بازار؛ گروه آب و انرژی: فرهاد احمدی مدیرعامل شرکت مهندسی ساختمان نفت در نشست جنبی بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با بیان اینکه دانش فنی واحدهایی که پیش از این از شرکت های بزرگ نفتی جهان صادر می شدند، هم اکنون در دسترس است، گفت: کشور، این تلاش و هدف در بزرگترین پروژه پتروپالایشگاه شهید سلیمانی تجمیع شده است و شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران مسئولیت طراحی پایه واحدهای کارشناسی و غیر کارشناسی این پروژه را بر عهده دارد.
وی با اشاره به اینکه گام های اولیه خوبی در طراحی پایه این پالایشگاه برداشته شده است، گفت: طراحی را از دی ماه سال گذشته آغاز کردیم و در کمتر از سه ماه، قسمت اول این پروژه به مرحله مناقصه رسید.
مدیر کل شرکت ملی مهندسی ساختمان نفت ابراز امیدواری کرد: قطعه دوم در نیمه اول سال جاری تکمیل و طراحی اولیه آن تا پایان سال به اتمام برسد و مراحل اجرایی یکی پس از دیگری به بهره برداری برسد. . دیگری.
وی بیان کرد: سال گذشته در تامین منابع مالی پروژه ها با فراز و نشیب های زیادی مواجه بودیم اما رکوردهایی هم داشتیم و در زمینه خط لوله نفت و مخابرات 50 درصد پیشرفت در اجرای پروژه ها حاصل شد. رکورد دفن 13 کیلومتر خط لوله نفت در یک روز را ثبت کردیم، همچنین در اجرای طرح های ابرپالایشی، رکورد پیشرفت 32 درصدی در یک سال که در دولت سیزدهم به دست آمد بی سابقه است.
وی گفت: در صورت تامین به موقع منابع مالی پروژه ها مشاوران ما توان کافی برای اجرای به موقع پروژه ها را دارند.
وی اساسی ترین چالش در اجرای طرح های پالایشی را تامین به موقع منابع مالی پروژه ها اعلام کرد و گفت: در پروژه پالایشگاه فراساحلی ونزوئلا چند اقدام اساسی انجام دادیم که مهمترین آنها این بود که علیرغم استاندارد بودن ما با طراحی آمریکایی در این پالایشگاه، استانداردهای خود را اجرا کردیم.
وی ادامه داد: همچنین توانستیم خدمات تولیدکنندگان و تولیدکنندگان ملی خود را صادر کنیم. در گام سوم، تکنیک های صادرات خدمات و معاملات بین المللی به تجربه و دانش ما اضافه شد.
احمدی با اشاره به اجرای عملیات تعمیرات اساسی پالایشگاه ال پالیتو در آینده نزدیک افزود: در آغاز پروژه های خارجی هستیم و امیدواریم آینده ها با آرامش در این مسیر حرکت کنند و از صادرات خدمات فنی مهندسی بهره مند شوند. به کشورهای دیگر
وی با اشاره به اینکه در صورت تامین منابع مالی امسال 9 پروژه خط لوله را به بهره برداری می رسانیم افزود: تیرماه امسال 7 واحد فرآیند پیچیده طرح تثبیت و توسعه ظرفیت پالایشگاه آبادان به بهره برداری می رسد.
مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران گفت: همچنین واحد پیچیده و تخصصی هیدروکراکینگ این پروژه به عنوان بزرگترین واحد هیدروکراکینگ خاورمیانه با ظرفیت 42 هزار بشکه به زودی به بهره برداری می رسد. با راه اندازی این واحد، تمامی محصولات ال پی جی، بنزین، نفت سفید و گازوئیل با استاندارد یورو 5 در اروپا تولید خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه پروژه خط لوله تبریز – خوی – ارومیه اواخر اردیبهشت ماه سال جاری به بهره برداری می رسد، افزود: مابقی پروژه های شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران تاکنون بین 60 تا 98 درصد پیشرفت داشته است. . و پروژه دیگر طرح توسعه و تثبیت ظرفیت پالایشگاه آبادان آماده بهره برداری است.
مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران با بیان اینکه فاز دوم پروژه پالایشگاه آبادان شامل ارتقای کیفی و تبدیل فرآورده ها به فرآورده های یورو 5 است، ادامه داد: یکی از واحدهای این مجتمع، واحد هیدروکراکینگ است. ظرفیت 42000 بشکه که یکی از بزرگترین واحدهای هیدروکراکینگ در خاورمیانه است و یکی از پیشرفته ترین، سخت ترین و پیچیده ترین واحدهای فرآیند پالایشگاهی به شمار می رود. محصولات تولیدی این واحد گازوئیل، نفتا، نفت سفید و گازوئیل با مشخصات یورو 5 است که منجر به افزایش کیفیت محصولات پالایشگاهی می شود و در حال حاضر در مرحله راه اندازی و خشک شدن راکتور و بارگیری کاتالیست هستیم. از راکتورها این پروژه حداقل 200 میلیون یورو هزینه اضافی خارج از برنامه دارد و انتظار داریم تا پایان تیرماه به مرحله تولید برسد.
احمدی با بیان اینکه در حال حاضر یک واحد آمین و یک واحد آب ترش در حال بهره برداری است، تصریح کرد: پروژه آبادان شامل واحدهای کمکی از جمله هیدروژن با ظرفیت 75 میلیون فوت مکعب، واحد آمین تصفیه گازهای ترش، تولید گوگرد و گوگرد است. واحد. واحد انجماد جداسازی و تبدیل گوگرد گوگرد جامد با ظرفیت 600 تن در روز است که با توجه به عدم بهره برداری از واحدهای فاز 2-2 این ظرفیت هم اکنون 60 تن تولید روزانه دارد.
وی با اشاره به اینکه پروژه خط لوله بندرعباس – سیرجان – رفسنجان با تکمیل و ساخت پمپ و کمپرسور به بهره برداری می رسد، افزود: پروژه دیگر خط لوله سبزآب – ری است که از سبزاب به شازند اجرا می شود اما متاسفانه این خط لوله نیست تحریم نشده است و اکنون در تلاش هستیم تا پمپ های این پروژه را تامین کنیم و امیدواریم با اقداماتی که انجام داده ایم و انشالله با منابع اقتصادی بتوانیم این خط را تا آذرماه به بهره برداری برسانیم. امسال .