افزونه پارسی دیت را نصب کنید Friday, 15 November , 2024
0

تفکر معاصر: گام بعدی تیم راه اندازی نور 4

  • کد خبر : 433126
تفکر معاصر: گام بعدی تیم راه اندازی نور 4

سردار علی جعفرآبادی فرمانده یگان فضایی نیروی هوافضای سپاه پاسداران امشب (پنجشنبه 3 آبان) در برنامه مقدم که از شبکه سوم سیما پخش می شود، گفت: بیشتر فعالیت های فرماندهی فضایی در حوزه پشتیبانی است. سایر رده های سپاه در حوزه اطلاعات، مخابرات، ارتباطات و فرماندهی و کنترل. وی افزود: فعالیت‌های فضایی در دنیا صلح‌آمیز […]

سردار علی جعفرآبادی فرمانده یگان فضایی نیروی هوافضای سپاه پاسداران امشب (پنجشنبه 3 آبان) در برنامه مقدم که از شبکه سوم سیما پخش می شود، گفت: بیشتر فعالیت های فرماندهی فضایی در حوزه پشتیبانی است. سایر رده های سپاه در حوزه اطلاعات، مخابرات، ارتباطات و فرماندهی و کنترل.

وی افزود: فعالیت‌های فضایی در دنیا صلح‌آمیز تعریف می‌شود، اما صلح‌آمیز به معنای مدنی نیست و همه کشورهای دنیا یک بخش نظامی و یک بخش تجاری در حوزه فضایی دارند. فرماندهی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز برای پشتیبانی از نیروهای مسلح ایجاد شده است.

دقت تصویر ماهواره نور 3 چقدر است؟

سردار جعفرآبادی با بیان اینکه سپاه در زمینه ساخت ماهواره و ماهواره فعال است، اظهار داشت: ماهواره نور 3 قابلیت ارائه تصاویر با وضوح 5 متر از فاصله 500 کیلومتری زمین و دارای سنسور جمع آوری سیگنال را دارد. که می تواند سیگنال هایی را که می خواهیم در زمینه ارتباطات دریافت کنیم را تشخیص دهد.

وی ادامه داد: ماهواره به عنوان رله در حوزه ارتباطات عمل می کند. یعنی وقتی دو نفر در دو جغرافیای مختلف هستند و یکدیگر را نمی بینند، اگر بخواهند با هم ارتباط برقرار کنند باید از طریق فیبر نوری، کابل یا رله مخابراتی به یکدیگر متصل شوند، اما اگر ماهواره در آسمان، آنها می توانند بدون فاصله انجام دهند. برای برقراری ارتباط با یکدیگر ارتباط برقرار کنید.

عزم سپاه برای پرتاب ماهواره نور 4

فرمانده یگان فضایی نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با اشاره به کارکرد ماهواره های تولید شده توسط سپاه پاسداران خاطرنشان کرد: ماهواره های «نور» سپاه پاسداران برای کاربردهای پشتیبانی دفاعی مورد استفاده قرار می گیرند. این ماهواره ها در زمینه های عکاسی و همچنین; برای به دست آوردن اطلاعات و شناسایی استفاده خواهد شد. اگرچه در مناطق دفاعی، سعی می کنند از دقت عکاسی بیشتری استفاده کنند.

و افزود: در حوزه مخابرات نیز همین اتفاق می افتد. در زمینه تجاری دو کاربر را می توان در نظر گرفت که ماهواره می تواند ارتباط خود را برقرار کند یا ارتباط پس زمینه شرکت مخابرات را برقرار کند. همین ماهواره می تواند بین دو واحد نظامی ارتباط برقرار کند یا در سطح جغرافیایی فرماندهی و کنترل را انجام دهد.

سردار جعفرآبادی با اشاره به ویژگی های ماهواره نور 2 نیروی زمینی سپاه گفت: این ماهواره نسخه قبلی نور 3 است که دوربینی با دقت 13 متر در آن نصب شده و پس از پرتاب و بهره برداری موفقیت آمیز، ماهواره نور 3 در آن نصب شده است. دقت عکس بهتر است یعنی در فاصله 5 متری به فضا پرتاب شده است.

وی ادامه داد: در نقشه راه ماهواره‌های نور، ماهواره‌های پیشرفته‌تری نسبت به «ماهواره نور ۳» داریم و قدم بعدی ما پرتاب «ماهواره نور ۴» است. اگرچه همه ماهواره های نور صرفا تصویربرداری نخواهند بود، اما قطعاً ماهواره نور 4 نسخه ارتقا یافته نور 3 خواهد بود.

سرعت ماهواره به دور زمین 28 هزار کیلومتر در ساعت است.

سردار جعفرآبادی با بیان اینکه پرتابگرهای ماهواره در کشورمان بر اساس دستورات مقامات بالاتر توسط نیروهای مسلح تولید می شود، تصریح کرد: وزارت دفاع و نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در نیروهای مسلح اقدام به تولید پرتابگر ماهواره می کنند. . در این زمینه کار تقسیم شده است که بر اساس آن وزارت دفاع مسئولیت تولید ماهواره برهای سوخت مایع را بر عهده دارد و نیروی هوافضای سپاه اکثریت حامل های ماهواره سوخت جامد را تولید می کند.

وی افزود: اگرچه اولین نمونه ماهواره بر ساخته شده توسط سپاه به نام قصید در مرحله اول از سوخت مایع و در مرحله دوم و سوم از سوخت جامد استفاده می کند، اما نقشه راه اصلی ما بلافاصله آغاز شد که بخشی از قائم است. 100 ماهواره و تمام مراحل سوخت جامد است.

فرمانده یگان فضایی نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تصریح کرد: ماهواره هنگام پرتاب، فاصله تهران تا مشهد را در دو دقیقه طی می کند، با همین سرعت، ماهواره یک بار به دور زمین 1.5 ساعت طول می کشد. و ماهواره در 24 ساعت 16 بار به دور زمین می چرخد. با سرعت 28 هزار کیلومتر در ساعت به دور زمین می چرخد.

وی ادامه داد: زمانی که ماهواره به دور زمین می چرخد، هر بار که به دور زمین می چرخد ​​به نقطه خاصی از زمین نگاه می کند و مانند یک اسکنر، در عرض چند روز تمام سطح زمین را اسکن یا جارو می کند.

ایران جزو 10 کشور دنیا با فناوری پرتاب ماهواره است

سردار جعفرآبادی با اشاره به توانمندی کشورمان در زمینه طراحی و ساخت ماهواره و پرتابگر، خاطرنشان کرد: 10 تا 12 کشور در دنیا توانایی پرتاب ماهواره را دارند که نشان دهنده این است که فناوری مذکور به راحتی در دسترس نیست. البته خوشبختانه جمهوری اسلامی ایران یکی از آن کشورهاست.

وی افزود: در این زمینه با سایر کشورهای دارای صنعت فضایی مانند هند تفاوت داریم. در این زمینه، هند با فیلمی نشان داده است که فناوری موتورهای سوخت جامد را از آمریکا، موتورهای سوخت مایع را از فرانسه و موتورهای برودتی را از روسیه دریافت کرده است.

به گفته فرمانده یگان فضایی نیروی هوافضای سپاه، شرایط کشور ما به گونه ای است که یا به ما فناوری نمی دهند، حتی اگر حاضر به ارائه فناوری باشند، آمریکایی ها اجازه نمی دهند زیرا بسیاری از کشورها می ترسند. . رابطه آنها با ایالات متحده است و این فناوری را در اختیار آنها قرار دهد. ما آنها را ارائه نمی دهیم، بنابراین باید دست روی زانو بگذاریم و خودمان این فناوری ها را توسعه دهیم.

نحوه حل مشکلات احتمالی در ماموریت ماهواره نور

سردار جعفرآبادی در پاسخ به سوالی مبنی بر چگونگی رفع مشکلات احتمالی در ماموریت ماهواره نور گفت: در طراحی ماهواره ها ملاحظاتی در نظر گرفته می شود به گونه ای که اگر خرابی ها به صورت الگوریتم یا نرم افزار باشد، خود ماهواره به لطف هوشمندی خود، محل آسیب دیدگی خود را تشخیص می دهد و ملاحظات را در نظر می گیرد. اگر این اتفاق بیفتد، خود ماهواره ممکن است راه اندازی مجدد و راه اندازی مجدد شود.

وی افزود: اقدام دیگری که در ماهواره انجام می شود در زمینه ماژول یا قطعات است. قطعات معمولاً در دو یا دو ذخیره قرار می گیرند. اگر قطعه ای آسیب ببیند، ماهواره به طور خودکار به قسمت ذخیره سوئیچ می کند.

حضور متخصصان دهه 70 و 80 در یگان فضایی سپاه

فرمانده یگان فضایی نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با بیان اینکه این رشته به دلیل نوپا بودن یکی از جوان ترین و نخبه ترین رده های سپاه پاسداران است، تاکید کرد: اکثر متخصصان ما از دهه 70 هستند. جالبتر این است که کارشناسان دهه 80 نیز در سازمان ما وجود دارند.” وی افزود: در زمینه طراحی و سیستم سازی و هوش مصنوعی و فناوری های نرم افزاری دارای مدرک فوق لیسانس یا دکترا هستند و افراد در حوزه عملیات بیشتر دارای مدرک لیسانس و فوق لیسانس هستند.

چرا غرب صنعت فضایی ایران را تحریم می کند؟

سردار جعفرآبادی در پاسخ به سوالی مبنی بر علت تحریم حوزه فضایی ایران توسط کشورهای غربی، خاطرنشان کرد: اصولاً طبق قوانین بین‌المللی هیچ مانع یا محدودیتی برای ساخت ماهواره و ماهواره‌بر وجود ندارد، حتی قطعنامه‌ها. که در سازمان ملل درباره ایران وجود دارد هرگز ایران را در زمینه ساخت ماهواره ممنوع نکرده است. و حامل ماهواره محدود نیست. اما در سال های اخیر هنگام پرتاب هر ماهواره در ایران، غربی ها بلافاصله نامه ای به سازمان ملل می فرستادند و مدعی می شدند که این کار خلاف قطعنامه های سازمان ملل است، اما خوشبختانه نه سازمان ملل و نه کشورهای مستقل این موضوع را قبول نکردند.

وی افزود: البته غربی ها دیدند که از این طریق جوابی نخواهند گرفت و به همین دلیل دست به اقدامات دیگری زدند که یکی از آنها قرار دادن نام من در لیست تحریم های اتحادیه اروپا و آمریکا بود. یکی از دلایل تحریم ها پیوند دادن جنگ روسیه و اوکراین است که خودشان می دانند این یک حیله است.

فرمانده یگان فضایی نیروی هوافضای سپاه پاسداران تصریح کرد: نظر ما در این مورد این است که من همیشه به نیروهای خود می گویم که هر جا که می رویم به فرمایش امام خمینی (رحمه الله علیه) علامت است. دشمن پیدا می شود نسبت به آن حساس باشید و دست خود را روی آن بگذارید، بگذارید بداند مهم است و با قدرت آن ادامه دهید.

وی ادامه داد: وقتی حوزه فرماندهی فضایی را تحریم می کنند نشان می دهد که مسیر ما درست است و صنعت فضایی در آینده بسیار مهم خواهد بود. داشتن قدرت در فضا بسیار مهم خواهد بود، حتی ممکن است شاخه های دیگری وجود داشته باشد که ما اکنون از آنها بی اطلاعیم.

استفاده از بخش هوافضای سپاه توسط شرکت های دانش بنیان در حوزه فضا

سردار جعفرآبادی با بیان اینکه نیروی هوافضای سپاه از صدها شرکت دانش بنیان بهره می برد، اظهار داشت: در حوزه ماهواره و پرتابگر ماهواره نیز تا حد امکان زیرسیستم ها توسط شرکت های دانش بنیان ساخته می شود.

وی افزود: شبکه ای از شرکت های دانش بنیان در این زمینه فعال هستند و در اکثر زیر سیستم های فضایی این شرکت ها فعال هستند. سازمان تحقیقات سپاه پاسداران عمدتاً نقش نظام‌سازی و تبدیل آنها به ماهواره‌بر و ماهواره بر و پرتاب آن و حوزه عملیات هدایت و کنترل آن را بر عهده دارد.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=433126

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.