به گزارش خبرنگار مهر، کریم چوپانی متولد 1356 رئیس هیئت مدیره تعاونی تامین نیازهای کارگری تسهیلگران روستای تردر این شهرستان است. برای او fa آغاز به کار این تعاونی در سال 1396 با راه اندازی صندوق قرض الحسنه. الحسنه من با هدف ایجاد اشتغال ایجاد شده و به صورت گروهی فعالیت می کند. چهار گروه بیست نفره هیچ کس آنها ماهیانه بین ده تا بیست هزار توکن نقدی به صندوق کمک می کردند که با آن وام هر سال به پانزده نفر پرداخت می شد.
کم کم امکانات زیاد شد بعد با همکاری بزرگان و بزرگان شهر تصمیم گرفتند. توسعه بودجه و فعالیت به صورت تعاونی که با کمک همسایگان و پیگیری مجاری قانونی انجام شد.
طبق اساسنامه برای هر نفر حدود 350 هزار تومان سهم در نظر گرفته شد. آنها با کمک کارشناسان طرح هایی را تهیه کردند. برای این کار با نهادهایی مانند بسیج سازندگی برای اخذ وام همکاری کردند.
این تعاونی همچنین کلاس های آموزشی در زمینه کشاورزی برگزار می کند که کل شهرک از آن استفاده می کند. با توجه به ظاهر خشکسالی ها و با توجه به اینکه این شهرک در حوضه دریاچه ارومیه قرار دارد، سعی می کنند قایق را جایگزین کنند که آب کمتری مصرف می کند. برای همین سر کلاس کشت. کلزا در عوض گندم را آموزش می دهند.
هفده روستا در این منطقه وجود دارد که هشت روستای آن واقعاً محروم هستند. این گروه برای ارائه خدمات به این روستاها با اداره صنعت و کشاورزی قرارداد منعقد کرده و کالاهای اساسی را به قیمت دولتی خریداری و بین روستاییان توزیع می کند. تاکنون چندین تن شکر، برنج، مرغ و گوشت منجمد توزیع کرده اند.
آنها همچنین خدمات کم بهره ای را برای زنان سرپرست خانوار ارائه می دهند تا بتوانند قالیبافی را شروع کنند. پارچه چهارخانه هزینه های خود را تامین کنید
این تعاونی پس از دریافت کمک افراد نیازمند را رها نمی کند و به واسطه ها اجازه گروگان گرفتن آنها را نمی دهد. به همین دلیل است که آنها در بازاریابی و فروش مستقیم محصولات خود به آنها کمک می کنند.
همچنین گروه های جهادی در چارچوب این تعاونی تشکیل شده است که در مواقع سیل و زلزله به مردم کمک می کنند و معمولاً خانه های محرومان را بازسازی می کنند. این گروه تاکنون موفق به ساخت دو خانه 120 متری برای مستضعفان شده است.
باغداران این منطقه مجبور بودند برای جمع آوری محصول خود سبدهایی از تبریز بیاورند و برای فروش آماده کنند. این تعاونی در نظر دارد برای تامین این نیاز، کارخانه تولید سبد احداث کند.
در حال حاضر مردم منطقه بر این باورند که اگر همه تعاونی ها به این شکل پیش بروند، مشتاقانه از آن حمایت خواهند کرد. مردم همیشه به آنها مراجعه می کنند و به آنها می گویند که اگر تعاونی کود، سم، نهاده های دامی و سایر اقلام ضروری توزیع کند، خیالمان راحت خواهد شد. ممکن است نیاز به تشکیل تعاونی دیگری برای پوشش این نیازها باشد. یعنی هر چه تعداد تعاونی ها بیشتر باشد به مردم بیشتر خدمات داده می شود.