به گزارش رکنا از مازندران؛ علی باقری 16 آذر در جمع خبرنگاران در خصوص اجرای دقیق استانداردهای آموزشی ایمنی برای کارفرمایان، کارگران و کارآموزان اظهار داشت: بر اساس این استانداردها، کارگران واجد شرایط و آموزش دیده در معادن و کارگاه ها به کار گرفته می شوند.
وی ایجاد کمیته فنی حفاظت و سلامت کارگران معادن را الزامی دانست و گفت: پیمانکاران معدنی باید گواهینامه صلاحیت ایمنی از اداره کل تعاون، کار و تامین اجتماعی دریافت کنند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران تصریح کرد: با توجه به پرخطر بودن و شرایط خاص کارگاه های معدنی زیرزمینی و به منظور حفظ نیروی انسانی شاغل در حوزه معدن، بازرسان کار استان به طور مستمر از تمامی معادن بازدید می کنند. . استان بدون تعهد به کارفرمایان پیگرد قانونی خواهد داشت.
این مسئول از نظارت بر اجرای دقیق قوانین کار و استانداردهای ایمنی و بهداشتی توسط بازرسان کار معادن استان خبر داد و افزود: بنا به دستور وزرای کار و ایمنی، هیئت ویژه بازرسی معادن استان انجام شد. با حضور نماینده این اداره کل و نمایندگان شرکت تدارکات و تولید به منظور نظارت بر وضعیت ایمنی در معادن، مواد معدنی و سازمان نظام مهندسی معدن، بازرسی های همه جانبه از کلیه معادن استان و … به عیوب موجود اشاره کنید و نقص در عدم اجرای موازین قانونی به کارفرمایان.
باقری با اعلام اینکه درخواست تعطیلی پنج کارگاه معدنی در استان به دلیل شرایط پرخطر و رعایت نکردن مقررات ایمنی به مراجع قضایی ارسال شد، خاطرنشان کرد: طی مکاتبات انجام شده، پیگیری توقف سه آنها درخواست شد. فعالیت چهار شرکت معدنی بدون پروانه بهره برداری و مجوزهای جاری از اداره کل صنعت، معدن و تجارت.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران با اشاره به اینکه بازرسی از معادن و کارگاه های پرخطر در استان انجام می شود، گفت: در هشت ماهه گذشته 3 هزار و 900 مورد و از ابتدای امسال تاکنون سال 4400 بازدید از کارگاه ها در استان خطرناک است.