به گزارش بازار، عیسی بزورزاده امروز (دوشنبه) در نشست خبری افزود: این شورا با نهادینه سازی مناسب در حوزه آب های ژرف تشکیل و جلسات متعددی در ذیل آن برگزار شده است.
وی ادامه داد: دو کمیته بسیار مهم این شورا شامل کمیته علمی و فنی و همچنین کمیته عملیاتی و اجرایی فعالیت های لازم در آب های عمیق را پیگیری خواهند کرد.
سخنگوی صنعت آب خاطرنشان کرد: طرح های مطالعاتی در کمیته علمی بررسی و در صورت تایید در کمیته عملیاتی و اجرایی پیگیری می شود.
بزرگ زاده تصریح کرد: هم اکنون چندین پروژه آب های عمیق در دست بررسی است و تاکنون هفت حلقه چاه عمیق حفر شده که سه حلقه آن در سیستان، چهارمین در بلوچستان و پنجمی در منطقه طبس حفر شده است.
وی ادامه داد: در بودجه نزدیک به یک میلیارد وام برای پروژه های آب های عمیق و پروژه های فناورانه در نظر گرفته شده است.
این مسئول افزود: هدف اولیه حفاری 10 حلقه چاه عمیق بود که باید مورد بررسی مجدد قرار گیرد.
افزایش 305 درصدی بارندگی در مهرماه
وی با بیان اینکه در اولین ماه سال آبی جاری 8.4 میلی متر باران در سراسر کشور باریده است، افزود: این میزان نسبت به سال گذشته که 2.1 میلی متر بارندگی داشتیم 305 درصد افزایش داشته است.
سخنگوی طرح های ملی هیدرولوژی درصد فعلی سدهای کشور را 41 درصد عنوان کرد و گفت: امسال ذخیره مخازن سدها 13 درصد رشد داشته که نشان از بهتر شدن وضعیت آب دارد.
بزرگزاده در عین حال خاطرنشان کرد: برخی از سدهای کشور مانند خراسان رضوی و سور و تهران دارای مشکل هستند و طرح های اضطراری برای تامین آب در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: اکنون تمرکز پروژه های آبرسانی در استان فارس است در حالی که وضعیت چاه های سیستان و بلوچستان اصلا خوب نیست.
سخنگوی طرح های ملی آب با بیان اینکه هیرمند هیچ کمکی به آب چاه های سیستان نکرده است، افزود: طرح های مختلفی برای آبرسانی به سیستان و بلوچستان طراحی شده است و هم اکنون طرح های آبرسانی سیستان و بلوچستان به عنوان طرح های آبرسانی به سیستان و بلوچستان است. فعال ترین. طرح های تامین آب در کشور
بزرگزاده گفت: رهاسازی آب هیرمند همچنان در دستور کار است و در این زمینه کوتاهی نخواهیم کرد.
وی افزود: آب هیرمند برای مصارف کشاورزی خواهد بود اما طرح هایی که در حال اجراست مصرفی و بهداشتی خواهد بود.
سخنگوی صنعت آب از بررسی وضعیت منابع آب در حدود هزار شهر کشور خبر داد و گفت: میزان آب موجود در این شهرها و میزان نیاز آن رصد می شود و آیا مغایرتی وجود دارد یا خیر. آب موجود و نیاز به آب، طرح اضطراری برای آنها طراحی خواهد شد.
بزرگ زاده با اشاره به اینکه همچنان نیازمند واردات برخی از قطعات مورد نیاز دستگاه های آب شیرین کن هستیم، گفت: تلاش بر این است تا با کمک شرکت های دانش بنیان تمامی قطعات مورد نیاز در داخل کشور طراحی و ساخته شود.
وی با تاکید بر اولویت پروژه های آبرسانی در سیستان و بلوچستان، خاطرنشان کرد: سه برنامه کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت در این راستا طراحی شده است.
سخنگوی صنعت آب بیان کرد: طرح های کوتاه مدت اورژانس با اعتباری بیش از 4.5 میلیارد تومان در حال اجراست.
بزرگ زاده ادامه داد: طرح های میان مدت با اعتباری بیش از 11 هزار میلیارد تومان در دست اهرا است و طرح بلند مدت انتقال آب دریا 13 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی افزود: تاکنون بیش از 60 میلیارد تومان برای پروژه انتقال آب دریا تامین اعتبار شده و در 13 نقطه کار در حال انجام است.
سخنگوی صنعت آب گفت: طرح تامین آب سفره های شرق برای سیستان و بلوچستان نیز با اعتباری معادل 11.5 میلیارد تومان در حال اجراست.
بزرگزاده ادامه داد: به این ترتیب ایده اساسی برای تامین آب مورد نیاز مردم سیستان و بلوچستان تدوین شده است تا مردم دغدغه ای نداشته باشند.
وی افزود: 280 میلیون مترمکعب آب برای منطقه سیستان و بلوچستان شیرین سازی می شود که 50 میلیون مترمکعب آن به مکران اختصاص می یابد.
سخنگوی طرح های ملی هیدرولوژی درباره طرح احداث سدهای زیرزمینی گفت: این سدها را نمی توان در جایی ساخت، زیرا دستکاری در طبیعت فقط باید بر اساس نظر مراجع تخصصی باشد.
بزرگزاده متولی اصلی پروژه سد زیرزمینی را وزارت جهاد کشاورزی معرفی کرد و ادامه داد: وزارت نیرو در این امر ورود خواهد کرد.
وی افزود: طراحی سدهای زیرزمینی بسیار کوچک است و می تواند مکمل آبخیزداری باشد.
سخنگوی پروژه های ملی صنعت آب از وجود 700 پروژه نیمه تمام در حوزه آب خبر داد و گفت: با توجه به هزینه های بالای این طرح ها در اولویت قرار گرفتند.
بزرگزاده ادامه داد: برای اولویت بندی این پروژه ها سه معیار صرفه اقتصادی، کارایی اجتماعی، بودجه مورد نیاز و بهره وری سریع در نظر گرفته شد.
وی افزود: با توجه به این سه معیار، پروژه ها اولویت بندی شدند و از 700 پروژه، 300 پروژه اولویت دار تعیین شد.
سخنگوی صنعت آب گفت: اکنون از این 300 پروژه تقریبا 50 پروژه اجرا شده و مابقی در حال انجام است.
بزرگزاده از توجه ویژه دولت سیزدهم به تامین مالی پروژه های آبی کشور خبر داد و گفت: امسال بودجه این طرح ها نسبت به سال گذشته 135 درصد افزایش داشته است.
وی خاطرنشان کرد: تامین آب در وزارت نیرو از اهمیت بالایی برخوردار است به همین دلیل اولویت با پروژه های آبرسانی است.