نواندیش: جلسه ستاد هماهنگی و پشتیبانی اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش به ریاست معاون اول رئیس جمهور برگزار شد و توسعه مهارت آموزی و آموزش به عنوان دو اولویت اساسی معلم مطرح شد.
در این جلسه دکتر محمد مخبر با اشاره به عدم اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش بر ضرورت تشخیص این موضوع تاکید و وزیر آموزش و پرورش را ملزم به تدوین و ارائه برنامه عملیاتی و زمان بندی شده برای اجرای این امر کرد. سند تحول
معاون اول رئیس جمهور همچنین با تاکید بر اینکه اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش نیاز به کمیته و دبیرخانه چابکی دارد که بر تهیه نقشه راه متمرکز باشد، افزود: این کمیته باید اولویت ها و وظایف هر دستگاه را به تفصیل مشخص کند. زیرا اجرای سند تحول یک موضوع فراسازمانی است و باید نقش و وظایف هر سازمانی به وضوح مشخص شود.
معاون اول رئیس جمهور بر اهمیت و نقش آموزش و پرورش در توسعه و پیشرفت کشور تاکید کرد و تصریح کرد: این تصور نادرست است که بدون تغییر در آموزش و پرورش کشور را توسعه دهیم زیرا موتور محرک پیشرفت کشور از آموزش و پرورش آغاز می شود. بودن
دکتر مخبر ادامه داد: مقام معظم رهبری در سخنان خود بارها بر اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و نقش این دستگاه اجرایی در پیشرفت کشور تاکید کرده اند چرا که نقطه آغازین را به درستی شناسایی کرده اند. توسعه همه جانبه کشور در آموزش و پرورش صابن.
معاون اول رئیس جمهور نیز در ابتدای این دیدار با تبریک و گرامیداشت هفته بسیج گفت: هر گاه تفکر و روحیه بسیجی در کاری غالب شود، شاهد تحقق اهداف و امروز موفقیت های نهضت مقاومت بوده ایم. ارتش و در بخش های اقتصادی و فرهنگی. همچنین به واسطه فرهنگ و روحیه بسیجی است که ریشه و سرچشمه این فرهنگ از دوران دفاع مقدس شکل گرفت.
در این جلسه حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و دکتر حداد عادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی هرکدام در سخنانی تشکیل معلم را به عنوان امری مهم دانستند. قلب آموزش و پرورش و بر اهمیت توسعه دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه تربیت معلم به عنوان مهمترین آنها تاکید کرد. آنها اولویت را در تحول آموزش و پرورش برجسته کردند.
در این جلسه که معاون رئیس جمهور و مسئول سازمان امور اداری و استخدامی کشور نیز حضور داشتند، وزیر آموزش و پرورش گزارشی از جلسات برگزار شده برای اجرای سند تحول بنیادین ارائه کرد. آموزش و پرورش و بیان کرد: این سند شامل 23 هدف عملیاتی و 131 راهکار است و امروز این سند به سامانه ای تبدیل شده است که برای انطباق با این نظام نیازمند تصویب هر اقدام و برنامه ای در آموزش و پرورش است.
وی همچنین گزارشی از اقدامات کلیدی در اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش ارائه کرد و افزود: 7 طرح ملی در راستای اجرای سند تحول تدوین شده است که شامل مهارت آموزی، تربیت معلم، اوقات فراغت، فضا و تجهیزات آموزشی، مانع از پایه های بی سوادی، گفتمان سازی در مورد سند تحول و ایجاد سامانه سنجش و تضمین کیفیت نظام آموزشی عمومی کشور.
در ادامه این جلسه گزارشی از برنامه و آیین نامه اجرایی طرح ملی آموزش مهارت ارائه و توضیحاتی در خصوص تعداد و نسبت دانشجویان فنی و حرفه ای و دستیاران آنان از سال 1378 تا 1401 ارائه و اعلام شد که رشد آموزش فنی و حرفه ای در این دولت رشد مطلوبی داشته و تعداد دانش آموزان هنرستان ها از 600000 به بیش از 900000 افزایش یافته است.
در این جلسه پس از بحث و تبادل نظر در خصوص سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و ارائه نظرات و پیشنهادات مختلف برای اجرای این سند، مقرر شد وزیر آموزش و پرورش طرح اجرای طرح ملی آموزش مهارتی را در شورا ارائه کند. جلسه وزرا برای تصویب نهایی