به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی پروژه «تار و تاریخ»، تابلوی موزیکال «بی زمان» اثری جدید از پروژه «تار و تاریخ» به آهنگسازی مدیا فرج نژاد و شعری از حسین منزوی است. که شرکت کنندگان پروژه برای ضبط ویدیوی این پروژه استفاده کردند. آنها برای ساخت تابلوی موسیقایی ویژه گنبد سلطانیه به استان زنجان سفر کرده اند.
در این اثر مدیا فرج نژاد نوازندگی تار، سعید صفری خوانندگی، پوریا فرج نژاد نوازنده ویولن و هومن حیدری نوازنده دف. همچنین گروه تمبک نوازی در این اجرا متشکل از نیما ارغوانی فرد، پرنیا عباسی آزاد، علی نقدی، آرسام کیانی، ثنا محمدی، رهام رضایی و برسام کتابی بودند.
مدیا فرج نژاد، آهنگساز و طراح پروژه «تار و تاریخ» یادداشتی درباره تابلوی موزیکال «بی زمان» نوشت که در ادامه می خوانید:
«به چند دلیل سفرم به زنجان و ضبط ویدیوی «بی زمان» برایم باورنکردنی بود.
ابتدا تاریخچه گنبد سلطانیه و عشق و علاقه سلطان محمد خدابنده به ساخت این بنای عظیم که سومین گنبد بزرگ خشتی جهان است را مطالعه کنید و حتما در ویدیوی دیگری که در این شهر گرفته شده است در مورد آن بیشتر توضیح خواهم داد. همان ساختمان دوم عشق و عاطفه کودکان و نوجوانان زنجانی بود که به دلیل سن کم در کنار من با لطف استادشان نیما ارغوانی، فردی محبوب، روان و مطمئن بازی کردند و سوم داستان عجیب و غریب. از ساز زیبایی که در دستان من می بینی
به بازدید از کارگاه رسول خجسته سازنده توانی تار رفتم، ساعت ها با هم گپ زدیم، سازهای او را دیدم و با تعدادی از آنها نواختم.
سازي توجهم را جلب كرد كه ظاهري متفاوت داشت و صداي پخته اي داشت.
پرسید: سفر بعید شما کجاست؟ گفتم زنجان می روم.
آیا می دانستی من زنجانی هستم؟ من نمی دانستم!
انگار ساز من را انتخاب کرده بود و در بهترین لحظه کنارم بود.
نام ساز را «رسا» گذاشتم و با مهربانی پیامبر اکرم (ص) مرا همراهی کرد.
عشق سلطان محمد خدابنده، عشق و علاقه نوازندگان زنجانی، عشق مبارک به تار و زبان حسین منزوی…
آهنگ بی زمان توسط پویا پیور میکس و مسترینگ شده و در استودیو 54 ضبط شده است.
این اثر به کارگردانی، تدوین و تصویرگری مرتضی حاج محمدی و گرافیک میلاد فاتحی است. انتشارات بین المللی این آهنگ به عهده موسسه فرهنگی هنری نغمه سازان دلنشین می باشد.
پروژه «تار و تاریخ» از حدود سه سال پیش با تمرکز بر ساخت قطعاتی برای بناهای تاریخی ایران کار خود را آغاز کرده است. در این طرح تاکنون حدود 300 هنرمند از سراسر کشورمان شرکت کرده اند.
تاکنون ۲ آلبوم رسمی از آثار «تار و تاریخ» در سراسر جهان منتشر شده است و آلبوم جدیدی از این پروژه در آینده نزدیک منتشر خواهد شد.