح کرد: عمده درآمد دولت از مالیات صنعتگران، اصناف و بازرگانان و نیز ورودیه از تجار واردکننده است و بیشتر درآمدهای ارزی ناشی از صادرات محصولات تولیدی در بخش صنعتی صنعت دانش بنیان صادرات محور تنها راه تحول اقتصادی در کشور است. مهم ترین و موثرترین اقدام برای تحول کشور توجه به این موضوع است.
علی آبادی در ادامه خاطرنشان کرد: صنعت و تجارت دو بال توسعه اقتصادی سیمرغ در ایران هستند که جداسازی این دو بال منجر به بی ثباتی و از جهاتی جدایی ناپذیر از یکدیگر شده است. از نمایندگان تقاضا دارم در حفظ این دو بال کوشا باشند. صنعت دانش بنیان صادرات محور نیازمند اختیاراتی است که باید در سطح ملی و بین المللی به وزارت صنعت، معدن و تجارت داده شود. انتزاع برخی اختیارات این وزارتخانه آسیب هایی را در این حوزه وارد کرده است. برای دستیابی به اهداف تعیین شده در برنامه هفتم توسعه نیازمند انرژی هستیم.
علی آبادی در ادامه خاطرنشان کرد: در برنامه هفتم رشد 8.5 درصدی در صنعت، 13 درصدی معدنی و 23 درصدی در صادرات غیرنفتی دیده شده است اما تحقق آن مستلزم حضور انرژی است. در 10 تا 12 ماه گذشته میزان تخصیص انرژی کاهش یافته و این کار را دشوارتر کرده است. راه حل اصلی کاهش مصرف انرژی اتخاذ سیاست های صحیحی است که وزارت صنعت، معدن و تجارت در این راستا در پیش گرفته است و ایجاد زیرساخت برای برقی سازی خودروهای عمومی و واردات خودروهای برقی و ایجاد … سیستم های شارژ از جمله این اقدامات می توان به سکوهای موجود در شهرها اشاره کرد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: در زمینه ایجاد زیرساخت های انرژی تا 11 هزار مگاوات، نیروگاه حرارتی هیبریدی و تجدیدپذیر در دستور کار صنایع بزرگ قرار دارد. در حوزه آبرسانی صنعتی، صنایع هفت میلیارد دلار سرمایه گذاری کرده اند و در دستور کار خطوط انتقال آب و جمع آوری پساب و تصفیه آن برای استفاده در صنعت است. اقداماتی برای کاهش مصرف سوخت خودروهای تولید داخل و اقدامات لازم برای کاهش مصرف انرژی لوازم خانگی انجام شده است.
وی در ادامه تصریح کرد: برای جذب سرمایه گذار در حوزه صنعتی نیازمند ایجاد امنیت، جذابیت و ثبات هستیم. ما باید بازارها را جذاب تر کنیم. بسیاری از کارشناسان اقتصادی بر این باورند که تامین منابع مالی به هر شکل به بخش تولیدی حتی با پول پرقدرت نیز ارزشمند است و اگر فرآیند ورود و خروج منابع در بخش تولیدی به درستی انجام شود، اثر غیراقتصادی نخواهد داشت. . همچنین از نمایندگان تقاضا دارم به تامین مالی و سرمایه گذاری در حوزه تولید و صادرات کشور توجه کنند. صادرات یکی از راه های افزایش وسعت اقتصاد کشور است و باید همه موانع آن برطرف شود.
علی آبادی گفت: راه حل عدم تعادل عرضه ارز در داخل کشور در زمینه صادرات موثر خواهد بود. باید از طریق پرداخت یارانه صادراتی از صادرکنندگان حمایت شود. یکی دیگر از مهمترین بخش های صادراتی، صادرات خدمات فنی مهندسی به کشورهای دیگر است که ارزش افزوده بالایی دارد و برای نخبگان کشور ایجاد اشتغال می کند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه به خودکفایی در تولید اکثر کالاهای ملی اشاره کرد و تصریح کرد: در تولید اکثر کالاهای ملی به خودکفایی رسیده ایم تا جایی که بازار دیگر جوابگو نیست. این حجم از تبلیغات تلویزیونی برای فروش اقساطی کالا برای پرکردن انبارها در نظر گرفته شده است که امکان ادامه تولید را از تولیدکنندگان سلب کرده است. ناکافی بودن حقوق و مزایای نیروی انسانی متخصص دولت موجب خروج این کارشناسان شده است. در حالی که در کشورهای پیشرفته و پیشرفته حضور متخصصان در دستگاه های اجرایی با تمام تلاش ادامه دارد. از نمایندگان خواهشمندم عاجل برای این موضوع فکر کنند تا خانواده های کارکنان دولت با امید و انگیزه بیشتری به فعالیت خود ادامه دهند.