افزونه پارسی دیت را نصب کنید Friday, 1 November , 2024
2

تغییر استراتژی وزارت نیرو برای تامین آب شرب و صنعت سیستان از منابع ملی

  • کد خبر : 277521
تغییر استراتژی وزارت نیرو برای تامین آب شرب و صنعت سیستان از منابع ملی

به گزارش بازار، عیسی بزرگ زاده صبح امروز (سه شنبه 17 خرداد) در نشست خبری درباره آغاز بهره برداری از پروژه های آب و برق استان سیستان و بلوچستان اظهار کرد: با وجود گستردگی استان سیستان و بلوچستان، میانگین بارندگی در این منطقه بسیار کمتر از سایر مناطق کشور است به طوری که میانگین بارندگی […]

به گزارش بازار، عیسی بزرگ زاده صبح امروز (سه شنبه 17 خرداد) در نشست خبری درباره آغاز بهره برداری از پروژه های آب و برق استان سیستان و بلوچستان اظهار کرد: با وجود گستردگی استان سیستان و بلوچستان، میانگین بارندگی در این منطقه بسیار کمتر از سایر مناطق کشور است به طوری که میانگین بارندگی این استان 100 میلی متر ثبت شده است.

سخنگوی صنعت آب کشور با بیان اینکه رژیم آبرسانی در این استان متفاوت است افزود: منطقه بلوچستان جنوبی که در 100 کیلومتری دریا قرار دارد از منابع آب دریا و همچنین آب های سطحی و سطحی تغذیه می شود. بند ها. سدهای این منطقه از جمله خیرآباد، زیردان، کهیر و پیسین نقش انکارناپذیری در جلوگیری از خسارات سیل ناشی از بارندگی های اواخر سال گذشته و اوایل سال جاری داشتند.

سد شهری کور طی روزهای آینده به بهره برداری می رسد
وی افزود: اما در مناطق میانی این استان آب مورد نیاز از طریق منابع سطحی و زیرزمینی و سدهای مهم تامین می شود. در این بخش، سد ماشکید علیا ساخته شده و سد ماشکید پایین در حال احداث است. همچنین در روزهای آینده آبگیری سد شهرستان کر نیز انجام خواهد شد.

بزرگ زاده با بیان اینکه ساخت سد «شهری کر» از سال 1390 در جنوب شرق کشور آغاز شد، افزود: این سد بتنی نورد به ارتفاع 57 متر از پی و به طول تاج 326 متر است. متر، عرض تاج 7 متر و حجم مخزن 103 میلیون متر مکعب.

سخنگوی صنعت آب کشور توسعه پایدار در مناطق مرزی، گسترش رفاه و اشتغالزایی را از اهداف احداث سد شهری کر عنوان کرد.

وی یادآور شد: در منطقه زاهدان تامین آب در منابع زیرزمینی متمرکز شده و از حوضه هیرمند تامین می شود و تامین آب مورد نیاز منطقه سیستان در طول تاریخ در حوضه هیرمند متمرکز شده است.

بزرگ زاده تصریح کرد: در دهه های اخیر راهبرد وزارت نیرو برای تامین آب مورد نیاز منطقه سیستان و بخشی از زاهدان با تخصیص منابع آبی دریافتی از حوضه آبریز رودخانه هیرمند در نظر گرفته شد که در نهمه . خوب، اما در سال های اخیر، دلیل قطعی آب، ترس از بحران تامین آب در بخش های شرب، کشاورزی، صنعتی و خدماتی بوده است.

تغییر استراتژی آبرسانی به سیستان در دولت سیزدهم
وی تصریح کرد: از این حیث شاهد بیان و انتشار جملاتی از جمله سیستان و بخشی از زاهدان با بحران جدی آب بوده و تخلیه می شود و از همان لحظه بود که راهبرد وزارت نیرو در سیزدهم. دولت برای تامین آب مورد نیاز این منطقه تغییر کرده است.

بزرگ زاده تاکید کرد: بر این اساس مقرر شد با اتخاذ تدابیری آسیب پذیری آب حقابه سیستان کاهش یابد و هرگونه اختلال در این روند باعث ایجاد بحران نشود.

سخنگوی صنعت آب کشور در ادامه سخنان خود از اعتماد اهالی منطقه سیستان و زاهدان و همچنین 950 روستای سیستان به وزارت نیرو در راستای پیشبرد راهبرد جدید آبرسانی قدردانی کرد. در این زمینه اقدامات سریعی در پاسخ به این شرایط برنامه ریزی انجام خواهد شد. مهم این است که اجازه ندهیم ترس از بحران آب تبدیل به بحران شود.

وی بیان کرد: بر اساس این راهبرد تامین آب مناطق تحت تاثیر اجرای تفاهم نامه هیرمند شامل پنج شهر سیستان، دو منطقه زاهدان و 950 روستا در مجموع به نمایندگی از حدود یک میلیون نفر است. ، از طریق منابع معتبر ملی ارائه خواهد شد.

بزرگ زاده با بیان اینکه عنوان هیرمند حق مردم سیستان است، افزود: عنوان هیرمند علاوه بر تامین و تثبیت آب شرب، خدماتی و صنعتی با استفاده از منابع ملی برای توسعه کشاورزی و قابل سکونت شدن این منطقه است. ، از جمله جلوگیری از ظهور گرد و غبار و گرد و غبار استفاده می شود.

وی تاکید کرد: تکیه بر منابع آب خانگی برای بخش های صنعتی، خدماتی و مصرفی، آسیب پذیری زندگی مردم منطقه سیستان به دلیل قطعی آب هیرمند را کاهش داد. همچنین آثار برنامه ریزی و پیشبرد این سیاست در دیپلماسی آب مشهود است و در دو ماه گذشته بخشی از آبخوان هیرمند معادل 300 میلیون مترمکعب دریافت شد.

سخنگوی صنعت آب خاطرنشان کرد: سیستان به هیچ وجه نیازی به عنوان هیرمند ندارد و راهبرد جدید وزارت نیرو سایه و دغدغه تامین آب در بخش های مختلف منطقه سیستان را از بین می برد و شرایط را ایجاد می کند. برای گفتگوی منطقی تر در فضای همسایگی و برادری با کشور افغانستان برای دریافت آن.

وی با بیان اینکه تغییر استراتژی وزارت نیرو با تعریف پروژه های مختلف در سه لایه همراه بود، افزود: تعریف طرح های کوتاه مدت و اضطراری شامل حفر چاه، برنامه های میان مدت شامل انتقال آب. از شرق برنامه های بلندمدت شامل استفاده از آب دریا در دستور کار قرار دارد.

سخنگوی صنعت آب کشور یادآور شد: با توجه به اینکه آب چاه های مناطق مختلف به جز شیله دارای نمک زیادی بود، نمک زدایی را در برنامه ریزی های خود قرار دادیم.

وی به تشکیل تیم هایی در ستاد وزارت نیرو با سرپرستی وزیر نیرو اشاره کرد و خاطرنشان کرد: تمامی ادارات و دستگاه های ذیربط در این تیم ها عضویت دارند. همچنین برای پیشبرد پروژه های تعریف شده آبرسانی مورد نیاز استان سیستان و بلوچستان از دانش و ظرفیت بهترین مشاوران و پیمانکاران بهره مند هستیم.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=277521

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.