در اولین سفر استانی دولت چهاردهم به سیستان و بلوچستان، اجرای طرح 124 میلیارد تومانی محرومیت زدایی در این استان تصویب شد.
به گزارش ایسنا، دولت چهاردهم استان سیستان و بلوچستان را به عنوان اولین مقصد سفرهای استانی خود انتخاب کرد. رئیس جمهور حوالی ساعت 8 صبح پنجشنبه اول آذر وارد فرودگاه زاهدان شد. در این سفر محمدجعفر قائم پناه معاون اجرایی رئیس جمهور، محسن حاجی میرزایی رئیس دفتر رئیس جمهور، عبدالکریم حسین زاده معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس جمهور، زهرا بهروز آذر معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری حضور داشتند. ، علی ربیعی، مددکار اجتماعی، حسین افشین، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، علیرضا کاظمی. رئیس جمهور را فرزانه صادق ملواجرد وزیر آموزش و پرورش، وزیر راه و شهرسازی، محمد اتابک وزیر حراست و عباس علی آبادی وزیر نیرو همراهی می کردند.
پزشکان فرودگاه زاهدان مورد استقبال «مسعود بیجار» استاندار سیستان و بلوچستان و «مصطفی مهامی» نماینده ولی فقیه در استان قرار گرفتند.
در این سفر به احترام مردم مراسمی از جمله استقبال مردم برگزار نشد و رئیس جمهور در دیدار فعالان اقتصادی، سیاسی و فرهنگی، دانشگاهیان، دانشجویان و فرهیختگان، نخبگان و بستگان شهدای استان حضور یافت.
از پارک علم و فناوری زاهدان دیدن کنید
رئیس جمهور در اولین سفر خود از پارک علمی و فناوری استان سیستان و بلوچستان واقع در شهر زاهدان بازدید کرد. وی در این نشست ضمن بازدید از غرفه های مختلف پارک فناوری با نخبگان و فناوران حاضر در این نمایشگاه گفتگو کرد.
دیدار با فعالان اقتصادی و تجاری
برنامه بعدی رئیس جمهور در زاهدان حضور در نشست فعالان اقتصادی و تجاری سیستان و بلوچستان بود. دکتر پس از استماع دغدغه ها و مطالبات حاضران در جلسه گفت: به نفع ما نیست که ایران با این بینش و رهبری نسبت به سایر کشورها عقب مانده تر باشد. ما باید با هم این مشکلات را حل کنیم. ما برای نگرانی شما برنامه ریزی خواهیم کرد.
وی ادامه داد: هفته ای نیست که درباره مکران، خلیج فارس، مازندران و کریدورها جلسه ای نداشته باشم. قرار است از کارشناسان عالی رتبه علمی بین المللی برای مشاوره دعوت کنیم. این موضوع را با مدیریت در میان گذاشته ایم. ما باید بهترین باشیم و به جایگاهی برسیم که مناسب جامعه ما باشد.
پزشکان اضافه کردند: ما به شما اختیارات می دهیم. اینطوری در تهران نمی نشینیم و به آنها دستور می دهیم.
دیدار با فرهیختگان و نخبگان سیستان و بلوچستان
سومین برنامه مسعود بیزیکیان دیدار با فرهنگیان سیستان و بلوچستان بود. وی در این دیدار به بیان خاطراتی از دوران جوانی خود در سیستان و بلوچستان و مشکلات خود در خدمت به مردم این استان پرداخت. رئیس جمهور همچنین اعلام کرد: شما مردم استان در صورت تمایل این استان را به گلستان تبدیل می کنید. ما هر کاری که بتوانیم برای کمک انجام خواهیم داد. امکانات این استان اعم از مرزی و دریایی استثنایی است. هر هفته برای مکران، خلیج فارس، سیستان و بلوچستان جلسه داریم و از زمانی که مسئولیت را بر عهده گرفتم، همیشه به فکر این مناطق بودم. ما هر هفته در این زمینه فعالیت می کنیم، اما نیازمند کمک، همدلی و رفاقت مردم هستیم.
همچنین پزشکان با جمعی از بستگان شهدای استان دیدار و گفتگو کردند.
رئیس جمهور در این دیدار ضمن ادای احترام به همه شهدای استان و تجلیل از صبر، ایثار و استقامت خانواده های معظم شهدا، دستور پیگیری مسائل و مشکلات استاندار را صادر کرد.
در جلسه علما و سران طوایف شیعه و سنی شرکت کنید
رئیس جمهور در ادامه سفر خود به استان سیستان و بلوچستان با جمعی از علمای شیعه و سنی و سران طوایف این استان دیدار کرد. پزشکان در این جلسه گفتند: برنامه ریزی و تلاش برای رفع بی عدالتی ها، تبعیض ها و محرومیت ها در استان یکی از برنامه های مهم دولت است. در واقع وضعیت کنونی سیستان و بلوچستان با وجود توانمندی های فراوان زیبنده استان و مردم نجیب و نجیب و وفادار آن نیست و اساس دولت بر حل مشکلات استان، برخورد با مردم است. بر اساس عدالت و عدالت و جلب رضایت آنها. آنچه باعث دلسردی و ناامیدی مردم به ویژه جوانان می شود تبعیض و بی عدالتی است و اگر بتوانیم با عملکرد خود رضایت مردم را به دست آوریم هیچ قدرتی قدرت رویاپردازی کشورمان را نخواهد داشت.
رئیس جمهور همچنین با بیان اینکه برای خدمت به مردم آمده ایم و قرار نیست بر آنها مسلط شویم، تصریح کرد: تلاش می کنیم برای همه مشکلات استان راه حل پیدا کنیم و معتقدیم اگر دست به دست هم دهیم و یکدل باشیم. برای یکدیگر و با برادر بودن می توانیم بر همه مشکلات فائق آییم.
رئیس جمهور در این سفر فرصت حضور در جمع دانشجویان را از دست نداد. وی پس از استماع نظرات دانشجویان بر نقش آفرینی، مشارکت و مطالبه گری بیشتر جامعه دانشجویی برای کمک به دولت در اجرای عدالت و رفع تبعیض در جامعه تاکید کرد. برای اجرای عدالت موظف به انجام آن هستیم. در صورت اصلاح این فرآیندهای غلط، دانشجویان کشور نیز به عنوان قشر تأثیرگذار جامعه می توانند با تبیین دقیق و درست شرایط حاکمیت، دولت را در رسیدن به این مهم یاری کنند. انجام دهید
جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه سیستان و بلوچستان
رئیس جمهور در این سفر همچنین در جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان سیستان و بلوچستان شرکت کرد و ضرورت برنامه ریزی و توسعه را ابزارها و روش های علمی و داشتن چشم اندازی از هدف و مقصد مورد نظر دانست. : امروز سند چشم انداز ابلاغی مقام معظم رهبری را در اختیار داریم اما باید گفت آنچه امروز در کشور در برخی زمینه ها انجام می شود مطابق با آنچه در سند چشم انداز تاکید شده است نیست.
پذیرایی از فعالان سیاسی، اجتماعی و فرهنگی از رئیس جمهور.
دیدار با فعالان سیاسی، اجتماعی و فرهنگی استان آخرین دیدار از سفر فشرده یک روزه رئیس جمهور به سیستان و بلوچستان بود. وی در این دیدار پس از استماع دغدغه ها و مطالبات حاضران در جلسه گفت: کارهایی که انجام دادیم بدون حمایت مقام معظم رهبری امکان پذیر نبود که توانستیم استاندار بلوچ سنی را منصوب کنیم. قطعا با نظر مقام معظم رهبری بوده و بدون هماهنگی این اتفاق نمی افتد. به نظر او اگر می توانستیم استاندار عرب در خوزستان تعیین کنیم بدون هماهنگی این اتفاق نمی افتاد. وقتی در کردستان می توانیم استاندار کرد سنی را تعیین کنیم که تا به حال این اتفاق نیفتاده است، یعنی توانستیم آن هماهنگی را در روند پرونده ایجاد کنیم. این وحدت و انسجام است که می تواند ما را به پیش ببرد. اجماع درون دولت و توافق با مردم و تعهداتی که با مردم داریم.
مسعود مزیکیان بعدازظهر پنجشنبه در پایان سفر خود در گفت و گوی تلویزیونی با شبکه استانی سیستان و بلوچستان به تشریح نتایج سفر یک روزه خود به استان پرداخت.
وی گفت: در این سفر 34 همات برای پروژه های اجرایی امسال و سال آینده و 24 همات برای خط ریلی چابهار – زاهدان نیز اختصاص یافت. همچنین بانک ها قول تخصیص 20 همات به پروژه های این استان را داده اند و نهادهای اقتصادی نیز 70 همات در این استان سرمایه گذاری خواهند کرد. یعنی امسال و سال آینده 124 میلیارد تومان در این استان کار می شود.
مدشیان در بخشی دیگر از این گفتگو اظهار داشت: چشم انداز دولت راه اندازی سریع کریدور شمال به جنوب و همچنین اجرای طرح مکران است که مقام معظم رهبری در اجرای آن تاکید کردند. هر هفته مسئولان این پروژه ها گرد هم می آیند تا به سرعت آثار را آماده کنند. برای توسعه این استان از کارشناسان صاحب نام جهانی نیز استفاده می شود.
رئیس جمهور و هیئت همراه حوالی ساعت 21 زاهدان را به مقصد تهران ترک کردند.
در این سفر اعضای هیئت دولت نیز در برنامه های مختلف استان شرکت کردند و پروژه های مختلفی از جمله آغاز ریل گذاری خطوط ریلی خاش – چابهار را راه اندازی کردند.
انتهای پیام