بر اساس گزارش های بازار، بر اساس آمار سالانه بین 2 میلیون تا 2 میلیون و 200 هزار تن مرغ در کشور مصرف می شود، این در حالی است که پتانسیل صنعت طیور بیش از 3 میلیون تن است که یک میلیون تن مرغ به مقصد صادر می شود. بازارها
بازار مرغ در هفته های اخیر تحت تاثیر مشکلات مختلفی از جمله نوسانات بازار گوشت قرمز، افزایش هزینه های تولید و افزایش تقاضا قرار گرفته است. مسئولان وزارت جهاد برای تنظیم بازار اقدام به توزیع مرغ منجمد و مرغ گرم وارداتی از ترکیه کردند. این در حالی است که در ماه های اخیر جوجه یک روزه برای افزایش جوجه ریزی در مرغداری ها وارد کشور شده است. به گفته دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان مرغ یک روزه، بر اساس وعده های مسئولان تا پایان سال هر ماه حداقل 140 میلیون قطعه مرغ تولید می شود تا کشور با کمبود مرغ مواجه نشود. جوجه.
ارسلان قاسمی، رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون در این خصوص گفت: با توجه به نوسانات قیمت گوشت قرمز و جایگزینی گوشت مرغ در سبد خانواده، بازار با نوساناتی مواجه شده است که مسئولان وزارت جهاد به دنبال آن هستند. با اتخاذ برخی سیاست ها از جمله واردات جوجه یکروزه و جوجه گرم تا التهاب بازار را کاهش دهد. وزارت جهاد کشاورزی و تولیدکنندگان مرغ در تلاش هستند تا با روند مناسب جوجه کشی با توجه به نیاز کشور از نوسانات قیمتی جلوگیری کنند.
توزیع 40 درصد مرغ با نرخ مصوب در بازار
جبرئیل برادری رئیس جهاد کشاورزی استان تهران گفت: قیمت فعلی هر کیلو مرغ در مزارع 73 تا 78 هزار تومان است. از توزیع روزانه 1300 تا 1400 تن گوشت مرغ گرم و 300 تن مرغ منجمد در میادین، فروشگاه های زنجیره ای و شهرستان های استان تهران خبر داد.
برادی با بیان اینکه کمبود مرغ نداریم افزود: نیاز روزانه گوشت مرغ در استان تهران یک هزار و 400 تن است که 40 درصد از این میزان به صورت عمده و خرده با قیمت مصوب میادین میوه و تره بار توزیع می شود. علیرغم اظهارات برخی مسئولان، جهاد کشاورزی تنها متولی تامین و مدیریت عرضه با قیمت های مصوب در مراکز عمده فروشی و خرده فروشی مزارع باغی است.
برآوردها حاکی از آن است که تولید جوجه یک روزه در دی ماه حدود 170 میلیون تخم بارور شده از تولید داخل خواهد بود و کسری تولید 10 تا 12 میلیونی نیز از طریق واردات تامین خواهد شد.
مهدی یوسف خانی رئیس اتحادیه طیور و شیلات بر عرضه مرغ با قیمت مصوب بازار تاکید کرد و گفت: توزیع بالاتر از قیمت مصوب بازار گران است. با در نظر گرفتن حجم عرضه مرغ گرم و منجمد و واردات مرغ گرم اقداماتی برای تنظیم بازار در حال انجام است.
یوسف خانی با بیان اینکه کمبود مرغ نداریم، گفت: با توجه به توزیع روزانه 1200 تا 1400 تن مرغ گرم در استان تهران مشکلی برای تامین نداریم. در روزهای اخیر مرغ گرم از ترکیه وارد و در بازار توزیع می شود تا بازار را تنظیم کند. به گفته مسئولان اتحادیه مرغداران، ماهانه 130 میلیون مولد در واحدهای مرغداری متولد می شود که این رقم بیش از نیاز کشور است.
آمارها نشان می دهد از خرداد ماه روند جوجه ریزی در واحدهای طیور افزایش یافته است، بنابراین تولید مرغ متناسب با نیاز یا مازاد کشور بوده است.
سرانه مصرف مرغ به 35 کیلو رسید
حبیب اسداله نژاد مدیرعامل سابق اتحادیه تولیدکنندگان گوشت طیور گفت: با توجه به افزایش قیمت مصوب و بازار آزاد نهاده های دامی، قیمت تمام شده تولید افزایش یافته است. با افزایش قیمت گوشت قرمز و تفاوت قابل توجه قیمت گوشت قرمز و مرغ، مصرف گوشت سفید در کشور افزایش یافته است. با توجه به قیمت کل مرغ زنده، قیمت مرغ گرم مناسب است و امیدواریم با عرضه به موقع نهاده ها شاهد افزایش قیمت مرغ گرم در بازار نباشیم.
یک کارشناس صنعت طیور سرانه مصرف فعلی مرغ را 32 تا 35 کیلو اعلام کرد و اظهار داشت: بر اساس آمار ماهانه بین 210 تا 220 هزار تن مرغ گرم در بازار توزیع می شود که پاسخگوی نیاز کشور است. طبق آمار ماهانه 130 تا 135 میلیون قطعه مرغ در مرغداری ها پرورش می یابد که از این میزان 210 هزار تن گوشت مرغ تولید می شود.
اسداله نژاد با بیان اینکه نیازی به عرضه مرغ منجمد در بازار نداریم افزود: با وجود اینکه قیمت مرغ منجمد در بازار کمتر از مرغ گرم است اما استقبال خوبی از آن نمی شود. علاوه بر این، ذخیره سازی برای پاسخگویی به بازار کافی نیست. اگرچه ما پتانسیل صادرات جوجه یک روزه را داشتیم، اما اتخاذ سیاست های نامناسب باعث شد در تولید انواع مرغ قابل عرضه با چالش هایی مواجه شویم. با توجه به قیمت تمام شده مرغ زنده قیمت مناسب هر کیلو مرغ گرم 90 هزار تومان است که با توجه به افزایش هزینه ها پیش بینی می شود به زودی در بازار تجدید نظر شود.
طی چند هفته اخیر بازار مرغ با نوساناتی مواجه بوده که این التهابات ربطی به تولید ندارد، چرا که طی چند ماه گذشته بین 130 تا 135 میلیون نسل در واحدهای مرغداری به دنیا آمده اند که پاسخگوی کامل نیاز بازار است. .