به گزارش بازار، در جلسه علنی صبح امروز (چهارشنبه 10 آذرماه) شورای اسلامی شهر در جریان بررسی جزئیات لایحه برنامه هفتم توسعه با الحاق یک بند به ماده 21 این لایحه با 151 رأی موافق. 2 رای مخالف و 4 رای ممتنع. در مجموع، 191 نماینده حاضر در اتاق موافقت کردند.
بر اساس این بند الحاقی؛ آیین نامه های مورد نیاز این قانون در مواردی که مهلت خاصی برای تصویب آن تعیین نشده باشد پس از لازم الاجرا شدن این قانون حداکثر تا پایان سال 1402 تهیه و به تصویب هیأت وزیران خواهد رسید. دستگاه ها موظف به تهیه و ابلاغ برنامه ها، دستورالعمل ها، بسته های اجرایی، شیوه نامه ها و موارد دیگر هستند و با ایجاد سازمان دیجیتال ولی مهلت خاصی پیش بینی نشده است، موظف به تهیه و تصویب تا پایان سال 1402 می باشند. آن عمل
سپس نمایندگان با 127 رأی موافق، 29 رأی مخالف و 12 رأی ممتنع از مجموع 191 نماینده حاضر در صحن با الحاق یک بند به ماده 24 این لایحه موافقت کردند.
بر اساس این بند الحاقی؛ دولت موظف است مشاغل آتش نشانی و تشعشعات را یکی از سخت ترین و زیان آورترین مشاغل بداند. در طول اجرای برنامه، قانون حفاظت رادیولوژیکی مصوب 30 فروردین 1368 معتبر تلقی می شود.
گفتنی است نماینده دولت به دلیل مغایرت این ماده با ماده 75 و وجود بار مالی و لزوم تعیین کارهای سخت و زیان آور توسط شورای عالی حفاظت فنی با این الحاق مخالفت کرد.
در ادامه نمایندگان با طرح رفع ابهام جبار کچچینی نژاد در خصوص ماده 18 با 145 رأی موافق، 22 رأی مخالف و 6 رأی ممتنع از مجموع 191 نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.
جبار کچچینی نژاد در تشریح پیشنهاد خود با تاکید بر لزوم نوسازی مدارس، رقم پیش بینی شده برای این امر را کمتر از 10 تلاش در سال دانست و تاکید کرد: 100 هزار کلاس درس باید نوسازی شود و 3 میلیون دانش آموز در خطر هستند. علاوه بر این، 7800 مدرسه فیدر در مناطق محروم وجود دارد.
محسن زنگنه نیز در این خصوص اظهار داشت: هر کدام 75 درصد تلاش است و این 2 دهم درصد به معنای 15 تلاش در سال است، در برنامه مفاد داریم که نیاز به منابع دارد، در حال حاضر وضعیت نوسازی حوزه آموزش، دانشگاه ها و فرهنگیان نامناسب است و ما می خواهیم فرمایشات رهبر معظم انقلاب در خصوص دانشگاه فرهنگیان و محل تربیت معلم را اجرا کنیم، سال گذشته مکان های مربوط به دانشگاه ها داده شد، بنابراین اگر بخواهیم به دستورات دانشگاه فرهنگیان عمل کنیم. مقام معظم رهبری و سند اعظم در حوزه آموزش و پرورش و برای انجام آموزش و پرورش نیاز به منابع، مکان، دانشگاه و هیئت و شورا داریم، لذا برای اطمینان از تحقق وظایف این برنامه، این حکم صادر شده است.
دکتر محمدباقر قالیباف رئیس شورای اسلامی در تشریح این ماده گفت: منظور از مالیات بر ارزش افزوده 2 دهم درصد است نه 9 درصد.
بر اساس تصریح ماده 18 لایحه برنامه هفتم توسعه؛ دولت موظف است 2 دهم 9 درصد ارزش افزوده را برای تخریب، بازسازی، نوسازی و تجهیز مدارس دولتی به سازمان نوسازی و تجهیز مدارس کشور و فرهنگیان، شهید رجایی و دانشگاه فنی و حرفه ای اختصاص دهد. .