به گزارش خبرنگار مهر، رقابت های لیگ نخبگان آسیا در حالی ادامه دارد که استقلال و پرسپولیس به ترتیب با 4 و 3 امتیاز برای صعود از مرحله گروهی لیگ برتر آسیا مشکل دارند. در عین حال باید سه دیدار پیش رو را نیز با موفقیت پشت سر بگذارند که کار دشواری در مبارزه با تیم هایی مانند الاهلی، النصر و الهلال عربستان دارد.
تیم فوتبال ایران در 5 هفته ابتدایی در مقابل تیم هایی مانند السد، الریان قطر و پاختاکور ازبکستان نتایج خوبی کسب نکرد، بنابراین تضعیف فوتبال باشگاهی ایران در جدال با تیم هایی دیده می شود. چیزی برای گفتن قبل از ظاهر شدن این.
مرتضی اسدی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اهمیت توجه و سرمایه گذاری روی بازیکنان و مربیان خارجی به دور باطل مربیانی که از روش های غیرحرفه ای و غیرفوتبالی برای تیم گیری استفاده می کنند اشاره کرد که در ادامه می خوانید:
گذشته آینه عبرت است نه افتخار.
کارشناس فوتبال ایران در پاسخ به اولین سوال مبنی بر اینکه چرا فوتبال باشگاهی ایران نتایج خوب و بازی های تاکتیکی خوبی مقابل تیم های آسیایی کسب نمی کند، گفت: مدام به گذشته و افتخاراتی که در قرن گذشته به دست آوردیم تمرکز می کنیم و وجود ندارد. بسیاری از آنها.” ما می دهیم هر ماه و هر سال صنعت فوتبال با استعدادهای جدید و علم جدید ظهور می کند، اما همچنان می گوییم در گذشته اقتدار پیدا کرده ایم و افتخار می کنیم و پیر و ریشه دار هستیم.
وی که سال ها به عنوان کاپیتان در تیم های مختلف مانند تراکتور تبریز بازی کرده است، افزود: قطعا فوتبال اصیل داریم. بدون شک هواداران خوبی داریم اما ساختاری برای بهبود نداریم. یک تیم تعبیه شده نیز به توجه تعبیه شده می خواهد. بحث فقط سن و سال نیست، بلکه همین موضوع دلیل تمرکز بیشتر روی صنعت فوتبال است که می تواند در این برهه به جامعه کشور کمک زیادی کند. گذشته باید برای ما درسی باشد که با استفاده از خلاقیت بازیکنان ایرانی توانستیم مقابل کشورهای عربی پیروز شویم اما اکنون چیزی برای ارائه نداریم.
ما به دنبال مشاوره هستیم نه برنامه ریزی.
اسدی مشکلات زیرساختی فوتبال باشگاهی در کشور را برشمرد و خاطرنشان کرد: هر ساله برای اخذ مجوز حرفه ای رایزنی می کنیم و به زیرساخت ها توجه نمی کنیم. پروژه استانداردسازی بسیار مهم است اما باید خیلی زودتر انجام می شد. ورزشگاه آزادی نباید آنقدر تعطیل می شد که استقلال و پرسپولیس برای میزبانی از ورزشگاه های دیگر التماس می کردند.
یک کارشناس فوتبال ایران با انتقاد از مدیران ارشد فوتبال و ورزش گفت: این برنامه ریزی را در سطح کلان و ملی انجام دهند. ما نباید فقط یک ماه و در نهایت یک سال بکشیم. ما نیاز فوری به این داریم. ما دائماً کارهای غیرحرفه ای انجام می دهیم.
نیمی از پول به دوندگان می رسد.
این مربی که در باشگاه های فوتبال کشورش فعالیت می کند از دخالت های بی جا در امور بسیار مهم فوتبال انتقاد کرد. وی با مثالی از روند تعیین سقف بودجه برای قراردادها گفت: کار کاملا غیرحرفه ای بود. بازیکن زیر 100 میلیون به 10 میلیارد تومب رسید که نیمی از آن به دلال می رسد نه بازیکن! همه چیز بر اساس روابط بود و قانون به حساب نمی آمد.
چرخه مربیان متروک است
اسدی علم و فناوری مربیان لیگ برتر برای مسابقات بین المللی را برجسته کرد: نگاهی اجمالی به مربیان لیگ برتری در سال های اخیر. من نمیخواهم چیزی را نابود کنم، اما میخواهم ببینی چرا مدام از یک تیم به تیم دیگر میروند. چرا فقط یک سرمربی با فلان مدیرعامل قرارداد می بندد؟ برخی از این مردان برای گرفتن یک تیم وارد روابط غیر فوتبالی می شوند که جایی در ورزش ندارند. مربی می خواهد تیم تشکیل دهد و به مدیرعامل باشگاه قول می دهد که اسپانسر بیاورد.
ما یک دنیا عقب هستیم!
کارشناس فوتبال ایران در خصوص تضعیف تیم های فوتبال ایران در مسابقات بین المللی خاطرنشان کرد: ما بازیکن و مربی خوب خارجی نمی آوریم. ما کلاس های پیشرفته با جدیدترین علم روز دنیا را برای مربیان خود برگزار نمی کنیم. ما دائما به دنبال ایجاد قوانین دلخواه هستیم و توجهی به ایجاد زیرساخت های سخت افزاری نداریم. نتیجه این خواهد بود که ما یک دنیا در فوتبال جهان عقب خواهیم بود.
او در بخش پایانی سخنان خود یادآور شد: مسئله آوردن کریستیانو رونالدو نیست، بلکه برنامه ریزی کلان و ملی است که می تواند به کل کشور کمک کند.