افزونه پارسی دیت را نصب کنید Saturday, 2 November , 2024
3

تعهد مبادله ای، چالش صادرکنندگان محصولات کشاورزی عدم اخلال در بازار ارز

  • کد خبر : 112848
تعهد مبادله ای، چالش صادرکنندگان محصولات کشاورزی عدم اخلال در بازار ارز

پروین قدری، دانشمند; بازار: بخش كشاورزي بخشي از صادرات غيرنفتي را برعهده دارد، اما صادركنندگان اين بخش نگران عدم تخصيص دقيق نحوه تسويه تعهدات ارزي و مشكلاتي هستند كه در شرايط كنوني وجود دارد. یکی از دغدغه های جدی گروهی از تولیدکنندگان بخش کشاورزی با پوشش جمعیت زیادی از کشور و همچنین صادرکنندگان محصولات کشاورزی، […]

پروین قدری، دانشمند; بازار: بخش كشاورزي بخشي از صادرات غيرنفتي را برعهده دارد، اما صادركنندگان اين بخش نگران عدم تخصيص دقيق نحوه تسويه تعهدات ارزي و مشكلاتي هستند كه در شرايط كنوني وجود دارد.

یکی از دغدغه های جدی گروهی از تولیدکنندگان بخش کشاورزی با پوشش جمعیت زیادی از کشور و همچنین صادرکنندگان محصولات کشاورزی، نحوه تسویه تعهدات ارزی بخش کشاورزی در کشور است.

به گفته فعالان این بخش، وضعیت تسویه تعهدات مبادله ای محصولات در بخش کشاورزی با چالش جدی مواجه است و باید تغییرات اساسی در این حوزه ایجاد شود.

مقوله تعهد ارزی از سال 1396 چالش جدی در اقتصاد ایران ایجاد کرده است.

در همین راستا یکی از اعضای هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار بازار بابیان اینکه مقوله تعهدات ارزی از سال 1396 چالش جدی در اقتصاد ایران ایجاد کرده است، گفت: این ارز تکلیفی است. این یک چالش جدی برای کل بخش خصوصی است که به طور ناعادلانه بار سنگینی بر دوش دارد و تجارت آن را مختل کرده است.

منوچهر رضایی بابیان اینکه این چالش در حوزه کشاورزی و صادرات محصولات این بخش چالشی مضاعف ایجاد کرده است، گفت: صادرکنندگان را با مشکل مواجه کرده و آثار و تبعات آن به طور جدی به بخش کشاورزی باز خواهد گشت. در مورد خسارات وارده به بخش کشاورزی

ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصاد کشور برمی گردد و هرکس بگوید این درآمدها بر نمی گردد حق ندارد و منکر می شود.

یکی از اعضای کمیسیون کشاورزی خانه ایران گفت: این نگرانی دلایل زیادی دارد و اولاً ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصاد کشور باز می گردد و هرکس بگوید این درآمدها بر نمی گردد صحیح نیست. و تکذیب می شود.

رضایی بابیان اینکه با توجه به محدودیت های تحریمی و عدم انجام تراکنش های بانکی و صرافی، کار به بهترین شکل ممکن در حال انجام است، گفت: دومین نکته در صادرات بخش کشاورزی که باید به آن اشاره کنیم این است که در این بخش چه صادراتی داریم.

یکی از اعضای هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران بابیان اینکه مازاد تولید محصولات کشاورزی را صادر می کنیم، گفت: اگر این مازاد تولید کشاورزی صادر نشود، بازار داخلی را دچار اختلال می کند. باید تعادل بازار را به گونه ای حفظ کنیم که نیازهای داخلی تامین شود و مازاد تولید صادر شود زیرا در غیر این صورت شاهد تاثیر منفی عدم صادرات مازاد تولید در بازار داخلی خواهیم بود و کشاورز نیز محروم خواهد شد. انگیزه برای ادامه فعالیت .

اگر مسئولین احساس کنند که دارند آب یا برق ارزان می دهند (که البته گزارش خاصی در این مورد وجود ندارد اما به فرض وجود دارد) می توانند همه آنها را بیرون بیاورند و به بازار عرضه کنند و در باز و رایگان بگذارند. مکان ها شرایط

رضایی به موضوع یارانه ها اشاره کرد و بابیان اینکه اگر بحث یارانه مطرح شود باید توجه داشت که این یارانه ها به همه بخش های اقتصادی تعلق می گیرد در حالی که یارانه ملموسی وجود ندارد، گفت: البته اگر مسئولان در این زمینه یارانه ای داشته باشند. ، گزارش خاصی در این زمینه وجود ندارد اما با فرض وجود) می توانند همه آن را بیرون بیاورند و به بازار معرفی کنند و در شرایط باز و آزاد قرار دهند.

عضو هيئت نمايندگان اتاق بازرگاني ايران بابيان اطلاعات اينجانب سموم و كودهاي شيميايي و اقلام ضروري توليد در بخش كشاورزي با ارز آزاد خريد و فروش مي شود. این بخش کشاورزی است و ربطی به صادرات ندارد. دوم اینکه پیشنهاد می کنیم این یارانه حذف شود و به خود بازار داده شود.

رضایی بابیان اینکه نباید مانع فعالیت تجاری و تولید بخش کشاورزی و صادرات این بخش شود، گفت: در حال حاضر به دلیل محدودیت های تحریمی امکان ورود ارز به کشور وجود ندارد و اگر بانک مرکزی یا سایر نهادها به فعال اقتصادی فشار بیاورند و او را مجبور کنند. اگر از بازار داخلی ارز تهیه کنند تا بدهی ها و تعهدات خود را تامین کنند، این موضوع باعث اختلال در بازار ارز می شود و این سوال پیش می آید که اگر به صورت دستی شرایطی را ایجاد کنیم که مزاحم ارز باشد، چگونه این امر در بازار ارز مدیریت می شود. بازار ارز

اجبار صادرکننده به خرید ارز در بازار آزاد باعث افزایش تقاضا برای ارز در بازار می شود و این خود به خود مشکل ساز خواهد شد.

وی بابیان اینکه اجبار صادرکننده به خرید ارز در بازار آزاد باعث افزایش تقاضای ارز در بازار می شود و این امر خود به خود مشکل ساز خواهد شد، گفت: این امر باعث افزایش تقاضای ارز در بازار می شود.

تعهد مبادله ای، چالش صادرکنندگان محصولات کشاورزی عدم اخلال در بازار ارز

رضایی بابیان اینکه تقاضا داریم بخش کشاورزی و صادرات محصولات این بخش از شمول تعهدات ارزی خارج شود و این بحث هم در برنامه هفتم توسعه و هم در قوانین بودجه سنواتی نهادینه شود، گفت:

باید شرایط آرامش در تفکر صادرکننده وجود داشته باشد تا بتواند فعالیت های لازم را انجام دهد و برنامه ریزی لازم را داشته باشد و محصولات مازاد بخش کشاورزی را صادر کند زیرا در غیر این صورت چالش جدی برای این بخش ایجاد می شود.

وی بابیان اینکه صادرکننده باید از قبل برنامه ریزی و برنامه ریزی کند و با ایجاد بازاری که در محیط آرام و شرایط آرام امکان پذیر است، برنامه ریزی لازم را داشته باشد و مازاد تولیدات بخش کشاورزی را صادر کند، گفت: در غیر این صورت کار جدی خواهد بود. چالش برای این بخش ایجاد شده است، اما ما همچنان نگران بخش کشاورزی خواهیم بود.

آنچه از صحبت‌های این فعال اقتصادی برمی‌آید این است که حذف تکلیف تسویه ارزی برای صادرات محصولات کشاورزی، میزان صادرات محصولات کشاورزی را افزایش می‌دهد، اما با توجه به ایجاد اشتغال مهم در بخش کشاورزی، در صورت سیاست های بد بازارهای جهانی موجود در زمینه حفظ و توسعه صادرات، قطعا شاهد خسارات جبران ناپذیری خواهیم بود، بنابراین باید شرایطی فراهم شود تا صادرات محصولات کشاورزی برای کارآفرینان فعال در این بخش به کشورها تسهیل شود.

از این حیث یکی از راهکارهای رفع مشکلات حوزه صادرات محصولات کشاورزی مربوط به تکلیف ارزی برای صادرکنندگان در این حوزه است که در صورت تصویب و تایید رفع این الزام فرصت خوبی خواهد بود. پیشبرد اهداف و سیاست ها در راستای توسعه تجارت کشور. بین المللی ارائه می شود.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=112848

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.