افزونه پارسی دیت را نصب کنید Thursday, 7 November , 2024
3

تعجب معلمان و دانش آموزان با سوالات امتحانی این دوره

  • کد خبر : 277180
تعجب معلمان و دانش آموزان با سوالات امتحانی این دوره

به گزارش خبرآنلاین، معلمان علوم پایه نهم از سختی و غیراستاندارد بودن سوالات طراحی شده در آزمون های هماهنگ کشوری و تعجب معلمان و دانش آموزان صحبت می کنند و ادامه این روند را تهدیدی جدی برای سیستم روانی می دانند. . سلامت دانش آموزان کشور تسنیم در گزارشی نوشت: امسال امتحانات نهایی دانش آموزان […]

به گزارش خبرآنلاین، معلمان علوم پایه نهم از سختی و غیراستاندارد بودن سوالات طراحی شده در آزمون های هماهنگ کشوری و تعجب معلمان و دانش آموزان صحبت می کنند و ادامه این روند را تهدیدی جدی برای سیستم روانی می دانند. . سلامت دانش آموزان کشور

تسنیم در گزارشی نوشت: امسال امتحانات نهایی دانش آموزان پایه های دهم، یازدهم و دوازدهم علاوه بر این دوره، برای اولین بار دانش آموزان پایه نهم نیز در آزمون های هماهنگ کشوری سه گانه شرکت می کنند. موضوعات علوم، ریاضیات و ادبیات. روز یکشنبه 15 خردادماه، امتحانات هماهنگ کشوری پایه نهم رشته علوم برگزار شد، اما سختی سوالات ارائه شده نه تنها دانش آموزان، بلکه معلمان را این بار شگفت زده کرد.

شگفتی دانش آموزان با آزمون علوم

سختی سوالات علوم به حدی رسید که برخی از معلمان در جلسه امتحان از شوکه شدن دانش آموزان صحبت کردند.

به نظر می‌رسد عملکرد ضعیف دانش‌آموزان ایرانی در آزمون‌های بین‌المللی TEAMS و PEARLS و پایین بودن نمرات دانش‌آموزان در امتحانات نهایی، حداقل در 5 سال اخیر، مسئولان وزارت آموزش و پرورش را به سمت تغییر رویکرد و طراحی سوق داده است. برگزاری امتحانات هماهنگ در پایان هر سال تحصیلی با توجه به سطح علمی دانش آموزان.

ماکت امتحان نهایی

از سوی دیگر عواقب برگزاری امتحانات نهایی در سه پایه دوم متوسطه نیز گریبانگیر دانش آموزان پایه نهم شده است که در امتحانات هماهنگ کشوری پایه نهم برای آشنایی با سطح سوالات سخت تری را تجربه می کنند. سوالات امتحانات نهایی پایه دهم.

دو سوال از مسئولان

البته این رویکرد در دوره کنونی از دو جنبه قابل بررسی است:

رهبر انقلاب ارديبهشت 1401 در ابتدا بر لزوم ارائه علم مفيد در مدارس تأكيد كردند و در اين زمينه اعلام كردند: «اكنون در مدارس راهنمايي ما و شايد در دبستان ما دانشي تدريس مي شود كه در حال حاضر هيچ كاربردي ندارد. و آینده دانش آموز این ذهنیت است که در هیچ زمینه ای از زندگی به آنها کمک نمی کند، آنها را شناسایی کرده و آنها را از بین می برد.

در چنین شرایطی باید محوریت نظام آموزشی کشور به این سمت تغییر کند و حتی مسئولان نیز با هدف ارائه دانش مفید وعده تغییر در کتب درسی را داده اند، تصمیماتی که در امتحانات نهایی شاهد بودیم با این موضوع در تضاد است. هدف مهم

دومین؛ در شرایطی که هنوز معلمان برای تدریس به این شکل آموزش ندیده اند و طبیعتا آموزش به دانش آموزان به صورت مفهومی انجام نمی شود، سوالات امتحانی چگونه به صورت تحلیلی طراحی می شود؟ آیا دانشجویان بازنده اصلی نیستند؟ آیا پیامدهای این موضوع و تاثیر منفی آن در به خطر افتادن سلامت روان دانش آموزان به عنوان نسل آینده کشور مورد توجه مسئولان نظام آموزشی کشور قرار گرفته است؟

بی توجهی به سلامت روان دانش آموزان

روش طرح سوال با اعتراض معلمان علوم پایه نهم همراه بوده است و برخی از آنها معتقدند که این روش سلامت روان میلیون ها دانش آموز در حساس ترین گروه سنی یعنی نوجوانی را به خطر می اندازد که در نهایت می تواند منجر به افسردگی در دانش آموزان شود. نسل آینده کشور!

انتقاد از معلمان برای طراحی سوالات نهایی دشوار و غیر استاندارد

آقای کاشانی یکی از معلمان علوم یکی از مدارس غیرانتفاعی تهران است که با انتقاد از طرح سوال دشوار آزمون های سراسری علوم پایه نهم به تسنیم می گوید: امسال برای اولین بار آزمون علوم در سراسر کشور برگزار شد. مرحله. ظاهراً برای سنجش سطح علمی دانش آموزان و وضعیت تعلیم و تربیت کشور در کلاس نهم دروس علوم و ریاضی و ادبیات شرکت کرده اند.

وی افزود: تا قبل از امسال اکثر معلمان نمونه سوالات امتحانات نهایی استانی را با دانش آموزان تمرین می کردند و برای معلمان مشخص بود که سوالات طراحی شده شامل سطوح دانش، آگاهی و تحلیل و سطح سوالات لاس بیشتر است. ساده و متوسط ​​و تعداد سوالات مفهومی محدود بود.

این معلم علوم پایه نهم با اشاره به طرح سؤالات بسیار دشوار گفت: وقتی معلم به دانش آموزان می گوید که سؤالات آزمون این گونه طراحی شده است، طبیعتاً آنها هم بر اساس آن درس را پایه ریزی می کنند، اما در آزمون های علوم با اعداد سؤالات تحلیلی زیادی پیدا شد. در حالی که آموزش های ارائه شده در مدارس دانش آموزان را برای پاسخگویی به سوالات تحلیلی آماده نمی کند.

کاشانی تصریح کرد: اوراق امتحانی دانش آموزان را علامت گذاری می کنم و کاملا مشخص است که سطح سوالات بالاتر از سطح کتاب درسی است و همین امر باعث شده است که دانش آموزان ضمن ارائه مطالب سخت و آزمون تحلیلی نتوانند به سوالات پاسخ دهند. سوالات باید بر اساس درصد باشد و نمی تواند بر اساس درصد باشد. به همان اندازه که طراحان حاضر بودند سوالات سخت را در امتحانات مطرح کنند.

نگران امتحانات آینده باشید

وی با اشاره به اینکه سوالات امتحانات نهایی درس علوم باعث تعجب معلمان شد، بسیار کمتر دانش آموزان، خاطرنشان کرد: حداقل انتظار این بود که وزارت آموزش و پرورش نمونه سوالات آزمون سراسری را در اسفند ماه برای معلمان پایه نهم ارسال کند. تا با طرز فکر طراحان آشنا شوند. بیایید خود را با سوال آشنا کنیم و دانش آموزان را از این طریق آماده کنیم.

این معلم پایه نهم گفت: دانش آموزان پایه نهم نگران امتحانات فارسی و ریاضی هستند و در صورت تداوم این سبک سوال، نمرات دانش آموزان کاهش چشمگیری پیدا می کند.

تغییر تمرکز بر ارزشیابی دانش آموزان

محسن زارعی به این معنا; رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت وزارت آموزش و پرورش درباره سختی سوالات در آزمون های هماهنگ سراسری رشته علوم گفت: هدف از برگزاری آزمون هماهنگ دوره های ابتدایی و متوسطه اول دستیابی به اهداف بنابراین برای روشن شدن، آزمون‌های هماهنگ ملی از نظر عملکردی طراحی شدند.

وی افزود: آزمون های هماهنگ کشوری با هدف سنجش توانمندی های پایه دانش آموزان طراحی شده و طبیعی است که در ابتدا تغییری در ساختار ایجاد نمی شود، لذا به طراحان سوال اعلام می کنیم که سوالات باید با تست عملکردی . رویکرد مبتنی بر کتاب درسی

به معلمان خبر داده بودیم!

رئیس مرکز سنجش و تضمین کیفیت وزارت آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: هنوز بسیاری از معلمان با این روش آشنایی ندارند، در حالی که به معلمان پایه نهم اطلاع داده شد که سوالات امتحانات هماهنگ کشوری به این شکل طراحی شده است. در پایه دهم معرفی می شوند.

زارعی در پاسخ به این سوال که معلمان علوم پایه نهم می گویند نمونه سوالات برای آشنایی با نحوه طراحی سوالات به آنها ارائه نشده است، گفت: دوره آموزشی برای آشنایی آنها با تست های علمی برگزار شد.

وی ادامه داد: معلمان برای تدریس شایستگی محور تربیت می شوند و ارزشیابی مستمر باید بر این اساس باشد اما مشکل اینجاست که آن روش فراموش شده و اکنون تلاش می کنیم بر اهداف برنامه درسی تکیه کنیم.

در حال حاضر نمی توانیم در مورد سختی سوالات صحبت کنیم!

رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به این سوال که آیا سؤالات مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرند تا اگر سؤالی مشکلی داشت شناسایی و رفع شود، افزود: سال گذشته در آزمون های پایان ترم پایه دوازدهم، ما در آزمون های پایانی دوره دوازدهم اقدام کردیم. تمام سوالات و نتایج تجزیه و تحلیل را تجزیه و تحلیل کنید. امسال سوالات امتحان نهایی را در اختیار طراحان قرار دادیم. ضمناً گروه های آموزشی سؤالات طراحی شده را تأیید می کنند و در صورت نادرست بودن سؤال، آن را عودت می دهند. در راهنمای تصحیح ذکر خواهد شد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: در حال حاضر نمی توان درجه سختی سوالات را تعیین کرد و نمی توان بر اساس نظر افراد ادعا کرد که سوالات سخت است.

۴۷۲۳۶

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=277180

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.