به گزارش خبرگزاری مهر، امین حسین رحیمی وزیر دادگستری از کنستانتین چوچینکو وزیر دادگستری فدراسیون روسیه و هیئت همراه وی استقبال کرد.
رحیمی در این دیدار ضمن خیرمقدم و آرزوی سفری خوش برای وزیر دادگستری روسیه و همراهانش، برگزاری کنفرانس بزرگ حقوقی سن پترزبورگ در اردیبهشت 1402 را رویدادی تاریخی و مثال زدنی دانست و ابراز امیدواری کرد که دستاوردهای این کشور به دست آید. می توان از این رویداد بزرگ به نفع ملت ها استفاده کرد.
وزیر دادگستری با اشاره به اینکه برخی از کشورهای غربی و در راس آنها آمریکا خود را حافظ دنیا معرفی می کنند، تصریح کرد: تحریم های یکجانبه و ظالمانه آمریکا مشکلاتی را به خصوص در تامین دارو برای برخی ایجاد کرده است. کشورهایی از جمله ایران و روسیه. این تحریم ها به ویژه در حوزه پزشکی نقض جدی حقوق بشر تلقی می شود و باید تلاش کنیم تا این اقدامات ظالمانه و تحریم ها را نقض حقوق بشر در سطح بین المللی معرفی و پیگرد قانونی کنیم.
رحیمی یکی دیگر از سیاست های آمریکا و متحدانش را نفوذ در مجامع بین المللی خواند و گفت: مجامع بین المللی باید طبق قانون از مظلوم حمایت کنند اما امروز می بینیم که در موضوع غزه و نحوه عملکردشان منفعل هستند. ما باید از ابزارهای قانونی برای مقابله با این اقدامات یکجانبه استفاده کنیم.
وزیر دادگستری کشورمان روابط با روسیه را بسیار خوب توصیف کرد و گفت: چهار قرارداد بین دو کشور منعقد شده است که شامل انتقال محکومان، کمک در امور قضایی و کیفری و استرداد مجرمان است. علاوه بر این، تهیه یک یادداشت جامع راهبردی مهم بین دو کشور در مراحل پایانی خود قرار دارد.
وی در خصوص تقویت همکاری ها در قالب گروه بریکس، سازمان همکاری شانگهای و اتحادیه های صنفی منطقه ای را ضروری دانست و از پیشنهاد تشکیل کارگروه مشترک وزرای دادگستری اعضای بریکس استقبال کرد و گفت: امروز 5 تفاهم نامه همکاری امضا شد. امضا خواهد شد که یک گام ارزشمند، یک برنامه همکاری دو ساله است. تفاهم نامه موسسات غیرانتفاعی و تفاهم نامه بین دانشگاه علوم قضایی ایران و روسیه می تواند در انتقال تجربیات و بهبود موثر باشد. سطح روابط حقوقی دو کشور
پیشنهاد تشکیل یک گروه مشورتی متشکل از وزرای دادگستری کشورهای عضو بریکس
در ابتدای این دیدار، کنستانتین چوچینکو، وزیر دادگستری فدراسیون روسیه نیز با قدردانی از اهمیت اولین نشست مشترک وزرای دادگستری ایران و روسیه، این نشست را زمینه ساز همگرایی و هم افزایی بین دو کشور عنوان کرد. تهران و مسکو در حوزه حقوقی و قضایی گفت: امروز اسناد مهمی امضا می شود که زمینه ساز توسعه روابط حقوقی دو کشور می شود، امروز فرصت بحث و بررسی و بررسی چشم اندازها و توانمندی های دو کشور فراهم شد. توسعه همکاری های دو کشور
وی افزود: امروز شاهد تاثیر روابط سیاسی چند کشور بر نهادها و بنیادهای حقوق بشری هستیم که به همین دلیل دفاع از بنیادهای حقوق بشری مستلزم تضمین منافع این کشورهاست. ارزش های غربی بنیان های جامعه و خانواده را در دو کشور ایران و روسیه ویران می کند. بر این اساس و شرایط کنونی، مهم است که با توسعه همکاری های راهبردی و ایجاد سیاست های دولتی و نهادهای غیردولتی که در هر شرایطی وظیفه دفاع از حقوق شهروندان را بر عهده دارند، با چالش های پیش رو به طور موثر مقابله کنیم.
چوچینکو، با ارزیابی کافی ظرفیت و اختیارات وزارتخانه های دادگستری دو کشور برای ایجاد چشم انداز مشترک و انجام ابتکارات قانونی برای دفاع از حقوق و آزادی های شهروندان، حاکمیت قانون و تحکیم مبانی حقوقی، بیشترین میزان را دارد. مهم وظیفه وزارت دادگستری روسیه توسعه و به روز رسانی سیستم کیفری و اجرایی و دفاع از ارزش های اخلاقی و سنتی بومی و همچنین ارزش های انسان دوستانه به ویژه در زمینه های حقوقی و قضایی است و گفت: ما تمایل داریم که بحث در مورد طیف گسترده ای از موضوعات مشترک با هدف ایجاد ابزارهای قانونی برای مبارزه با تحریم ها، موضوعات مرتبط با نوآوری در قانون گذاری و توسعه همکاری ها و فعالیت ها. بررسی موسسات علمی.
وی ضمن استقبال از الحاق جمهوری اسلامی ایران به برجام، همکاری در این سازمان را استراتژیک توصیف کرد و تصریح کرد: با توجه به افزایش تعداد اعضای بریکس، پیشنهاد می شود گروه مشورتی متشکل از وزیران تشکیل شود. دادگستری کشورهای عضو با هدف شناسایی محورهای فعالیت و فعال سازی تشکیل می شود، ابتکارات مشترک و تبادل تجربیات موفق شکل گرفته و اسناد آنها در حاشیه دوازدهم کنفرانس بین المللی حقوقی در سن پترزبورگ در پایان به امضا می رسد. ماه ژوئن . سال آینده.
چوچینکو در پایان با دعوت از وزیر دادگستری کشورمان برای سفر به روسیه و شرکت در دوازدهمین کنفرانس بین المللی حقوقی در سن پترزبورگ، توسعه روابط حقوقی قضایی بین دو کشور را مورد تاکید قرار داد.
در این دیدار مقامات حقوقی و قضایی وزارت دادگستری دو کشور در خصوص مسائل دوجانبه و راهکارهای توسعه همکاری ها و ارتقای سطح روابط دوجانبه تبادل نظر کردند.
امضای 5 سند همکاری دوجانبه
در حاشیه دیدار وزرای دادگستری ایران و روسیه، طرفین 5 سند همکاری دوجانبه را امضا کردند:
موافقت نامه همکاری در زمینه فعالیت های آموزشی و علمی بین دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری جمهوری اسلامی ایران و موسسه فدرال آموزش عالی امور مالی دولتی (دانشگاه دولتی دادگستری تمام روسیه)
قرارداد همکاری مرکز وکلای دادگستری (کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده) جمهوری اسلامی ایران و کانون وکلای فدرال روسیه
یادداشت تفاهم بین سازمان تعزیرات حکومتی جمهوری اسلامی ایران و سرویس فدرال ضابطین قضایی فدراسیون روسیه برای سالهای 1403 و 1404
یادداشت تفاهم همکاری بین وزارت دادگستری جمهوری اسلامی ایران و وزارت دادگستری فدراسیون روسیه به منظور همکاری در زمینه ضوابط قانونی برای فعالیت موسسات غیرانتفاعی.
تفاهم نامه همکاری بین وزارت دادگستری جمهوری اسلامی ایران و وزارت دادگستری فدراسیون روسیه برای سال های 1403 و 1404