به گزارش بازار، محمد آیینی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در برنامه تلویزیونی «تفویض اختیارات دولت به شهرداری ها آری یا خیر» و به همراه جمالی نژاد معاون وزیر راه و شهرسازی حضور یافتند. امور عمرانی و توسعه شهری و روستایی وزارت کشور در این موضوع بحث شده است.
آئینی در ابتدای این گفت و گو با تاکید بر اهمیت نقش شوراهای شهر و شهر، فعالیت آنها را مصداق تحقق آرمان های انقلاب اسلامی دانست و گفت: یکی از مکان هایی که می توانند نشان دهند; آرمان انقلاب به طور مستمر محقق می شود، این مشکل شوراهای شهر و شهرداری هاست. امام رضی الله عنه بر این نکته تاکید داشتند که انتخابات باید به خود مردم بازگردد و حتی قبل از مشروطه نیز به نوعی حکم به تقویت شوراهای استان، شهرستان، شهرستان داشتند. شهر، و مردم را تشویق کرد تا در سرنوشت خود دخالت کنند. خودشان دعوت کرده بودند. اساساً موضوعی که در انقلاب اسلامی بر آن تاکید شده رفع تبعیض و توزیع عادلانه امکانات با حضور نمایندگان مردم و شوراها است اما در عمل اجرای قانون شوراها به سال 1392 موکول شد.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در پاسخ به سوالی مبنی بر واگذاری اختیارات از دستگاه های اجرایی به شهرداری ها گفت: مهم سازی چارچوب قانونی خاص خود را می طلبد که در قانون اساسی نگاه متفاوتی به آن شده است، اما باید دید که چگونه است. خود شوراهای شهر برای رسیدن به این مدیریت هماهنگ تلاش زیادی کرده اند. در واقع خود شهرداری ها باید در این کار مشارکت کنند و فضا را برای این تعامل فراهم کنند.
شهرداری ها نسبت به نوسازی بافت های فرسوده اقدام کنند
عیانی با اشاره به وجود 2 میلیون و 700 هزار بافت فرسوده در کشور گفت: شهرداری ها باید نسبت به نوسازی این بافت ها تدابیری بیندیشند و در واقع برای تسریع در اجرای برنامه بازآفرینی شهری نیازمند توان بیشتر شهرداری ها و شوراهای شهر هستیم. ، نظارت ویژه شهرداری بر اجرای این برنامه ها تاثیر مثبتی در روند اجرا خواهد داشت.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با بیان اینکه این شرکت در دولت سیزدهم مردمی سازی و استفاده از توان و ظرفیت مردم را محور اصلی خود قرار داده است، گفت: هدف این است که مردم سر کار بیایند و شهرداری ها به عنوان متولیان، راهنماها و تسهیلگران. کارها را در سمت دولت انجام دهید.
اداره کل بازآفرینی شهری پایدار افزود: اجرای بسته تشویقی 19 ماده ای برای تسریع در روند نوسازی بافت های فرسوده تهیه شده است و یکی از موارد این برنامه تخفیف حداقل 50 درصدی برای بافت های فرسوده است. شهرداری ها در صدور پروانه ساخت به عنوان تکلیف قانونی و در تسریع در صدور پروانه های نوسازی. تاکنون بیش از نیمی از شهرداریهای دارای بافت فرسوده با وجود نظارتهای متعدد به این تکلیف قانونی عمل نکردهاند، اما با وجود این، از ابتدای امسال تاکنون ۲۳۰ هزار مجوز برای نوسازی بافتها صادر شده است. من هم به دخالت مستقیم دولت در امور اعتقادی ندارم، با این حال، دولت بیشتر از شهرداری ها کمک کرده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه دولت به ویژه شرکت نوسازی شهری ایران کمک های زیادی به شهرداری ها کرده است، گفت: تاکنون در ساخت بیش از یک هزار و 815 پروژه به شهرداری ها و سایر دستگاه های اجرایی کمک کرده ایم. از جمله احداث پارک ها، فرهنگسراها، تالارهای شهری و بهسازی و آسفالت بیش از 3900 کیلومتر جاده خاکی در مناطق هدف بازآفرینی و تمامی نیازهایی که شهرداری ها اعلام کرده اند.
وی تصریح کرد: از شهرداری ها به عنوان شرکای راهبردی وزارت راه و شهرسازی تقاضا دارم بیش از پیش در این کار مشارکت کنند. همچنین از اعضای شورای اسلامی شهرها به عنوان سفیران بازآفرینی و مدافع حقوق مردم تقاضا دارم نظارت ویژه ای بر شهرداری ها برای اجرای وظایف قانونی شهرداری در حوزه بازآفرینی و نوسازی مسکن در خرابه ها داشته باشند. زمینه ها
عیانی همچنین از شهرداری ها و شورای برنامه ریزی و توسعه استان خواست تا از ظرفیت بند ب تبصره 11 قانون بودجه سال جاری برای محرومیت زدایی در سکونتگاه های غیررسمی استفاده کنند و مانعی برای اجرای توصیه های قانونگذار نداشته باشند.
تقویت نقش شهرداری ها و شوراهای شهر در پروژه های عمرانی بافت های فرسوده شهری
در ادامه جمالی نژاد معاون امور عمرانی وزیر کشور در این برنامه گفت: طبق قانون باید بخش زیادی از کارها در قالب شهرداری به مردم واگذار شود تا برنامه های عمرانی، فرهنگی و اقتصادی به سرعت پیش برود. . در برنامه هفتم و همچنین سایر برنامه های قبلی حضور شهرداری و شورای شهر در پروژه های عمرانی بسیار مورد تاکید قرار گرفته است.