زمانی که علیابن موسیالرضا (ع) در کنار یکی از ستونهای مسجد جامع ساوه نشسته و تکیه کرده بودند، این نوشتار ظاهر شده است.
به گزارش اسمارتک نیوز به نقل از عصر ایران، یک پژوهشگر تخصصی در زمینه خطوط و اسناد تاریخی. هنگامی که در حال بازدید از مسجد جامع ساوه بود، بهطور تصادفی با یک نوشتار یادگاری روبرو شد.
بعد از انجام تحقیقات علمی مشخص شد که این نوشتار، دستخط علیابن موسیالرضا، امام هشتم شیعیان میباشد.
مسجد جامع ساوه
منبع عصر ایران افزود که این دستخط بر روی یک تکه آجر خشت به ابعاد ۳۱ در ۳۱ نوشته شده است. احتمالاً در لحظهای که علیابن موسیالرضا در کنار یکی از ستونهای مسجد جامع ساوه نشسته بود، این نوشتار به وجود آمد.
نگارش یادگاریها در گذشته توسط شخصیتهای بزرگ و مهم اجتماعی، سیاسی و حتی پادشاهان رواج داشته است. و با کارکردی کاملاً متفاوت نسبت به نگارش یادگاریهای امروزی انجام میشده است.
در این دستخط تاریخی، امام هشتم شیعیان، علاوه بر بیان حضور خود در مسجد جامع ساوه، درخواست مغفرت برای همه و همچنین ذکر نام پنج نفر را ذکر کرده است. در پایان، تاریخ حضور خود در این مکان را نیز ثبت کرده است. اگرچه خواندن این قسمت از دستخط بسیار دشوار است، اما علما و محققان پس از تجزیه و تحلیل آن، تاریخ ۲۰۱ هجری قمری را بهدست آوردهاند.
سال ۲۰۱ هجری قمری طبق اسناد معتبر اسلامی، زمانیاست که امام رضا (ع) سفر خود را از مکه و مدینه به سمت مرو آغاز کرده بود.
پیش از این تصور میشد این سفر از مسیر بصره، خوزستان، فارس، یزد و در نهایت خراسان بودهاست. اما حالا کشف این دستخط نشان میدهد در تایید مسیر یاد شده ابهاماتی وجود دارد.
هنوز به درستی معلوم نیست که آیا سفر علیابن موسیالرضا به ساوه در ادامه همان سفر اصلی به مرو بوده یا نه.
از سویی دیگر در برخی کتب حتی به یک سفر مخفیانه ایشان به قزوین هم اشاره شده. و حالا با کشف این دستخط، این احتمال هم تقویت شده که شاید او در سفری مخفیانه به قزوین، در مسجد جامع ساوه شب را گذرانده باشد.