به گزارش رکنا، امروز 30 آبان 1403 در جشن تولد 127 سالگی اش. نیما یوشیج برای اولین بار چندین دست نوشته و عکس خانوادگی از این شاعر نوآور رونمایی شد.
نشست شعر به مناسبت تولد نیما یوشیج با ارائه عکس و دست نوشته های منتشر نشده شاعر صبح امروز در خانه موزه نیما یوشیج محله دزاشیب تجریش برگزار شد.
در این مراسم کیک تولدی به مناسبت 30 آبان سالروز تولد پدر شعر نو ایران تهیه شد که با حضور شاعران مازنی بریده شد و برای اولین بار چند عکس خانوادگی و دست نوشته های نیما تهیه شد. یوشیج. آنها توسط پسرش شراگیم یوشیج معرفی شدند.
رضا باقری مدیر خانه موره نیما در سخنانی گفت: امروز 30 آبان ماه سالروز تولد پدر شعر نو فارسی است و پس از 127 سال به یاد او گرد هم می آییم.
وی ادامه داد: خانه موزه نیما یوشیج در سال 1327 توسط نیما خریداری شد، البته با پیشنهاد جلال و سیمین، اما به دلیل تنگنای مالی نیما تا حدودی ساخته و مسکونی شد.
باقری با اشاره به سکونت 11 ساله این شاعر در این خانه گفت: خانواده آن را به دلیل تنگنای مالی به قیمت 95 هزار تومان به سرهنگ بازنشسته فروختند. این خانه از فهرست آثار ملی حذف شد، اما در سال 2018 این خانه حذف شد. این مرمت که خریداری و تبدیل به موزه شد، دو سال طول کشید و سه سال است که میزبان دوستداران نیما بوده است.
وی افزود: بسیاری از علاقه مندان می پرسند که چرا در خانه نیما وسایلی وجود ندارد؟ اما مرحوم دانشور تا سال 1392 در قید حیات بود و در خانه موزه نیما اقلام بیشتری وجود دارد، بنابراین این خانه کمتر از نیما وسایل شخصی دارد.
در ادامه میشم زندی، مدیرعامل موسسه فرهنگی هنری مردمی نیما و نیما پژوه گفت: نیما برای ما بیش از یک شاعر است، او معمار اندیشه مدرن است. ورود ما از فضایی کلاسیک به فضایی جدید و پدیدارشناسانه. یکی و امروز بیش از هر زمان دیگری نیاز به شناخت نیما دارد.
وی با اشاره به اینکه کارهایی انجام شده و این مکان می تواند محل تجمع اهالی فرهنگ و هنر باشد، گفت: جای بسیاری از دوستان و علمای نیما امروز خالی است و این خانه باید مملو از دوستدارانش باشد، نیما محل آشتی مازندرانی و ایرانیان. متأسفانه نیما پس از صد سال هنوز رها شده است. متولیان سیاست های فرهنگی کشور باید مسیر را تقویت کنند.
وی افزود: این خانه ورودی ندارد اما هر اتاق یک ورودی و یک خروجی دارد. این مربوط به دید نیما است. معماری این خانه دویست سال از معماری ما جلوتر است. متأسفانه نیما را مصادره کرده ایم و به طرق مختلف ارائه می دهیم و این خانه باید محل رفت و آمد نیماشناسان باشد. نیما مختصات فکری خاصی دارد.
وی گفت: اگر قرار است برای نیما اتفاقی بیفتد، نباید او را با افکار سنتی نقاشی کنیم، او نحو زبان مادری خود را در شعر آورده است، به نحو زبان پایبند است، مضمون نیما این است. بسیار قابل بحث است و در کارگروه ها باید متخصصان در این مورد صحبت کنند.