به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری شهاب، روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارونوت با انتشار بیانیه دانیل چاموویتز، مدیر دانشگاه بن گوریون واقع در بیر شوا، اعلام کرد که از 7 اکتبر 2023 بیش از 300 مورد ثبت شده است. تحریم ها علیه سیستم آموزشی اسرائیل توسط کشورهای اروپایی، آمریکا و کانادا اعمال شده است. این تحریم ها شامل امتناع از شرکت در کنفرانس های بین المللی یا لغو انتشار مقالات مشترک و همچنین لغو روابط علمی اعضای دانشگاه ها و اتاق های فکر با موسسات اسرائیلی و یا حتی تعلیق کمک ها و سرمایه گذاری ها در شرکت هایی است که با اسرائیل همکاری می کنند.
حملات رژیم صهیونیستی به غزه و لبنان در سال گذشته آموزش عالی این رژیم را به شدت تحت تاثیر قرار داده است. بنابراین حدود یک چهارم دانش آموزان و معلمان به ارتش فراخوانده شده اند. همچنین پیش بینی می شود بودجه دانشگاه کاهش یابد و بودجه ارتش افزایش یابد.
کاهش کمک های مالی خارجی به دانشگاه های رژیم صهیونیستی از دیگر پیامدهای این حملات برای رژیم قدس اشغالی است. علاوه بر این همکاری بین المللی دانشگاه های رژیم صهیونیستی نیز به دلیل تحریم ها تحت تاثیر قرار گرفته است. پیش از این پروفسور دانیل چاموویتز، رئیس دانشگاه بن گوریون، اثرات درگیری سال گذشته را غیرقابل تصور توصیف کرده بود و گفته بود: حدود 70 هزار دانشجو از 300 هزار دانشجوی این دانشگاه به ارتش فراخوانده شده اند. در حالی که همچنان شاهد ظهور دوباره یهودی ستیزی، اعتراضات ضد صهیونیستی و فراخوان به تحریم دانشگاه ها هستیم.
بلافاصله پس از 7 اکتبر 2023 دانش آموزان و معلمان صهیونیست به نیروهای ذخیره نظامی پیوستند و در نتیجه شروع سال تحصیلی به ژانویه همان سال به تعویق افتاد. تعویق کلاس های دانشگاه به دلیل فراخوان اساتید برای حضور در جنگ باعث شد دانشگاه ها به آموزش مجازی روی بیاورند.
کاهش تعداد دانشجویان بین المللی در 9 دانشگاه دولتی رژیم صهیونیستی از دیگر پیامدهای جنگ سال گذشته بوده است. کارشناسان معتقدند فضای ضدصهیونیستی در دنیای دانشگاهی احساس می شود.
از سوی دیگر، بیش از 2000 دانشگاه اروپایی و 45 سازمان دیگر از کمیسیون اروپا خواستند تا به توافق اتحادیه اروپا و رژیم صهیونیستی برای حذف امکان مشارکت تل آویو در برنامه تحقیقاتی اتحادیه اروپا به ارزش 2600 میلیون یورو پایان دهد. . .