به گزارش بازار، احمد احمدپور روز یکشنبه در گفت وگویی برآورد کرد: بیش از 30 میلیارد ریال از این محصول کشاورزی در جنوب کرمان خسارت دیده است.
وی افزود: با توجه به بارندگی چند روز پیش ممکن است قسمت دیگری از محصول ترش شود و علائم آن چند روز بعد ظاهر می شود بنابراین میزان خسارت افزایش می یابد.
بیشترین خسارت در جیرفت و عنبرآباد.
احمدپور بیشترین خسارت را در شهرستان های جیرفت و عنبرآباد بیان کرد و ادامه داد: حدود 80 درصد محصول خرمای جیرفت از بین رفت و این محصول 23 میلیارد ریال خسارت دید.
وی افزود: 30 هزار هکتار از مزارع زیر کشت جنوب کرمان حاصلخیز است و سال گذشته 220 هزار تن خرما در جنوب استان تولید کردیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان تصریح کرد: با وجود هشدارهای هواشناسی امکان برداشت سریع وجود ندارد زیرا برخی ارقام دیرتر می رسند و همچنین به راحتی نمی توان نیروی کار برای تاریخ برداشت پیدا کرد.
وی در پاسخ به وضعیت بیمه محصول، بیمه را برای کشاورزان جذابیتی ندارد و افزود: میزان حق بیمه و پرداخت خسارت مناسب نیست.
وی بیان کرد: خرما یکی از محصولاتی است که ضریب ریسک بالایی دارد و شرکت های بیمه تمایل چندانی به پذیرش آن ندارند.
احمدپور افزود: گزارش خسارت را به بیمه ارائه کرده ایم تا کارشناسان خود را برای بررسی محصولات کشاورزانی که باغات خود را بیمه کرده اند بفرستند.
خسارت بیمه مسئولیتی ندارد.
وی یادآور شد: غرامتی که بیمه پرداخت می کند جوابگوی خسارت کشاورز نخواهد بود به همین دلیل اصرار داریم مدیریت بحران استان، کشور و وزارت کمک به نحو احسن انجام شود.
احمدپور ادامه داد: بیمه خرما و مرکبات باید به روش بیمه ای ترجیحی یا مبتنی بر عملکرد باشد، بسته به حجم و نوع محصول نرخ بالاتری داده می شود و خسارت بر اساس نرخ و با پرداخت بالاتر پرداخت می شود.