بازار؛ گروه راه ها و خانه ها: مهرداد بذرپاش در مراسم امضای قرارداد تجهیز و بهره برداری از پایانه های کانتینری و کالای عمومی بندر شهید بهشتی چابهار با جمهوری هند، تاکید کرد: بندر چابهار نقش بسیار راهبردی در بازوی شرقی کشور دارد. کریدور شمال – جنوب و می تواند به چندین نقطه دسترسی داشته باشد: این بندر می تواند کشورها و شهرهای مختلف را از طریق جاده ها و خطوط ریلی قابل دسترسی کند، بنابراین در کریدور شمال به جنوب به ویژه در شاخه شرقی آن نقش بسیار استراتژیک دارد.
میزان سرمایه گذاری هند در قرارداد توسعه بندر چابهار 370 میلیون دلار خواهد بود که انتظار داریم در آینده این رقم افزایش یابد.
وی در خصوص قرارداد تجهیز و بهره برداری از پایانه های کانتینری و کالای عمومی بندر شهید بهشتی چابهار بین هند و ایران، ادامه داد: میزان سرمایه گذاری طرف هندی در قرارداد توسعه بندر چابهار 370 میلیون دلار خواهد بود که البته این انتظار را داریم. رقمی که در آینده افزایش خواهد یافت.
بذرپاش در خصوص توسعه زیرساخت های کریدور و توسعه ناوگان برای حمل بیشتر کالا گفت: توسعه زیرساخت کریدور هم اکنون در دستور کار بوده و توسعه نرم افزاری نیز در برنامه است. بخشی از رشد 58 درصدی ترافیک در کشور به دلیل رشد نرم افزارهای مرتبط با این حوزه است. آنچه مشخص است این است که بین ایران، چین و هند یک خط کانتینری وجود دارد و در سال 1402 نرخ ترانزیت این خط بیش از 154 درصد رشد داشته است.
رشد ترافیک این خط در سال 1403 ادامه دارد و با توسعه بندر شهید بهشتی چابهار انتظار داریم شاهد رشد این میزان تردد باشیم.
وی یادآور شد: رشد ترافیک این خط در سال 1403 ادامه دارد و با توسعه بندر شهید بهشتی چابهار امیدواریم شاهد رشد این میزان تردد باشیم.
وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به این سوال که آیا توسعه گردشگری در بندر چابهار در دستور کار قرار دارد، گفت: تبدیل شدن به منطقه گردشگری یکی از اهدافی بود که در بندر چابهار تعریف شد و تعریف شهرهای مناطق ساحلی که ممکن است ظرفیت های متفاوتی داشته باشند. ایجاد زمینه گردشگری در این منطقه در دستور کار قرار دارد.
بذرپاش در ادامه تکمیل ظرفیت کشتیرانی را نیز به طور جدی در دستور کار قرار داد و گفت: در تلاش هستیم تا با مذاکرات مشترک یک شرکت کشتیرانی مشترک ایجاد کنیم که بتواند به طور جدی تجارت را در این بندر و سایر بنادر توسعه دهد.
تکمیل راه آهن چابهار – زاهدان می تواند در خدمت حوزه ریلی این منطقه باشد و امیدواریم این خط در سال 1403 به بهره برداری برسد تا کالاهای بندر چابهار از طریق این خط به شمال کشور ارسال شود. .
بذرپاش ادامه داد: تکمیل راه آهن چابهار – زاهدان می تواند در خدمت حوزه ریلی این منطقه باشد و امیدواریم این خط در سال 1403 به بهره برداری برسد تا کالاهای بندر چابهار به شمال کشور ارسال شود. از طریق این خط
باید حجم تردد از بندر چابهار را به طور جدی افزایش دهیم که شاهد آن رشد 154 درصدی تردد از خط کانتینری ایران، چین و هند است.
وی ادامه داد: امیدواریم با توسعه بندر چابهار میزان تردد از این بندر به طور جدی افزایش یابد و با وجود اینکه هم اکنون بیشتر تردد کشور از بندر شهید رجایی انجام می شود اما برنامه هایی برای افزایش این میزان در دست اقدام داریم. تردد از بندر چابهار به لیت به طور جدی در حال افزایش است، رشد 154 درصدی تردد از خط کانتینری ایران، چین و هند می تواند گواه این موضوع باشد.
بذرپاش ادامه داد: این شروعی برای روابط بهتر دو کشور است و امیدواریم با این قرارداد شاهد توسعه روابط ایران و هند باشیم.