به گزارش ساناپرس، یک فرمانده طالبان در بغلان در حمله جبهه آزادی افغانستان کشته شد.
مهر نوشت: حداقل سه عضو طالبان در حمله جبهه آزادی افغانستان کشته شدند.
«ملا گلالی» از فرماندهان طالبان در بغلان در شمال افغانستان و دو عضو دیگر این گروه، در حمله جبهه آزادی افغانستان کشته شدند. شب گذشته ساکنان شهر پلخمری از وقوع انفجاری در مرکز این شهر خبر داده بودند و لحظاتی بعد جبهه آزادی افغانستان در اطلاعیهای مسئولیت انفجار را برعهده گرفت و گفت هدف انفجار ملا گلالی و همراهانش بودند.
در اطلاعیه جبهه آزادی افغانستان آمده است: «سه عضو طالبان شامل ملا گلالی مشهور به ابوذر کشته شدند و راننده و یک سرنشین دیگر خودرو، مجروح شدند.»
جبهه آزادی ویدیویی از جریان این حمله منتشر کرد که نشان میدهد خودرو نظامی حامل فرمانده و دیگر اعضای طالبان، در یک جاده مرکزی در شهر پلخمری، هدف انفجار قرار میگیرد.
کمی پیشتر نیز «جبهه آزادی افغانستان» اعلام کرده بود که به پاسگاه طالبان در منطقه ۱۱ شهر کابل حمله کرده است و در این حمله چهار تن از نیروهای طالبان کشته و شش تن دیگر زخمی شدهاند. در بیانیه این جبهه آمده بود که این حمله در ساعت ۸:۲۵ شامگاه چهارشنبه در منطقه «پنجشیر وات» رخ داده است و یکی از سردستههای طالبان نیز در میان زخمیها است.
در بیانیه این گروه آمده بود: «هدف از این حمله که با استفاده از سلاحهای سبک و سنگین از جمله موشک آرپیجی انجام شد، یک ایستگاه بازرسی طالبان مزدور بود که همواره جوانان را بهخاطر پوشش لباس و قیافه از موتورها (خودروها) پایین میآوردند و مورد ضرب و شتم قرار میدادند.»
پیشتر نیز جبهه آزادی ادعا کرده بود که نیروهای طالبان مستقر در پاسگاه منطقه ۱۱ در دو هفته گذشته هفت تن از نیروهای امنیتی حکومت پیشین را از خودروها پیاده کرده و به بهانههای گوناگون به زندان فرستادهاند. این گروه گفت که این نیروها تحت «شکنجه» طالباناند. طالبان در مورد این ادعا ابراز نظری نکردهاند.
چند هفته پیش نیز جبهه مقاومت ملی مسئولیت حمله انفجاری به خودرو طالبان در استان تخار را بر عهده گرفت. این جبهه ادعا کرد که در حمله عصر روز سهشنبه ۲۴ مرداد، دو طالب کشته و دو تن دیگر زخمی شدند. فرماندهی پلیس طالبان در تخار این انفجار را تأیید کرد و گفت که فقط دو غیرنظامی زخمی شدند.
این حملهها در حالی صورت گرفته است که مقامهای ارشد طالبان در مراسم بزرگداشت دو سالگی حکومتشان در کابل ادعا کرده بودند که امنیت در افغانستان تأمین شده است و هیچ جبهه فعال نظامی علیه این گروه وجود ندارد.
جبهه مقاومت ملی و جبهه آزادی علیه طالبان فعالیت نظامی دارند. حملههای این دو گروه بیشتر چریکی است.
همچنین کارشناسان سازمان ملل متحد با انتشار بیانیهای همزمان با دومین سالگرد سلطه طالبان بر افغانستان، گفتند که تصور اینکه طالبان «اصلاح شدهاند» اشتباه بود.
در این بیانیه آمده بود که سیاستهای طالبان در دو سال گذشته، به لغو و نقض مستمر و تکاندهنده بسیاری از حقوق انسانی شهروندان افغانستان، از جمله حق تحصیل، کار و آزادی، منجر شده است.
این بیانیه میافزاید: «گزارشهای موثق و مداوم از اعدامهای فراقانونی و اعمالی همچون ناپدید کردن اجباری افراد، بازداشتهای خودسرانه گسترده، شکنجه و بدرفتاری و نیز جابهجاییهای خودسرانه مردم، نگرانیهای روزافزونی ایجاد کرده است.»